3 lækre tapas med gedeost

NYE LÆKRE TAPAS-OPSKRIFTER

Til alle os der elsker gedeost, kan vi med stolthed præsentere 3 lækre tapas med gedeost. I disse skønne tapas med gedeost er der eksperimenteret med mange forskellige former, udtryk, smagsindtryk og ingredienser.

Det er endnu engang dygtige Julie Karla, der har været kreativ. Der er én tapas med filodej, én med sweet potato (sød kartoffel) og én med panering . Det er Gedialt!

Tapas er med god grund et fænomen der er fremadstormende i Danmark. Tapas-retter er små lækre hapsere, som man kan spise i få mundfulde. Tapas stammer fra Spanien, men har i mange år været populært i Danmark. Men de seneste år har populariteten igen fået et gevaldigt boost.

Det kan vi godt forstå, og derfor rider gedeosten.dk selvfølgelig også med på tapas-bølgen. Udgangspunktet for vores kommende kategori; ‘tapas med gedeost’ kunne næppe være bedre end disse godbidder ovenfor. 

Julie Karla har tidligere været på banen med to velsmagende opskrifter. Hvis du ikke fik prøvet dem, kan du her finde opskrifterne på Salade Chevre Chaud med bagte vindruer og Squashtærte med gedeost og citron.

Små retter, som disse lækre tapas med gedeost, kendes også fra de andre lande ved Middelhavet. I Italien kaldes det bare antipasti, og i Grækenland hedder det meze. Uanset hvad Læs mere

Pizza med parmaskinke og gedeost

NY LÆKKER PIZZA-OPSKRIFT

I denne uge er der pizza på ménuen her på bloggen. Det er Maria Vestergaard, der står bag bloggen af samme navn, der har været i køkkenet. Vi kan derfor stolt præsentere en top-lækker pizza med parmaskinke og gedeost.

 

Som tidligere annonceret har vi etableret et blogger-samarbejde med 2 meget dygtige gedeost-entusiaster. Maria har tidligere stået bag en flot salat med bær, gedeost og grillede nektariner. Heldigvis er samarbejdet langt fra slut endnu, så vi kan vente nye kreationer fra Maria.

Tilbage til pizzaen. Som det ses på billedet, så serveres pizzaen med parmaskinke og gedeost med rucola på toppen. Det er det! Så er der selvfølgelig også lige en god bund og tomatsovs under fyldet.

Med lækre råvarer, er enkeltheden ofte den allerbedste fremgangsmåde. Enkelthed gælder især på pizza. Der skal ikke ALT for meget på en god pizza. Tre ingredienser, som her gedeost, parmaskinke og rucola, er nok.

Opskriften på pizza med parmaskinke og gedeost er beregnet til 2 runde pizza’er eller en hel bradepande. Lav Læs mere

Så kan vi endelig præsentere det nye design på Soignon økologisk gederulle. Den er blevet SUPER flot – hvis vi selv skal sige det. Gedeosten er naturligvis den samme – men nu i ny flot indpakning.

NYHED: Den økologiske i ny indpakning

Lækker økologisk gedeost, Soignon gederulle

Soignon økologisk gederulle i den nye indpakning er allerede nu på hylderne i  dagligvarebutikkerne. Så kig efter den næste gang der står økologisk gedeost på menuen. Husk at du kan finde masser af opskrifter med gedeost her.

Læs meget mere om Soignon økologisk gederulle og alle vores andre danske Soignon produkter.

En af de vigtigste forbedringer på den nye emballage er, at det europæiske ØKOLOGI-mærke er blevet mere tydeligt. Det er vigtigt Læs mere

Squashtærte med gedeost og citron

NY LÆKKER OPSKRIFT

Så har Julie Karla igen tryllet! Denne gang er det en lækker squashtærte med bund af butterdej, gedeost, citron og rosmarin. Den anerkendte blogger Julie Karla bruger stort set kun økologiske varer, så hun har naturligvis brugt Soignon økologisk gederulle i denne squashtærte-opskrift.

Her på gedeosten.dk har vi tidligere annonceret vores nye blogger-samarbejde med hele 2 meget dygtige mad-kunstnere.

 

I denne uge er det Julie Karlas tur og hun har kastet sig over lækre madtærter. Find flere tærter med gedeost her.

Resultatet er blevet lige så godt, som vi håbede og forventede. Citron og rosmarin Læs mere

Salat med bær, gedeost og grillede nektariner

Ny farve-rig salat med gedeost

Som tidligere annonceret, har vi lavet en aftale med 2 meget dygtige madbloggere. De er begge pjattede med Soignon gedeost, så de har begge haft meget let ved at finde på nye idéer til opskrifter med gedeost.

I denne uge kan vi med stolthed præsentere en meget lækker, indbydende og farvestrålende salat med bær og gedeost. Maria Vestergaard, der står bag den succesfulde blog af samme navn, er nemlig (ENDELIG – fordi vi har været så spændte) klar til at afsløre nye tryllerier med Soignon gederulle.

Det er blevet til denne lækkerbisken af en salat med bær, gedeost og grillede nektariner.

 

De let syrlige hindbær og de søde grillede nektariner passer perfekt til Soignon gederulle. Derudover er der tilsat Læs mere

NYHED: Blogger-samarbejde

De kommende måneder vil der komme en masse nye lækre opskrifter med gedeost.

På gedeosten.dk har vi nemlig etableret et samarbejde med hele 2 fantastisk dygtige madbloggere. Kan du kende dem?

Blogger-samarbejde om gedeost, Julie

Blogger-samarbejde med gedeost, Maria

Hvis ikke, kan vi afsløre at det drejer sig om Læs mere

Ny opskrift med gedefriskost

Kender du squash-spaghetti? Sikkert – men kender du så også en spaghetti-squash?

Mere om førstnævnte nedenfor i en lækker og mættende salat med bl.a. gedefriskost og quinoa.

Salat med gedefriskost og squash-spaghetti

Men inden squash-spaghetti – så lige lidt om spaghetti-squash. Redaktøren stiftede bekendtskab med denne grøntsag/frugt igår for første gang. Den er sjov. En spaghetti-squash ligner lidt en honningmelon, men det finurlige er, at den kan strimles, så ‘kødet’ ligner spaghetti.

Halvér den, fjern kernerne og bag den i ovnen i 35-40 min. Derefter kan man trevle fyldet med en gaffel. Vupti – det er smart. En squash-spaghetti er fersk i smagen, så lidt salt klæder den. Igår var den serveret med  Læs mere

Gedeosten.dk er nu også på Facebook. ‘Like’ siden og få nyheder direkte i dit feed.

Det har hele tiden være planen, at Facebook på sigt skulle supplere hjemmesiden. Nu er Facebook-siden etableret. Besøg vores nye side: Facebook.com/gedeosten.dk/

Her vil der komme konkurrencer, anbefalinger, nyheder, appetizers til vores blogindlæg på Gedeosten.dk og meget meget andet.

På billedet herover ses det nye coverbillede på Facebook. Til venstre Hvid pizza med gedeost og honning og til højre Tærte med gedeost og spinat. Det er to af de opskrifter Læs mere

Denne lækre butterdejssnack med gedeost og karamelliserede løg er oplagt som en lille tapas-ret. Den passer også perfekt som en lille forret, evt. med en let salat som tilbehør.

Disse butterdejssnacks er faktisk ret nemme at lave, men alligevel har vi valgt at lave en lille video, der illustrerer hele opskriften. Se med herunder:

Karamelliserede løg kan lynsteges, som her, ved hjælp af sukker. Men hvis du har god tid, kan du skrue lidt ned for blusset Læs mere

Det er vist på tide at vi bringer gedeost og brød endnu tættere. Gedeost som pålæg på brød er jo super lækkert. Men hvad med gedeost ovenpå brødet – altså bagt ovenpå brødet?

Det er sjovt nok også gedialt!

Dette brød med gedeost og oliven er et fremragende madbrød. Eksempelvis som tilbehør til en sommer-grill-menu eller til tapas. Prøv det, hvis du ønsker et brød med lidt mere kant.

Brød med gedeost og oliven.

Bemærk at det ikke er en traditionel brød-opskrift, men Læs mere