Æggekage med spinat, bacon og gedeost

Så er der æggekage med spinat, bacon og gedeost til de heldige.

Æggekage er i vores øjne en undervurderet ret. Det smager altså bare tæskegodt. Prøv!

Man kan spise en æggekage som den er, som en let lille frokost-anretning. Eller hvis der skal mere fylde i, kan den serveres sammen med groft rugbrød.

Det er Camille Maja, som vi kan takke for opskriften på denne æggekage med spinat. Kig gerne nærmere på alle Camilles andre opskrifter med gedeost.

Opskriften er samtidig den sidste i rækken fra Camille i denne omgang. Derfor vil vi gerne benytte anledningen til at sige en stor ekstra tak for de mange fine opskrifter.

I denne æggekage med spinat er de bærende elementer derudover gedeost, bacon og tomater.

Hvis man skal kræse om sådan en æggekage, så brug et rigtig godt stykke bacon og skær nogle tykke stykker. Når denne type bacon steges sprød, er der nemlig stadig Læs mere

nuste kartofler i ovn med gedeost og bacon

Dagens opskrift på knuste kartofler i ovn med gedeost og bacon bringer vi i dag af en helt særlig grund.

I dag er det nemlig International Bacondag. Ja, du hørte rigtigt, der findes en International Bacondag. Det skal fejres. Til det har vi naturligvis fået hjælp af Julie Karla. Hun har igen været kreativ og skabt nogle små godbidder.

Disse knuste kartofler kan bruges som tilbehør til en hovedret, som en forret eller som en lille tapas-ret. Mulighederne er næsten endeløse. Sådan er det med bacon. Det er jo ikke danskernes kød-krydderi nr. 1 uden grund 😊

For alle os der kører lidt fast i kartoffeltilbehør, er dette en herlig nyskabelse. Knuste kartofler er kogte kartofler, som får et tryk med bagsiden af en ske. Derefter tilsættes de knuste kartofler en lækker topping, inden Læs mere

Så er turen kommet til bruschetta i vores mini-serie ’Bloggernes bedste’.

Vi har tidligere kigget på salater med gedeost og tærter med gedeost.

Vi præsenterer her bloggernes bedste opskrifter på sådan en lille let og lækker ret. Udover bruschetta, har vi medtaget crostini, som minder meget om dem.

Bruschetta og cristini er oplagt som snack, på tapasbordet, som forret eller som tilbehør til alt muligt. Det er derfor svært ikke at elske bruschetta. Vi gør i hvert fald.

Da man snildt kan bruge daggammelt brød, er det også en perfekt ret til at minimere madspild. Daggammelt brød er som skabt til bruschetta!

Vi har tjekket bloggernes bedste opskrifter på bruschetta med gedeost. Der var ikke så mange, som vi havde troet. Men dem der er, er til gengæld Læs mere

Rødbedetærte med gedeost og en rå rødbede

Rødbedetærte med gedeost, dampet spinat og rødløg er denne uges lækkerbisken her på bloggen.

Tusind tak til Camille Maja, som har lavet denne fine rødbedetærte med gedeost. Du kan finde mange flere af Camilles kreationer med gedeost.

For at fremhæve et par stykker, har hun blandt andet lavet en gedeostsalat og en meget lækker toast med gedeost.

Rødbede og gedeost er to ting der komplimenterer hinanden rigtig godt. Sødmen fra de bagte rødbeder med timian og den pikante gedeost er et formidabelt match. Her i en lækker tærte og med følgeskab af dampet spinat og rødløg. Det er en sammensætning, der Læs mere

Julie Karla har i denne uge fremtryllet 2 forskellige stykker vegetarisk smørrebrød. MUMS siger vi bare!

Smørrebrød findes i utallige varianter, da det jo er en af vores nationalretter. Vi ELSKER højbelagt smørrebrød med grønt og pynt.

Alle har deres favoritter, men hvis man leder efter en vegetarisk version af smørrebrødet, kan det være svært at finde noget. Kødpålægget præger fortsat den klassiske smørrebrøds-scene 😊

Til dem, lancerer vi her 2 bud på nye vegetariske udgaver af smørrebrødet.

Den ene er en nyfortolkning på den klassiske kartoffelmad. Den anden er ’helt ny’ med hummus, gedeost og bagte gulerødder. Den ene kun smukkere Læs mere

Hvorfor hedder det egentlig ikke S’mad?

Mad kunne med fordel hedde S’mad og være lidt smart, lidt ligesom S’more.

For de uindviede, er S’more en lille amerikansk sød snack bestående af kiks i bunden, chokolade, grillet skumfidus og kiks på toppen.

Med andre ord den gammelkendte lejrbåls-mariekiks-burger med skumfidus tilsat lidt ekstra chokolade. Ikke andet. Men nok om det.

Nej, så giver S’mad endnu bedre mening.

Men hvorfor S’mad tænker du måske?

Mad handler først og fremmest om smag – super skøn smag. Kan du nu fornemme hvor det bærer hen? Læs mere

Denne herlige tærte med bacon, squash og gedeost får mundvandet til at løbe. Butterdej + bacon kan altså noget. Det er syndigt og hamrende lækkert.

Det er en helt klassisk opbygget tærte fra det franske køkken. Sprød butterdej, simpelt og lækkert fyld, æggemasse og (gede-)ost på toppen.

Hvis du er blevet lun på tærter med squash og gedeost i kombination, er du heldig. Prøv også denne dejlige friske Squashtærte med gedeost og citron, som Julie Karla står bag.

Julie har i lang tid udviklet opskrifter til os. Du kan kigge nærmere på alle vores opskrifter med et Julie Karla-twist lige her.

Tilbage til denne tærte med bacon. Bacon er jo danskernes favorit-kød-krydderi og en af de allerstørste favoritter som tærtefyld. Bacon pifter bare en tærte op, næsten uanset det øvrige fyld.

Husk også at vi har lavet en stor guide til madtærter. I vores store Madtærte-guide kan du finde masser af inspiration om alt fra tærtebund til fyld til bagning.

Bacon løg og squash passer bare rigtig godt sammen. Men det er en madtærte i den Læs mere

Gedeostsalat ala Chevre Chaud med gratineret gedeost

Så er det tid til at bringe endnu en lækker gedeostsalat på banen. Her med gratineret gedeost og knækbrød. Det er næsten en fortolkning på den traditionelle gedeostsalat Chevre Chaud – næsten.

Du kan finde en meget lækker opskrift på en klassisk Chevre Chaud i vores store opskriftsindex.

Denne skønne gedeostsalat er det Camille Maja der står bag. Du kan finde flere opskrifter med Camille Maja, hvis du ligesom os er vild med hendes kreationer. Mange tak til Camille for at dele denne opskrift med os, som en alternativ Chevre Chaud.

Til denne opskrift på gedeostsalat er det den honning-gratinerede gedeost og knækbrødet der er i umiddelbar fokus. Olie og honning på panden og så en hurtig stegning af gedeost-skiverne. Smart at gederullen ikke flyder ud, og derfor kan tilberedes på denne måde.

Men smagsmæssigt er de syltede rødløg og senneps-vinaigretten i høj grad også med til at give karakter til salaten.

På billedet er det én skive af en 450 grams Soignon-gederulle, som er gratineret. 450 grams-rullen er ikke i fast sortiment i dagligvarebutikkerne. Den er heldigvis på kampagne af og til og derudover kan man finde den Læs mere

Aspargestærte med gedeost og dild

Aspargestærte med gedeost og dild er denne uges lækkerbisken. En rigtig sommerret, med de sæson-aktuelle danske grønne asparges og gederullen som de helt bærende elementer. Smagen afrundes af dild og citronskal.

I samme åndedrag er det en stor fornøjelse at annoncere et nyt samarbejde. Det er nemlig meget dygtige Anna Bartels, der står bag opskriften på denne skønne tærte med grønne asparges.

Anna Bartels kendes især for sin Instagram og hendes madblog Anna-mad. Her laver hun ’nem hverdagsmad for alle’. Kig ind forbi og få masser af inspiration.

Anna er på SU, og hun viser på sin blog, hvordan man kan lave nem og velsmagende mad, hvor alle kan være med. Simpel og lækker hverdagsmad med den gode smag i højsædet.

Anna kommer i løbet af efteråret med flere opskrifter med Soignon gederulle. Vi er meget glade for dette nye samarbejde og ser frem mod nye lækkerier.

Denne tærte med asparges er en vegetartærte/grøntsagstærte. Hvis man elsker kød, kan man med fordel Læs mere

Lækker toast med karamelliserede rødløg og gedeost

Hvem elsker ikke hjemmelavet toast? Det er gedialt! Det burde man altså spise noget oftere. Her en meget lækker toast-opskrift med karamelliserede rødløg og gedeost.

Til at binde det hele sammen har Camille Maja lavet en lækker sennep/honning-vinaigrette. Vi er meget glade for det nyetablerede samarbejde med Camille, som har fremtryllet denne toast-opskrift med karamelliserede rødløg og gedeost.

Du kan finde flere opskrifter med Camille Maja. Og den gode nyhed er, at der kommer endnu flere i fremtiden.

Hjemmelavet toast er så meget mere end billig skinke og endnu billigere ’ost’. Toast kan varieres i det uendelige og kan være en meget lækker frokost.

Husk godt brød, god ost, gode grøntsager og vælg kød af god kvalitet, hvis du foretrækker toast med kød. En god serrano kan gøre en lækker toast endnu mere lækker.

Det er oplagt at lave en lækker toast i et panini-toaster. En køkken-gadget som flere og flere har erhvervet sig. Du kan også sagtens tilberede toast Læs mere