Rødbederösti med aioli og gedeost

Rødbederösti med Soignon økologisk gedeost, friske krydderurter og en lækker aioli med karamelliserede løg som det syndige tilbehør, er vores bud på en elegant lille og lækker nytårsforret.

Det er altid dygtige og kreative Julie Karla, der står bag opskriften. Find alle Julie’s andre opskrifter lige her.

Rødbeder er en af gedeostens allerbedste venner. De to ting passer bare umådeligt godt sammen. Læg dertil et frisk pust af eksempelvis brøndkarse eller citrontimian og en sødlig og cremet aioli. Det bliver ikke mget bedre. Smagene er varierede og sanserne er på overarbejde.

Hvis du ikke kan få kombinationen af rødbede og gedeost ud af hovedet, så prøv for øvrigt at søge på ’rødbede’ her på siden, så kommer der mange gode bud frem.

Julen er ovre og måske er det tid til at planlægge nytårsforretten. Denne lille rødbederösti med gedeost kan sagtens serveres for sig selv, nok 2-3 stk pr. person.

Men man kan også vælge den som en del af en tallerken-servering med andre små-retter. Den kunne sagtens flankeres Læs mere

Julie Karla har lavet julegodter – naturligvis med Soignon økologisk gederulle.

Denne gang disker vi op med en skøn julesalat med and, granatæblekerner, 2 forskellige salater, tørrede tranebær og pistacienødder. Find en oversigt over alle Julie’s andre retter.

Denne julesalats-opskrift er lidt mættende, lidt syrlig, lidt frisk, lidt sød, ret sprød og super indbydende.

En måltidssalat er oplagt i juletiden, hvor man har brug for et lille, let og friskt måltid.

Kender du det – du har spist julefrokost hele dagen?

Først lidt lækker fisk og derefter hele ’svineriet’. Om eftermiddagen følges der op med kaffe, småkager og julegodter. Så hvad skal man finde på Læs mere

Pizza med krydret oksekød, squash og gedeost

Denne hjemmelavede pizza med krydret oksekød, mozzarella, squash og gedeost er fremtryllet af Julie Karla. Prøv den – den er smagfuld og indbydende.

Pizza er en af danskernes yndlingsretter. Den hjemmelavede pizza står både på menuen i mange børnefamilier og samtidig blandt alle os der elsker italiensk mad.

Pizza med oksekød og majs, pizza med oksekød og pepperoni, eller pizza med oksekød og mozzarella er utvivlsomt nogen af børne-favoritterne.

Men man kan også vælge mere slagkraftigt fyld i kombination med oksekød på pizza. Eksempelvis er bacon eller gorgonzola oplagt som supplement til oksekød.

Vores bud i denne kategori er en pizza med krydret oksekød plus en lækker kombination af squash og gedeost. Derudover indeholder pizzaen naturligvis Læs mere

Sommersalat med melon, blåbær, gedeost og speltkerner

Denne lette og lækre sommersalat med melon og blåbær er et varsel om sommerens komme. Den kommer nu!

Efter en elendig juli, ligner starten af august noget der minder om sommer – endelig. Det skal fejres med en lækker opskrift 😊

Sommersalaten med melon er oplagt som tilbehør til grillmad eller til en let frokost. Den er nem og lækker og den kan gøres klar meget hurtigt.

Det er Julie Karla der står bag sommersalaten, som så mange andre af vores opskrifter. Find en oversigt over alle Julie’s opskrifter her.

I den nemme sommersalat med melon indgår der også speltkerner, Soignon gederulle og en lækker blåbærvinaigrette. Speltkernerne giver en god fylde, melonen sødme og gedeosten giver et pikant løft til sommersalaten. Opskriften Læs mere

Fritttata i ovn

Skøn frittata i ovn med gedeost på toppen er en lækker og nem frokostret. Men den kan også sagtens fungere til aftensmad. Det er igen Julie Karla der står bag.

Vi var ellers på vej med en smuk sommersalat, men den blev lige sat på hold, indtil vejret igen minder om sommer. Men den kan du glæde dig til senere….

Hvis du ikke kender frittata, så er det en italiensk-inspireret æggekage, som bages færdig i ovnen.

Det karakteristiske ved en frittata i ovn er, at den er meget luftig og at der indgår andre ingredienser i æggemassen. Det kan både være ost, grøntsager eller kød.

Vi har valgt de to førstnævnte i denne vegetariske frittata opskrift. I æggemassen indgår grillede peberfrugter, og så er der skønne skiver af Soignon økologisk gedeost på toppen.

For at gøre den luftig og let, skal æggene piskes rigtig godt, så man får tilføjet masser af luft. Samtidig skal frittataen indledningsvis steges Læs mere

Julie Karla har fremtryllet en yderst lækker vegetarlasagne med spinat og Soignon økologisk gedeost. Og smuk ser den ud 😊

Lasagne er generelt en fantastisk ret. Denne vegetarlasagne med spinat og gedeost er bestemt ingen undtagelse.

Udover gedeost og spinat består vegetarlasagnen af en fyldig grøntsagssauce, mornaysauce og pesto. Ja, du læste rigtigt – der er en dejlig pesto i, som får hele herligheden til at spille godt sammen.

Der er også en lille overraskelse på toppen. Den kan du læse om i opskriften nedenfor.

Lasagne er en klar favorit hos både store og små. Derfor er det ofte på bordet i langt de fleste børnefamilier. En vegetarlasagne som denne grøntsagslasagne med masser af god ost Læs mere

Intro til fransk mad

Fransk mad og franske retter er kendt og elsket i hele verden. Fransk mad er uden tvivl i verdensklasse og det samme er fransk gastronomi.

Fransk mad har samtidig dannet grobunden for udviklingen af resten af den vestlige verdens køkkener. Både hvad angår retter, metoder og selve måltidet.

Kort sagt kan fransk mad ikke underkendes i dens betydning for hele verdens madkultur. Naturligvis af en primær grund – god smag!

FRANSK MAD = GOD SMAG

Derfor er det naturligt at dykke helt ned på bunden af den store gryde, der udgør fransk madlavning. Denne artikel handler altså om arven Læs mere

Julie Karla har tryllet igen. Denne gang står der laksetærte med butterdej på menuen. Hertil disker Julie op med sprøde og syrlige lynsyltede blomkål.

Julie har lavet et utal af retter med gedeost i samarbejde med os. Find alle Julie’s kreationer her.

Tærten med laks er på en butterdejsbund og naturligvis med Soignon økologisk gedeost i centrum sammen med laksen. Derudover giver dild et lille ekstra pift til denne skønne madtærte.

Husk at vi har lavet en stor guide til madtærter, hvor man kan finde alt muligt lækkert om madtærten.

Denne laksetærte er med fersk laks. Man kan også godt bruge røget laks i en laksetærte, men den ferske variant er klart at foretrække i en tærte med laks.

Laksetærte med butterdejsbund giver retten en god kombi af fiskens lethed og fed smøragtig fylde. Æggemassen er tilsat creme fraiche og Læs mere

Salat med bagte rødbeder, grape og gedeost

Denne dejlige ‘runde’ rødbedesalat med gedeost og bagt grape er fremtryllet af Julie Karla.

Kender du det, at simpelheden og lækkerheden smelter sammen. Sådan er det med denne salat med bagte rødbeder. Udelukkende bestående af ‘runde’ ingredienser, er den tilmed æstetisk flot.

Det er Soignon økologisk gederulle, som Julie har benyttet, ligesom de fleste andre råvarer også er økologiske, når Julie er i køkkenet.

Økologiske rødbeder er generelt mindre end de konventionelle, og så er de oftest lidt blødere, når de bliver tilberedt. Så i denne salat med bagte rødbeder var de oplagte af flere grunde.

Den overskydende saft fra den bagte grape bruges for øvrigt som vinaigrette. Til slut er rødbedesalaten toppet Læs mere

Ny video-opskrift

Denne uges opskrift er en omgang skønne squashpandekager. De serveres med let-stegte løg, honning og naturligvis Soignon gedefriskost naturel.

For at gøre det hele endnu nemmere har vi lavet en kort video, hvor du hurtigt kan få en gennemgang af opskriften og se det færdige resultat.

Nemt og lækkert!

Pandekager er en dejlig ret, både som dessert, men også som her i det ’salte køkken’. For at gøre pandekager mere måltids-agtige er det oplagt at tilføje Læs mere