Strata - æggekage med brød, tomater og gedeost

NY VIDEO-OPSKRIFT

Strata er en ret der stammer fra det amerikanske køkken. Det er en variant af en såkaldt ‘casserole’. Det vil sige en ret, hvor alle ingredienser hældes i et ovnfast fad og bages i ovnen.

En strata kan defor bedst betegnes som æggekagens amerikanske fætter. De tre primære ingredienser i en strata er nemlig æg, ost og brød. Den primære forskel fra en dansk æggekage er altså, at der er brød i. Brødet giver ekstra fylde til retten.

Samtidig er det godt mod madspild, som et alternativ, for at bruge gammelt brød.

Derudover kan fyldet varieres, men god ost er svært at undvære. I denne variant er det den pikante friske gedeost. Derudover tilsættes blandt andet Læs mere

Vi er meget stolte af at kunne præsentere en lille ændring på gederullens emballage. Nemlig et smukt lille guld-mærkat, der gemmer på en reklame for et helt særligt opskriftsunivers.

Reklame på gederullen

Man har i nogen tid kunnet finde en lille reklame for Gedeosten.dk på Soigon’s øvrige danske produkter. På disse produkter ses reklamen for hjemmesiden på bagsiden på et lille påklistret hvidt label sammen med produktinformationen.

Indtil nu har det desværre ikke været muligt på den traditionelle modnede gederulle, da produktinformationen er påtrykt selve emballagen. Gederullen sælges også i de andre skandinaviske lande, så en reklame for gedeosten.dk passede ikke ind. Så der skulle tænkes i alternativer.

Vi vil selvfølgelig også have en reklame for Gedeosten.dk på gederullen. Det er vores klart mest kendte produkt, og samtidig det produkt der anvendes i langt de fleste opskrifter.

Samtidig synes vi at reklamen skulle endnu mere frem i lyset. Det synes vi er lykkedes med guldmærkatet.

Vi håber selvfølgelig at endnu flere får øjnene op for muligheden for at bruge gedeost i madlavning.

En ting er sikkert – der er masser af inspiration at hente på gedeosten.dk.

Galette, opskrift med bacon, rødbeder og gedeost

En galette er en form for tærte minus form! Nej, lad os starte forfra og sofistikere det bare en lille smule.

’Une galette’ er en klassisk, fransk og rustikt udseende tærte. Fyldet kan ligesom madtærten varieres i det uendelige.

Det er altid dygtige Julie Karla, der har kreeret den. Julie bliver bare ved med at frembringe lækkerier. Se alle de opskrifter som Julie står bag.

Det er selvfølgelig mere end oplagt for os at lave franske retter. Fransk gedeost som fyld i en klassisk fransk ret giver bare god mening.

Her får gedeosten følgeskab af bagte rødbeder, karamelliserede løg og sprød bacon. Lidt ricotta er der også i. Det er med andre ord ’une galette’ fyldt med lækkerhed.

Det er langt fra alle danskere der har stiftet bekendtskab med en galette. Men i takt med at bloggere og andre ’foodies’ Læs mere

Denne uges opskrift er et ‘sødt flettet net’. Nærmere bestemt et bagt net af butterdej med gedeost, æbler og honning. Hvis man ikke er uddannet i fletninger, kan man godt sno sig udenom.

Det er en appetizer til den lidt søde tand eller et varmt og friskt indslag til ostebordet.

Butterdej er lidt lækkert. Sprødt og delikat og velegnet når maden lige skal have lidt ekstra kærlighed (læs smør). Butterdej er også velegnet som bund i visse tærter eller generelt til at indbage kød og grøntsager i. Prøv også disse herlige butterdejssnacks med gedeost og karamelliserede løg.

I denne kombination med de syrlige æbler, den friske gedeost og den søde ahornsirup er det en helhedsoplevelse for alle sanserne.

Som nævnt øverst er det et flettet net af butterdej. Det er faktisk ikke så svært at flette. Start i et hjørne Læs mere

Chevre Chaud oversættes på dansk til ’varm ged’. Underforstået ’opvarmet eller bagt gedeost’. I denne skønne opskrift er der tale om ’varm gedeost’ på en bund af ananas.

Traditionelt er skiver af gedeost placeret på skiver af brød og ’varmet’ i ovnen. Som det for eksempel er tilfældet i denne klassiske Salade Chevre Chaud.

Vi har også en anden variant, hvor Julie Karla har tilføjet bagte vindruer i hendes fortolkning af den populære salat, Chevre Chaud. Find den lige her.

Men der er selvfølgelig masser af andre muligheder. Der er faktisk mange retter, hvor brød bliver sneget ind som tilbehør. Det er vi mange der elsker. Men Læs mere

Luksus bruschetta til en særlig lejlighed – eller måske bare en hverdagsaften, hvis man er selvforkælelsestypen. Disse top-lækre bruschetta er med løgpuré, gedeost og mørt oksekød. Så bliver det bare ikke ret meget mere lækkert!

Det er Julie Karla der igen har været i køkkenet og frembragt disse lækre bruschetta. Julie har igennem længere tid lavet opskrifter til os med den økologiske gederulle.

Hun er indtil videre repræsenteret i alle vores andre kategorier, men endnu ikke i kategoerien ’bruschetta med gedeost’. Man må sige at Julie stempler ind med stil. Se alle hendes andre opskrifter lige her.

Den klassiske italienske antipasti bruschetta er i denne uge kommet under særdeles kærlig behandling. Julie Karla har med hendes karakteristiske twist givet den klassiske bruschetta et gevaldigt løft.

Løgpuréen er super lækker og kan samtidig bruges i mange andre retter. Det møre oksekød og gedeosten komplimenterer puréen virkelig fint. Prikken over I’et i disse top-lækre bruschetta Læs mere

’Jeg elsker gedeost’ er et af vores yndlingsudsagn! Uden tvivl en holdning, som vi deler til fulde!

Og – der er heldigvis mange andre der har det på samme måde. Gedeost er lækkert, og der er uendeligt mange muligheder for at bruge det i madlavning. Der er masser af opskrifter med både gederullen (den modnede gedeost) og gedefriskost. Tjek vores opskrifstindex, hvis du mangler inspiration.

Alle os der elsker gedeost – Top 10

Nedenfor har vi samlet en liste af madbloggere, der har lavet lækre opskrifter med gedeost, og som ifølge eget udsagn ’elsker gedeost’.

På denne liste er der kun blevet plads til 10, men der er mange flere. Listen består af mange kendinge, men også et par, for redaktøren i hvert fald, ukendte navne. Lad os Læs mere

Foccacia brød med tomat er denne ugens lille madpakke-hit på bloggen.

Foccacia stammer fra Italien og er en relativt flad brødtype, som eksempelvis bruges som tilbehør til pastaretter og andre lækre retter fra det italenske køkken. Store foccacia brød kan så skæres i skiver eller rives over i lækre chunks.

Et foccacia brød kan serveres ’rent’ kun med extra jomfru olivenolie og krydderier. Men det bliver kun endnu mere lækkert med lidt god ost og andre lækre ingredienser ovenpå.

I denne version af det lækre italienske madbrød er det en mini-version. Disse foccacia brød passer optimalt som en lille snack eller til madpakken. Men de kan Læs mere

Denne uges lækkerbisken på bloggen er disse skønne kartoffelrøsti med gulerødder og en skive gedeost på toppen. Derudover er der masser af friske krydderurter og æg til at binde hele herligheden sammen.

Kartoffelrøsti er meget mere, end de faktisk udmærkede varianter, som kan købes på frost i dagligvarebutikkerne. Kartoffelrøsti kan nemlig varieres i det uendelige. De kan både fungere i en blød variant og i en sprødstegt version.

Hjemmelavet kartoffelrøsti er ikke noget som redaktøren har den store erfaring med, må han erkende. Men der er ingen tvivl om at røsti kommer oftere på menuen i fremtiden.

Prøv en kartoffelrøsti som tilbehør, hvis du trænger til kartoffel-fornyelse. Det er nemt og det er hammer-lækkert.

I denne variant er der tilsat gulerødder, som tilfører lidt sødme. Derudover krydderurter og hvidløg for at give smagen et spark. Prikken over I’et er Læs mere

Madtærte er stort, men det bliver endnu større

Velkommen til 2019 – et nyt år fyldt med nye lækre opskrifter med gedeost. Efter sidste uges startskud med denne tomatbruschetta er det i denne uge en dejlig broccolitærte med fløde, sesam og gedeost, som vi har klar til jer!



Broccoli er i det hele taget en undervurderet grøntsag. Broccoli smager toplækkert. Her i en lækker tærte med letristede sesamfrø og gedefriskost, som de vigtigste ingredienser.

For at gøre det hele endnu nemmere, har vi lavet en lille video af denne opskrift. Se videoen – og så kan du faktisk lave tærten. Den er nemlig ligeså simpel, som den er lækker.

I denne opskrift har vi brugt en færdig tærtedej, som man kan købe i langt de fleste dagligvarebutikker. Hvis man synes at broccolitærten med fløde, gedeost og sesam fortjener en hjemmelavet tærtebund, så har vi Læs mere