Spinattærte med frisk spinat og gedeost

Spinattærte med frisk spinat er en tærte-klassiker. I denne spinattærte med frisk spinat er der desuden løg, tomater og skiver af gedeost på toppen. Meget mere lækkert bliver det ikke.

Vi er ellevilde med madtærter. Så vilde at vi har lavet en Stor guide til madtærter. I den kan du finde masser af inspiration og bl.a. finde ud af hvilke typer tærtefyld, der er det mest populære.

En af dem præsenterer vi lige her. Spinattærte er nemlig en af de madtærter, som allerflest leder efter en spændende opskrift på. Den bringer vi her 😊

Samtidigt vil vi også gerne præsentere et nyt samarbejde. Det er nemlig madblogger Camille Maja, der står bag denne fine opskrift. Henover sommeren og tidlige efteråret vil vi bringe yderligere 5 opskrifter fra Camille. Dem glæder vi os meget til at udgive.

Der er masser af lækre retter uden kød. Denne tærte er bestemt i den kategori. Hvis man gerne vil have kød, fungerer denne spinattærte med frisk spinat godt med et bagt stykke laks og en god salat til.

I denne madtærte er det en lidt anderledes opskrift på tærtebunden. Den indeholder bl.a. havregryn og creme fraiche. Et frisk pust.

Se vores ’standard’ tærtebundsopskrift i Den Store Madtærteguide 2018, hvis du er mere til den normale variant.

Opskrift på spinattærte med frisk spinat og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, buffetbordet, frokostret

Bagetid: 10 + 30 = 40 min.

Personer: 4

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

Fyld

  • 180 g. Soignon gederulle
  • 2 løg/rødløg
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk sukker
  • Salt og peber
  • 250 g frisk spinat
  • 100 g cherrytomater
  • Frisk rosmarin

Tærtebund

  • 100 g grahamsmel
  • 50 g havregryn
  • 20 g hvedemel
  • 0,75 dl rapsolie (eller anden smagsneutral variant)
  • 1 spsk creme fraiche
  • 20 g koldt smør
  • ½ tsk salt

Æggemasse

  • 2 æg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 40 g revet parmesan (parmigiano reggiano)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning her.

Denne tærtedej er lidt utraditionel og spændende. Den kan godt hvile 30 minutter i køleskabet, som en ’standard’ tærtedej, men det er ikke bydende nødvendigt.

Bland alle de tørre ingredienser (havregryn, grahamsmel, hvedemel og salt) sammen. Tilsæt creme fraiche og rapsolie og til sidst koldt smør. Ælt det sammen. Hvis det stadig smuldrer, tilsæt da lidt mere rapsolie.

Fordel dejen i et smurt tærtefad, også op ad kanterne. Prik huller med en gaffel og forbag tærtebunden i 10 min.

Snit løgene i skiver og hæld dem på en varm pande med lidt olie. Tilsæt sukker, salt og peber og skru ned på middelvarme. Lad dem sautere i ca. 10 min og husk at røre rundt af og til.

Sæt en gryde over med kogende vand og damp spinaten under låg.

Når spinaten er klasket helt sammen, presses overskydende væske ud af den.

Skær tomater i halve eller kvarte.

Skær en Soignon gederulle i 8 – 10 skiver.

Bland alle ingredienser til æggemassen og pisk det sammen med et piskeris.

På den forbagte tærtebund fordeles den dampede spinat, de sauterede løg og tomaterne.

Hæld æggemassen udover spinat-fyldet og placér gedeostskiverne på toppen.

Drys til sidst spinattærten med lidt frisk rosmarin.

Bag spinattærten med frisk spinat og gedeost i ca. 30 min. indtil osten er lidt gylden.

Servér din vegetariske spinattærte med frisk spinat som en frokostret eller som aftensmad.

Hvis du føler at du mangler spinat, så lav en spinatsalat til, som det friske lette pust.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.