Bruschetta er altid en skøn lille herlighed. Som forret, til tapas eller som en mellemmåltidssnack. Disse bruschetta med parmaskinke er ingen undtagelse.

Denne bruschetta med parmaskinke gøres endnu mere lækker med smørstegte kartofler, gedeost og ekstra ost på toppen.

De nye udenlandske kartofler er her endelig. Så nu skal de på bordet, efter en lang kedelig periode med kridhvide gamle og melede kartofler. Kog dem med salt og lad dem forblive faste i ca. 10 – 12 minutter.

Bruschetta er perfekt til at minimere madspild. Daggammelt brød og kartoffelrester kan snildt benyttes.

Det er dog vigtigt at kartoflerne ikke er overkogte (udkogte), de skal være faste, så de ikke smuldrer, når de skæres i helt tynde skiver. De skal Læs mere

Salat med gedeost, gratineret gedeost

Vi har masser af opskrifter på salater med gedeost. Find oversigten her.

Men vi er bestemt ikke de eneste der laver lækre opskrifter på salater med gedeost. Mange bloggere er også vilde med gedeost. Ja mange bloggere siger ligefrem at de ’elsker gedeost’.

Bloggerne har således udgivet masser af spændende salat-kreationer. Dem har vi besluttet os for at samle sammen 😊

Redaktøren har gennemtrævlet gedeost-salaterne og udvalgt de allerbedste opskrifter – til glæde og gavn. For at gøre det endnu lettere Læs mere

Fyldte auberginer i en vegetarisk variant med gedeost er denne uges nye opskrift på bloggen. Auberginer smager himmelsk i mange retter, men de skal krydres og have lidt god olie for at blive rigtig gode.

De fleste kender nok bedst auberginer fra den klassiske græske moussaka. Som i en meget fordansket version kaldes musaka. Men de senere år er der heldigvis opstået masser af nye retter med auberginer.

Fyldte auberginer vegetariske med gedeost

Vi stiger også på aubergine-expressen og propper masser af smag på og list ekstra ost på toppen. Brug disse fyldte auberginer til Læs mere

Cremet polenta med parmesan og gedeost

Så er vi klar med en helt ny opskrift, som i hvert fald udvider redaktørens madhorisont. Cremet polenta med parmesan i, og serveret med gedeost, pancetta og citronbagte grøntsager.

Mums siger vi bare – og endnu en gang tak for nyskabelsen til Julie Karla, som igen har været kreativ i køkkenet. Det er en smuk ret!

Kender du polenta? Hvis ikke er det let-gullige majsgryn, som findes i 500 grams poser i langt de fleste dagligvarebutikker. I Danmark benyttes det især til polenta fritter.

Det er også så langt redaktørens polenta-kendskab strækker sig. Find en opskrift på polenta fritter her, hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med dem.

Polenta smager ikke af ret meget, så smag skal tilsættes, men så bliver det også rigtig godt. I denne cremede polenta opskrift er det med Læs mere

Vi er meget stolte af at kunne præsentere en lille ændring på gederullens emballage. Nemlig et smukt lille guld-mærkat, der gemmer på en reklame for et helt særligt opskriftsunivers.

Reklame på gederullen

Man har i nogen tid kunnet finde en lille reklame for Gedeosten.dk på Soigon’s øvrige danske produkter. På disse produkter ses reklamen for hjemmesiden på bagsiden på et lille påklistret hvidt label sammen med produktinformationen.

Indtil nu har det desværre ikke været muligt på den traditionelle modnede gederulle, da produktinformationen er påtrykt selve emballagen. Gederullen sælges også i de andre skandinaviske lande, så en reklame for gedeosten.dk passede ikke ind. Så der skulle tænkes i alternativer.

Vi vil selvfølgelig også have en reklame for Gedeosten.dk på gederullen. Det er vores klart mest kendte produkt, og samtidig det produkt der anvendes i langt de fleste opskrifter.

Samtidig synes vi at reklamen skulle endnu mere frem i lyset. Det synes vi er lykkedes med guldmærkatet.

Vi håber selvfølgelig at endnu flere får øjnene op for muligheden for at bruge gedeost i madlavning.

En ting er sikkert – der er masser af inspiration at hente på gedeosten.dk.

Galette, opskrift med bacon, rødbeder og gedeost

En galette er en form for tærte minus form! Nej, lad os starte forfra og sofistikere det bare en lille smule.

’Une galette’ er en klassisk, fransk og rustikt udseende tærte. Fyldet kan ligesom madtærten varieres i det uendelige.

Det er altid dygtige Julie Karla, der har kreeret den. Julie bliver bare ved med at frembringe lækkerier. Se alle de opskrifter som Julie står bag.

Det er selvfølgelig mere end oplagt for os at lave franske retter. Fransk gedeost som fyld i en klassisk fransk ret giver bare god mening.

Her får gedeosten følgeskab af bagte rødbeder, karamelliserede løg og sprød bacon. Lidt ricotta er der også i. Det er med andre ord ’une galette’ fyldt med lækkerhed.

Det er langt fra alle danskere der har stiftet bekendtskab med en galette. Men i takt med at bloggere og andre ’foodies’ Læs mere

Denne uges opskrift er et ‘sødt flettet net’. Nærmere bestemt et bagt net af butterdej med gedeost, æbler og honning. Hvis man ikke er uddannet i fletninger, kan man godt sno sig udenom.

Det er en appetizer til den lidt søde tand eller et varmt og friskt indslag til ostebordet.

Butterdej er lidt lækkert. Sprødt og delikat og velegnet når maden lige skal have lidt ekstra kærlighed (læs smør). Butterdej er også velegnet som bund i visse tærter eller generelt til at indbage kød og grøntsager i. Prøv også disse herlige butterdejssnacks med gedeost og karamelliserede løg.

I denne kombination med de syrlige æbler, den friske gedeost og den søde ahornsirup er det en helhedsoplevelse for alle sanserne.

Som nævnt øverst er det et flettet net af butterdej. Det er faktisk ikke så svært at flette. Start i et hjørne Læs mere

Chevre Chaud oversættes på dansk til ’varm ged’. Underforstået ’opvarmet eller bagt gedeost’. I denne skønne opskrift er der tale om ’varm gedeost’ på en bund af ananas.

Traditionelt er skiver af gedeost placeret på skiver af brød og ’varmet’ i ovnen. Som det for eksempel er tilfældet i denne klassiske Salade Chevre Chaud.

Vi har også en anden variant, hvor Julie Karla har tilføjet bagte vindruer i hendes fortolkning af den populære salat, Chevre Chaud. Find den lige her.

Men der er selvfølgelig masser af andre muligheder. Der er faktisk mange retter, hvor brød bliver sneget ind som tilbehør. Det er vi mange der elsker. Men Læs mere

Bruschetta med mørt oksekød, løgpure og gedeost

Luksus bruschetta til en særlig lejlighed – eller måske bare en hverdagsaften, hvis man er selvforkælelsestypen. Disse top-lækre bruschetta er med løgpuré, gedeost og mørt oksekød. Så bliver det bare ikke ret meget mere lækkert!

Det er Julie Karla der igen har været i køkkenet og frembragt disse lækre bruschetta. Julie har igennem længere tid lavet opskrifter til os med den økologiske gederulle.

Hun er indtil videre repræsenteret i alle vores andre kategorier, men endnu ikke i kategoerien ’bruschetta med gedeost’. Man må sige at Julie stempler ind med stil. Se alle hendes andre opskrifter lige her.

Den klassiske italienske antipasti bruschetta er i denne uge kommet under særdeles kærlig behandling. Julie Karla har med hendes karakteristiske twist givet den klassiske bruschetta et gevaldigt løft.

Løgpuréen er super lækker og kan samtidig bruges i mange andre retter. Det møre oksekød og gedeosten komplimenterer puréen virkelig fint. Prikken over I’et i disse top-lækre bruschetta Læs mere

’Jeg elsker gedeost’ er et af vores yndlingsudsagn! Uden tvivl en holdning, som vi deler til fulde!

Og – der er heldigvis mange andre der har det på samme måde. Gedeost er lækkert, og der er uendeligt mange muligheder for at bruge det i madlavning. Der er masser af opskrifter med både gederullen (den modnede gedeost) og gedefriskost. Tjek vores opskrifstindex, hvis du mangler inspiration.

Alle os der elsker gedeost – Top 10

Nedenfor har vi samlet en liste af madbloggere, der har lavet lækre opskrifter med gedeost, og som ifølge eget udsagn ’elsker gedeost’.

På denne liste er der kun blevet plads til 10, men der er mange flere. Listen består af mange kendinge, men også et par, for redaktøren i hvert fald, ukendte navne. Lad os Læs mere