Denne uges lækkerbisken på bloggen er disse skønne kartoffelrøsti med gulerødder og en skive gedeost på toppen. Derudover er der masser af friske krydderurter og æg til at binde hele herligheden sammen.

Kartoffelrøsti er meget mere, end de faktisk udmærkede varianter, som kan købes på frost i dagligvarebutikkerne. Kartoffelrøsti kan nemlig varieres i det uendelige. De kan både fungere i en blød variant og i en sprødstegt version.

Hjemmelavet kartoffelrøsti er ikke noget som redaktøren har den store erfaring med, må han erkende. Men der er ingen tvivl om at røsti kommer oftere på menuen i fremtiden.

Prøv en kartoffelrøsti som tilbehør, hvis du trænger til kartoffel-fornyelse. Det er nemt og det er hammer-lækkert.

I denne variant er der tilsat gulerødder, som tilfører lidt sødme. Derudover krydderurter og hvidløg for at give smagen et spark. Prikken over I’et er Læs mere

Madtærte er stort, men det bliver endnu større

Velkommen til 2019 – et nyt år fyldt med nye lækre opskrifter med gedeost. Efter sidste uges startskud med denne tomatbruschetta er det i denne uge en dejlig broccolitærte med fløde, sesam og gedeost, som vi har klar til jer!



Broccoli er i det hele taget en undervurderet grøntsag. Broccoli smager toplækkert. Her i en lækker tærte med letristede sesamfrø og gedefriskost, som de vigtigste ingredienser.

For at gøre det hele endnu nemmere, har vi lavet en lille video af denne opskrift. Se videoen – og så kan du faktisk lave tærten. Den er nemlig ligeså simpel, som den er lækker.

I denne opskrift har vi brugt en færdig tærtedej, som man kan købe i langt de fleste dagligvarebutikker. Hvis man synes at broccolitærten med fløde, gedeost og sesam fortjener en hjemmelavet tærtebund, så har vi Læs mere

Bruschetta med dobbelt op på tomat

Så er der dobbelt op på tomat i form af denne smukke tomat-bruschetta. Disse bruschetta er nemlig både med tomatsauce og soltørrede tomater.

For at gøre det endnu nemmere for dig, har vi lavet en lille video der gennemgår opskriften, så du kan gå i gang med det samme.

NY VIDEO-OPSKRIFT

Derudover består de af bresaola og lækker gedefriskost (I videoen benyttes en convenience-pakke, men p.t forhandles den ikke i Danmark, så man må selv skære skiverne af en normal rulle gedefriskost naturel.

Anrettet med lækker balsamicoglace og frisk basilikum, får man lige det ekstra lille pift, som gør disse tomatbruschetta så lækre.

Bresaola er ikke så udbredt i de danske kølediske, men man kan sagtens finde det i velassorterede dagligvarebutikker. Bresaola er meget tynde skiver af tørret oksekød og det stammer fra Italien. I Spanien Læs mere

Godt nytår, gedeosten.dk

Gedeosten.dk gik i luften i maj 2018. Så hjemmesiden har kun eksisteret i knap 8 måneder. Vi ser frem til 2019 med masser af forhåbning.

Starten er altid svær, men antallet af besøgende stiger jævnt og roligt. Det betyder at flere og flere får glæde af vores mange opskrifter med gedeost.

I denne opstartsperiode vil vi særligt takke Julie Karla. Julie har med 8 nye lækre opskrifter med gedeost, været med til at give Gedeosten.dk et stærkt afsæt.

Der er ingen tvivl om at flere af Julie’s opskrifter vil blive nyklassikere i madlavning med gedeost. Hun er så dygtig. Derfor er vi meget glade for at Julie har sagt ‘Ja tak’ til at fortsætte med udviklingen af nye opskrifter i 2019.

Vi håber og tror at 2019 bliver året, hvor Gedeosten.dk’s opnår en position som danskernes foretrukne sted at finde inspiration til madlavning med gedeost.

Så man ligesom ved, hvor man skal gå hen, når man vil finde noget lækkert. Derfor glæder vi os særligt meget til det nye år.

Godt nytår 2019 til alle vores læsere!

Tilbehør til ost, jul på ostebordet

Vi elsker ost. Ost ost ost. Ost til morgen, middag og aften. Masser af ost til fest og selvfølgelig ostebord til højtidernes frokoster. Gedeost i forskellige afskygninger passer gedialt på sådan ét ostebord. Men hvad med tilbehør til osten?

Til både påskefrokost, pinsefrokost og julefrokost har man som vært/værtinde lyst til at gøre lidt mere ud af ostebordet. Det er her at en opgradering af tilbehøret til osten især kommer i spil.

De mest inkarnerede oste-elskere vil måske påstå, at man ikke skal bruge tilbehør til ost. Osten har masser af smag og lækkerhed i sig selv, så det er (en) synd med tilbehør. Men for alle os andre dødelige Læs mere

Lækker rødkålssalat med granatæble, nødder og gedeost

OGSÅ GODT MED RØD SPIDSKÅL

Julen er lige om hjørnet! Derfor er det på tide at finde ny inspiration til et af de få elementer af julemenuen, som for alvor kan varieres. Nemlig den friske rødkålssalat, som de senere år er blevet en stadig mere fast bestanddel af julemiddagen i de fleste hjem.

Jule(m)anden, flæskestegen, de hvide og brune kartofler, den gode sovs og den traditionelle rødkål ligger fast. Men hvis man gerne vil have et friskt pust, så er denne rødkålssalat med granatæble, nødder og gedeost et rigtig godt bud.

Denne opskrift er sprød, frisk, syrligsød og knasende. Den gratinerede gedeost bagt med honning er prikken over I’et.

I mange opskrifter på rødkålssalat tilføres det syrlige pift af appelsin. Men i denne opskrift er det de lækre og sprøde Læs mere

Mangler du en lækker garniture?

Den lækre grøntsag, squash, kan indgå i, eller være en del af tilbehøret i rigtig mange retter. Squash er samtidig en af de grøntsager, der passer allerbedst sammen med modnet gedeost.

Derfor har vi selvfølgelig kombineret de to, og lavet en opskrift på lækkert squash tilbehør med tomater og gedeost. Prikken over I’et tilføres i form af løg og hvidløg.

Vi er blevet vilde med video-opskrifter, og derfor kan du herunder se hele herligheden udført på 1 min.

Soignon’s gederulle med hvidskimmel bevarer formen, når den bages i ovnen. Derfor fungerer den perfekt i denne type tilbehør med andre ingredienser i skiver. Så man kan sagtens tage en fin skefuld op samlet, som Læs mere

Julegave-idé: Giv en ged!

Vi er lige snublet over en rigtig fin video. Det er Folkekirkens Nødhjælp der står bag, og videoen er en del af kampagnen ‘Giv en ged!’

I videoen nedenfor ses Jacinta, der laver en såkaldt GEDE-RULLING.

Den synes vi lige vi vil dele med jer, da den er rigtig sød. Og så er den en del af en rigtig god julegaveidé.

Gede-rullingen kan f.eks. indgå i pakken – når man ‘Gir en ged!’

Hvad er ‘Giv en ged’?

‘Giv en ged’ er en kampagne, der efterhånden har kørt i mange år. De allerfleste kender den nok. Faktisk har 100.000 danskere allerede givet en ged.

Istedet for at forære svigerfar et par sokker (mere) i julegave, kan man gi’ en ged. Rent praktisk giver man ikke svigerfar en ged. Man giver Læs mere

Kartoffelpizza med gedeost og rosmarin

Pizza med et twist

Julie Karla har tryllet igen. Denne gang er det en kartoffelpizza med gedeost og rosmarin. Mums!

Kartoffelpizza kan ikke roses nok. Det er himmelsk, intet mindre!

Kartofler tænker nogen måske – på pizza – ja lige præcis.

I nogens ører lyder det måske smagsløst og en anelse kedeligt, men det er det langtfra. Det er simpelt og det smager så godt. Med god ost og rosmarin opløftes kartoflen til et helt andet niveau.

Prøv denne kartoffelpizza med Soignon økologisk gedeost, frisk rosmarin og mascarpone. Det er svært at sige Læs mere

NY VIDEO-OPSKRIFT

Det er svært ikke at blive glad, når man smager denne pizza med røget laks, creme fraiche, æbler og gedefriskost. Det er en nem og lækker pizza-opskrift, som vi i denne uge har på bloggen.

Denne pizza er i kategorien ‘hvid pizza’, da den ikke indeholder tomatsauce/pesto. I stedet består ‘saucen’ af creme fraiche med lidt purløg. Denne hvide pizza med laks og creme fraiche og naturligvis gedeost udmærker sig derudover ved en anderledes pizza-topping. De fleste kender rucola, men på toppen af denne pizza er der også lækre æble-stave.

For at gøre det hele lidt nemmere, har vi lavet en hurtig video af opskriften på denne lækre pizza.

Pizzabunden kan være nem, især hvis man køber dejen i dagligvarebutikken. I denne video er det en convenience-udgave der er benyttet. Hvis du derimod Læs mere