Kartoffelpizza med gedeost og rosmarin

Pizza med et twist

Julie Karla har tryllet igen. Denne gang er det en kartoffelpizza med gedeost og rosmarin. Mums!

Kartoffelpizza kan ikke roses nok. Det er himmelsk, intet mindre!

Kartofler tænker nogen måske – på pizza – ja lige præcis.

I nogens ører lyder det måske smagsløst og en anelse kedeligt, men det er det langtfra. Det er simpelt og det smager så godt. Med god ost og rosmarin opløftes kartoflen til et helt andet niveau.

Prøv denne kartoffelpizza med Soignon økologisk gedeost, frisk rosmarin og mascarpone. Det er svært at sige hvad der gør det – men pizza med kartofler smager bare tæskelækkert.

Kød er faktisk ikke nødvendigt på en kartoffelpizza. Men hvis man skal have kød på, er små stykker bacon det bedste bud.

Hvis man tror, at en pizza altid skal indeholde tomatsauce for at være god, så er det på tide at prøve noget nyt. Hvide pizzaer, som her med mascarpone eller alternativt med ricotta eller creme fraiche er mindst lige så godt.

Vi er faktisk rigtigt glade for hvide pizzaer. Prøv eksempelvis en (dessert-)pizza med gedeost og honning eller en hvid pizza med græskar og pancetta (italiensk bacon).

Denne hvide pizza med kartofler er det som nævnt Julie Karla der har givet et twist. På gedeosten.dk har vi igennem længere tid arbejdet sammen med den dygtige blogger. Julie har også givet denne lækre Salade Chevre Chaud, denne squashtærte og senest denne franske omelet med fyld et lille twist.

Husk også at man kan finde masser af andre opskrifter med gedeost her på siden. Men nu tilbage til kartoffelpizzaen, som tilberedes på denne måde:

 

Opskrift på kartoffelpizza med gedeost og rosmarin

 

Kartoffelpizza med gedeost ,mascarpone og rosmarin

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, frokostret

Bagetid: 10 + 15 = 25 min. (ikke forbagning)

Personer: 4

Tilberedning: 25 min.

Sværhedsgrad: Let

 

INGREDIENSER

Pizzadej

  • 2½ dl vand
  • 20 g gær
  • 2 spsk extra jomfru olivenolie
  • 1 stor tsk salt
  • 400 g tipo 00 hvedemel (italiensk pizza- og pastamel)

Fyld

  • 180 g. Soignon økologisk gederulle
  • 3 mellemstore kartofler
  • 2 små sweet potato (søde kartofler)
  • 6 spsk mascarpone
  • 125 g frisk mozzarella (én klump)
  • Frisk rosmarin (masser af det – ca. 2 spsk hakket)
  • Extra jomfru olivenolie
  • Salt og peber

 

FREMGANGSMÅDE

En pizzadej til en ægte italiensk pizza indeholder kun få ingredienser. Men til gengæld skal den æltes godt for at blive smidig og dermed sprød når den bages.

Denne pizza er i kategorien ’hvid pizza’, da den ikke indeholder tomatsauce, men derimod er den smurt med den lækre italienske friskost mascarpone.

Alternativt kan man benytte Ricotta – et andet lækkert italiensk mælkeprodukt.

 

Pizzabunden

Start med at blande vand og gær sammen i skål. Derefter tilsættes salt og olivenolie, som røres godt sammen.

Melet skal tilsættes lidt ad gangen, indtil dejen er mættet. Brug Tipo 00 mel, hvis du har det – det gør pizzabunden ekstra lækker.

Det er vigtigt ikke at tilsætte mere mel end nødvendigt. Nu skal der æltes. For at aktivere dejen, skal den æltes godt og grundigt.

Sæt den derefter til hævning under et klæde i ca. 1 time.

Efter en halv times tid tændes ovnen på 200 °C (normal ovn).

 

Pizzafyldet

Skræl de søde kartofler og skær dem i tynde skiver. Vask de almindelige kartofler, men behold skrællen på (hvis den ikke er alt for tyk) og skær også dem i skiver.

Vend kartoffelskiverne med lidt olivenolie og et drys med salt og peber. Fordel kartoffelskiverne med lidt afstand imellem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Skru temperaturen op til 250 °C (normal ovn).

Når pizzadejen er hævet til dobbelt størrelse, deles dejen i to klumper. Rul de to klumper ud til to runde pizzabunde.

Fordel mascarponen på bundene med bagsiden af en ske. 3 spiseskefulde på hver. Læg derefter et lag af de letbagte kartoffelskiver (alm. og sweet potato) ovenpå.

Riv en klump frisk mozzarella i små strimler og fordel strimlerne på de 2 hvide pizzaer med kartofler.

Skær en rulle Soignon økologisk gedeost i tynde skiver og fordel dem på pizzaerne.

Til sidste drysses de med masser af grofthakket frisk rosmarin. Rosmarin, kartofler og gedeost er et match made in heaven.

Drys med lidt friskkværnet peber og bag dem i ovnen i ca. 15-17 minutter.

Dryp med lidt extra jomfru olivenolie og servér din kartoffelpizza med gedeost og rosmarin dampende varm.

En grøn salat eller en hjemmelavet pesto som tilbehør gør ikke nogen skade.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.