Sundhed og livsstil

Sundhed og livsstil er et bredt emne, der kan rumme mange forskellige ting. I denne sektion kan du finde information om sundhed og livsstil i forbindelse med gedeost.

Blandt andet optager det mange, om man må spise ost, når man er gravid. Det er ikke alle typer ost gravide bør spise, men Soignon’s gedeost må man som gravid gerne spise. Det emne behandler vi mere indgående i artiklen ’Ost og graviditet’.

Der er også flere og flere danskere, der døjer med en grad af laktoseintolerance. Nogle oste er faktisk naturligt ’laktosefri’. Soignon’s gederuller (også den økologiske) har et lavt laktoseindhold og faktisk  kan de blive laktosefri i køledisken. Den sjove historie kigger vi nærmere på i artiklen ’Laktosefri ost’.

Sektionen vil på sigt blive udvidet med flere artikler om sundhed og livsstil i et gedeost-perspektiv.

Livsstilsændringer i madlavningen

I dagens Danmark rider vi på en madbølge. Flere og flere mennesker går meget op i madlavning, kost, ernæring, sundhed og livsstil.

Sundhed og livsstil i form af grøn smoothie og jordbær som symboler på sundhed

Madlavningen bliver mere og mere forskelligartet. Nye teknikker, nye eksotiske køkkener, nye ingredienser og nye kostsammensætninger, for blot at nævne nogle få tendenser.

De mange populære madbloggere har også skabt en ny tendens med food-styling. Mad skal ikke bare smage godt, det skal også se lækkert ud, så det kan få likes på de sociale medier. Der er mange dygtige food-stylister. Prøv eksempelvis at kigge hos Ann-Christine på Valdemarsro, som uden tvivl er en af de allerbedste.

Samtidig er ost hipt som aldrig før. Salget af ost i Danmark stiger og stiger. Som en afledt effekt af disse generelle tendenser er gedeost også mere trendy nu end nogensinde før.

Gedeosten er karakteristisk i smagen og den er også velegnet, hvis man går op i foodstyling, da den ikke flyder ud.

Husk at du her på Gedeosten.dk kan finde en oversigt over alle Soignon’s produkter, inklusiv den ernæringsmæssige sammensætning for de enkelte produkter.

Smagen af gedeost er intens og kraftig. Derfor er det ofte fornuftigt at bruge en mindre mængde gedeost end ost af komælk. Så selv om den overordnede fedtsammensætningen er nogenlunde den samme, vil man i praksis som hovedregel spise mindre mættet fedt, når man vælger gedeosten fremfor komælksosten.

Hvis du vil vide mere om gedeost generelt, kan du kigge nærmere på vores præsentation af gedeost på forsiden.

Husk at du kan lave flotte, lækre, karakteristiske og spændende retter med gedeost som ingrediens. Det er “ged-i-alt!”