Tapas med gedeost

Hvad er tapas med gedeost?

Tapas med gedeost er en blandet kategori, med mange forskellige retter. Det der kendetegner alle tapasretterne er, at de er små, lækre og smagfulde. De er visuelt flotte og kan spises som små hapsere i få bidder.

Små tapas med gedeost passer perfekt i mange sammenhænge. De fungerer både til hverdag og til fest. På spisebordet eller til en reception.

Tapas er super populært i Danmark. Mange restauranter og Take-Away-steder har dedikeret deres menu til tapasretter. Vi forstår godt populariteten. Det er lækkert at få en lille men samtidig ’hel’ ret. Så er der nemlig plads til mange flere. Alle madelskere må simpelthen forgude tapas.

Tapas stammer fra Spanien, men i mange andre lande har man tilsvarende anretninger. I Middelhavslandene er det især meget populært med små retter. I Italien kalder de det bare antipasti og i Grækenland meze.

Men det er det spanske udtryk for de små lækre retter, som vi har taget til os. Tapas bruges som fællesbetegnelse, uanset om det er bruschetta (klassisk italiensk) eller feta (klassisk græsk) der serveres på ’tapas-bordet’.

Her kan du finde masser af lækre opskrifter på bruschetta med gedeost (link), hvis du pludselig har fået lyst til det. Bruschetta er jo i sig selv en oplagt tapas-ret.

I Danmark er smørrebrød måske den mest oplagte pendant til tapas-retter.

Men lad os se lidt nærmere på retterne her på gedeosten.dk. De indeholder sjovt nok – gedeost. Men i forskellige afskygninger.

Forskellige typer tapas med gedeost

En af de retter vi er allermest stolte af, er vores miniburgere (Sliders). Vores variant af miniburgeren, er med alle de klassiske ingredienser og et pikant løft i form af gedeosten.

En god burgerbolle, en burgerbøf af hakket oksebøf, sprød bacon, syltede agurker, dressing og grønt. Osten er en god skive Soignon modnet gedeost (gederullen). Så bliver det ikke meget bedre. Du finder opskriften lige her (link).

Som brugere af Gedeosten.dk ved, har vi etableret et længerevarende samarbejde med bloggeren Julie Karla. Julie går meget op i økologi og bæredygtighed og hun har derfor udviklet nye opskrifter med Soignon økologisk gederulle.

En af dem er 3 lækre tapas med gedeost (link). Her tryller Julie blandt andet med filodej, sweet potato (sød kartoffel) og med panering. Det er 3 meget fine og forskellige tapas med gedeost, som du skylder dig selv at prøve.

Julie står faktisk bag endnu en af vores tapasretter. Nemlig disse ovnbagte figner med gedeost (link). Titlen siger jo (næsten) det hele, men derudover er to af gedeostens allerbedste venner også med. Nemlig Hr. Valnød og Frk. Honning. Friske figner er lidt en sæson-betonet vare, men måske kan du finde den i velassorterede grønthandlere, udenfor sæson (tidligt efterår).

Vi har også fundet plads til en lille sprød tapas-ret. Hvem elsker ikke butterdej og karamelliserede løg. Her i skøn forening med gedefriskost. Opskriften på butterdejssnacks med karamelliserede løg og gedefriskost (link) findes som en nem video-opskrift, så man hurtigt kan danne et overblik, inden man selv går i gang med dem.

Som alle andre kategori-sider, vil tapas med gedeost hele tiden blive udvidet med nye retter, da vi løbende tilføjer nye spændende opskrifter med gedeost.