Denne bagel med fyld af serrano-skinke, karamelliserede løg og Soignon gederulle er en herlig frokostret.

Her i den nemme variant, hvor bagelen er købt. Men udviklingen af en bagel-opskrift er bestemt på blokken.

Det er et dejligt stykke bagværk sådan en bagel. Og så er der noget komisk over at droppe sådan en hævet dej-ring ned i kogende vand og siden ende ud med en fin bagel.

Fyldet består udover en god serrano og gedeost af karamelliserede løg. Vi har brugt honning og smør, og ladet løgene karamellisere langsomt på lav varme.

Desuden tilsættes ristede pinjekerner, fine strimler soltørret tomat og salat.

En bagel fortjener også smørelse/dressing. Denne bagel er smurt med smøreost. Hvis man vil give den en ekstra snert af gedeost, kan man med fordel benytte smørbar gedeost. Vi har både en Soignon smøreost naturel og en Soignon smøreost med hvidløg og urter, som passer godt til.

En bagel er mest af alt ’bare’ en sandwich. Men som denne bagel-opskrift forhåbentlig også illustrerer Læs mere

I denne uge præsenterer vi en simpel forret med avocado og gedefriskost. Nogle gange er det simpleste det bedste.

Denne avocado-forret med få og lækre ingredienser er ingen undtagelse. Lidt avocado smagt til med citron og salt og en luftig creme på gedefriskost og honning. Så er der serveret.

Husk i øvrigt altid at give avocado et pift citron og lidt salt. Det løfter oplevelsen fra godt til lækkert.

Honning og jo en af gedeostens allerbedste venner. De klæder bare hinanden så godt.

For at tilføje mere fylde til retten, kan man med fordel servere lækkert brød til.

Mange avocado-forretter indeholder også enter rejer eller fisk. Eksempelvis er en forret med avocado og laks meget brugt og meget lækkert, hvis du Læs mere

En Flammkuchen opskrift med stenbiderrogn og gedeost er vores bud på en delikat forårsret.

Den Flammkuchen er (naturligvis) smurt med creme fraiche og med tynde løgskiver fordelt på den tynde sprøde bund. På toppen er der skønne skiver af Soignon økologisk gederulle. Før servering anrettes den med stenbiderrogn og et drys frisk purløg.

Stenbiderrogn er netop nu i sæson, så det er bare med at nyde det, så længe det varer. Så hvis du leder efter en (ny) ret med stenbiderrogn, så bliv hængende.

Stenbiderrogn kaldes både ’nordisk kaviar’ og til tider ’havets guld’ (ikke at forveksle med rav). Det er en delikatesse, som altid fås i det tidlige forår.

Flammkuchen er en tysk-fransk ret, der stammer fra Alsace i den østlige del af Frankrig og i det tyske grænseland. Flammkuchen er det tyskklingende navn for retten, som på fransk Læs mere

Tærte med røget laks er nok ikke så velkendt, som den variant med fersk laks. Men hvis du ikke har prøvet det, så er sådan en laksetærte med røget laks bestemt et forsøg værd.

Den røgede laks har som bekendt en mere kraftfuld smag end den ferske laks og derfor får du mere smag for skillingerne.

I denne tærte med røget laks består det øvrige fyld af stegte squash, en æggeblanding med purløg og naturligvis Soignon gedeost på toppen.

Bunden en i denne version af en laksetærte med butterdej, men den kan også sagtens fungere med en traditionel (grov-) tærtebund.

Vi har faktisk en lang artikel om tærter med alt om bund, fyld, ost, æggemasse og bagning. Få masser af inspiration i Den store guide til Madtærter.

Hvis du har fået lyst til en tærte med fersk laks så prøv denne opskrift på Laksetærte med butterdej, gedeost og lynsyltede blomkål, hvor den sprøde blomkål fungerer som tilbehør.  

Tærte med laks er oplagt både som en frokostret, som en del af en buffet eller som aftensmad. Den er naturligvis bedst varm/lun, men kold laksetærte på madpakken smager altså også godt.

Salat til laksetærte kan varieret i det uendelige. Men en god salat, som redaktøren ofte serverer til laksetærte Læs mere

Croque Monsieur/Croque Madame er groft sagt en toast med masser af ost og i Croque Madame-opskriften med et spejlæg på toppen.

Men den er meget mere end det. Især hvis den er lavet med godt brød, Dijon sennep, Mornaysauce, god skinke, fransk gedeost, smørstegt og med revet Gruyere. Til dem der lyster, serveres den med et spejlæg på toppen.

En Croque Monsieur/Croque Madame opskrift har stået på vores ønskeliste længe. For hvad er mere fristende end at kombinere fransk gedeost, i form af Soignon økologisk gederulle, og en fransk klassisk toast.

Nu er opskriften her og den skuffer bestemt ikke.

Det er altid inspirerende Julie Karla, der står bag opskriften. Du kan finde en oversigt over alle Julie’s andre kreationer her.

Det er ikke ligefrem en slankeret, men nogle gange så må man godt. Vores Croque Monsieur/Croque Madame-opskrift er både snasket og elegant. Den kan Læs mere

Rødbederösti med aioli og gedeost

Rødbederösti med Soignon økologisk gedeost, friske krydderurter og en lækker aioli med karamelliserede løg som det syndige tilbehør, er vores bud på en elegant lille og lækker nytårsforret.

Det er altid dygtige og kreative Julie Karla, der står bag opskriften. Find alle Julie’s andre opskrifter lige her.

Rødbeder er en af gedeostens allerbedste venner. De to ting passer bare umådeligt godt sammen. Læg dertil et frisk pust af eksempelvis brøndkarse eller citrontimian og en sødlig og cremet aioli. Det bliver ikke mget bedre. Smagene er varierede og sanserne er på overarbejde.

Hvis du ikke kan få kombinationen af rødbede og gedeost ud af hovedet, så prøv for øvrigt at søge på ’rødbede’ her på siden, så kommer der mange gode bud frem.

Julen er ovre og måske er det tid til at planlægge nytårsforretten. Denne lille rødbederösti med gedeost kan sagtens serveres for sig selv, nok 2-3 stk pr. person.

Men man kan også vælge den som en del af en tallerken-servering med andre små-retter. Den kunne sagtens flankeres Læs mere

Julie Karla har lavet julegodter – naturligvis med Soignon økologisk gederulle.

Denne gang disker vi op med en skøn julesalat med and, granatæblekerner, 2 forskellige salater, tørrede tranebær og pistacienødder. Find en oversigt over alle Julie’s andre retter.

Denne julesalats-opskrift er lidt mættende, lidt syrlig, lidt frisk, lidt sød, ret sprød og super indbydende.

En måltidssalat er oplagt i juletiden, hvor man har brug for et lille, let og friskt måltid.

Kender du det – du har spist julefrokost hele dagen?

Først lidt lækker fisk og derefter hele ’svineriet’. Om eftermiddagen følges der op med kaffe, småkager og julegodter. Så hvad skal man finde på Læs mere

Pizza med krydret oksekød, squash og gedeost

Denne hjemmelavede pizza med krydret oksekød, mozzarella, squash og gedeost er fremtryllet af Julie Karla. Prøv den – den er smagfuld og indbydende.

Pizza er en af danskernes yndlingsretter. Den hjemmelavede pizza står både på menuen i mange børnefamilier og samtidig blandt alle os der elsker italiensk mad.

Pizza med oksekød og majs, pizza med oksekød og pepperoni, eller pizza med oksekød og mozzarella er utvivlsomt nogen af børne-favoritterne.

Men man kan også vælge mere slagkraftigt fyld i kombination med oksekød på pizza. Eksempelvis er bacon eller gorgonzola oplagt som supplement til oksekød.

Vores bud i denne kategori er en pizza med krydret oksekød plus en lækker kombination af squash og gedeost. Derudover indeholder pizzaen naturligvis Læs mere

Sommersalat med melon, blåbær, gedeost og speltkerner

Denne lette og lækre sommersalat med melon og blåbær er et varsel om sommerens komme. Den kommer nu!

Efter en elendig juli, ligner starten af august noget der minder om sommer – endelig. Det skal fejres med en lækker opskrift 😊

Sommersalaten med melon er oplagt som tilbehør til grillmad eller til en let frokost. Den er nem og lækker og den kan gøres klar meget hurtigt.

Det er Julie Karla der står bag sommersalaten, som så mange andre af vores opskrifter. Find en oversigt over alle Julie’s opskrifter her.

I den nemme sommersalat med melon indgår der også speltkerner, Soignon gederulle og en lækker blåbærvinaigrette. Speltkernerne giver en god fylde, melonen sødme og gedeosten giver et pikant løft til sommersalaten. Opskriften Læs mere

Fritttata i ovn

Skøn frittata i ovn med gedeost på toppen er en lækker og nem frokostret. Men den kan også sagtens fungere til aftensmad. Det er igen Julie Karla der står bag.

Vi var ellers på vej med en smuk sommersalat, men den blev lige sat på hold, indtil vejret igen minder om sommer. Men den kan du glæde dig til senere….

Hvis du ikke kender frittata, så er det en italiensk-inspireret æggekage, som bages færdig i ovnen.

Det karakteristiske ved en frittata i ovn er, at den er meget luftig og at der indgår andre ingredienser i æggemassen. Det kan både være ost, grøntsager eller kød.

Vi har valgt de to førstnævnte i denne vegetariske frittata opskrift. I æggemassen indgår grillede peberfrugter, og så er der skønne skiver af Soignon økologisk gedeost på toppen.

For at gøre den luftig og let, skal æggene piskes rigtig godt, så man får tilføjet masser af luft. Samtidig skal frittataen indledningsvis steges Læs mere