Salat med bær, gedeost og grillede nektariner

Ny farve-rig salat med gedeost

Som tidligere annonceret, har vi lavet en aftale med 2 meget dygtige madbloggere. De er begge pjattede med Soignon gedeost, så de har begge haft meget let ved at finde på nye idéer til opskrifter med gedeost.

I denne uge kan vi med stolthed præsentere en meget lækker, indbydende og farvestrålende salat med bær og gedeost. Maria Vestergaard, der står bag den succesfulde blog af samme navn, er nemlig (ENDELIG – fordi vi har været så spændte) klar til at afsløre nye tryllerier med Soignon gederulle.

Det er blevet til denne lækkerbisken af en salat med bær, gedeost og grillede nektariner.

 

De let syrlige hindbær og de søde grillede nektariner passer perfekt til Soignon gederulle. Derudover er der tilsat en lækker balsamico-glace, som smukt afslutter retten. Maria kan med rette være meget stolt over resultatet. Vi er vilde med den!

I denne variant er gedeosten ikke tilberedt. Soignon gederulle fungerer særdeles godt i salater både utilberedt eller gratineret i ovnen/på grillen. Prøv eksempelvis den franske bistro-klassikerre Salade Chevre Chaud med bagte vindruer, hvor gedeosten bages på brød.

Her får du opskriften på salat med bær, gedeost og grillede nektariner.

Opskrift på salat med bær, gedeost og grillede nektariner

 

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, forret, salat

Bagetid:

Personer: 2

Tilberedning: 15 min.

Sværhedsgrad: Let

 

INGREDIENSER

  • 100 g Soignon gederulle
  • 75 g blandet salat
  • ¼ rødløg
  • 1 nektarin (eller evt. fersken)
  • 1 håndfuld hindbær
  • Frisk basilikum
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • (Har du en god balsamico-glace, kan du bruge den og lade den erstatte de sidste 3 ingredienser.)

 

FREMGANGSMÅDE

Tænd en grillpande (med riller) på høj varme. Skyl og skær nektarinen ud i tynde både og steg dem på panden, så de får riller på tværs. De skal have få sekunder på hver side.

TIP: En pande må ikke være varm for længe uden noget på den. Der skal være nogle madvarer til at tage imod varmen. Ellers risikerer man at varmen ’sætter sig’ i metallet. Det kan resultere i skæve pander. Så vær opmærksom, når du tænder en pande til denne slags tilberedninger. Den skal være varm, men den skal ikke stå (alt) for længe på den måde, uden noget på.

Salat med gedeost og grillede nektariner

Rør balsamico, honning og salt sammen og smag til indtil din balsamico-glace har en god balance.

Skyl de øvrige grønsager og fordel salaten på en tallerken/et lille fad.

Skær Soignon gederulle ud i tynde skiver og fordel dem på salaten. Find et godt trick til at skære pæne skiver af gederullen i blogindlægget Grillet gedeost med rødbeder.

Placér de let afkølede grillede nektarinbåde på salaten.

Snit rødløget i fine både og fordel dem på salaten. Placér derefter de friske hindbær og friske basilikumblade.

Dryp til sidst med balsamico-glace og en lækker salat med friske bær, gedeost og grillede nektariner er klar til at komme på bordet.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.