Grillet gedeost med rødbeder, nødder, syltede rødløg og rugbrødschips er en super flot og velsmagende ret. Stor kredit til ‘(Kri)Stoffer på Slump’, som står bag denne flotte forret med grillet gedeost. Du kan se videoen her.

Desværre er ‘Stoffer på Slump’ ikke længere aktiv. Men på hans Youtube-kanal kan man finde flere spændende video-opskrifter. Udover gedeosten er det uden tvivl rødbederne der præger retten mest.

Friske lækre rødbeder til grillet gedeost

Grillet gedeost kan laves på flere måder. Det mest oplagte er selvfølgelig at smide gedeosten på en grill. Man bør nok placere gedeosten i en foliebakke, det er nemmest.

Men som ‘Stoffer på Slump’ illustrerer i videoen, kan man også lave grillet gedeost i ovnen. Læg skiverne af gedeost på en bageplade (evt. med bagepapir) og tænd ovnen på grill-funktion. Da vi testede, fik gedeosten ca. 3-4 min. Den skal blive let karameliseret ovenpå og være blød indeni. Se også blogindlægget ‘gedeost i ovn‘.

Nogle af elementerne er forberedt på forhånd, så det er ikke en fuldstændig opskrift. Grillet gedeost med rødbeder er en inspirationsvideo.

Få en flot overflade på en skive gederulle

Der er endnu en særlig grund til, at vi laver en henvisning til videoen her på bloggen. ‘Stoffer på Slump’ har nemlig et godt trick til hvordan man får en flot overflade på en skive gederulle.

Det trick er oplagt til alle anretninger med skiver af gedeost, både grillet, bagt og ubagt. Se tricket i videoen.

Vi kan afsløre, at det handler om varmt vand og en gederulning 🙂

Anretning af grillet gedeost med rødbeder

Grillet gedeost med rødbeder, karameliserede nødder, syltede rødløg og sprøde rugbrødssnacks får de varmeste anbefalinger fra redaktøren. Heldigvis var nødderne, rødløgene og rugbrødssnacks allerede på repertoiret. Anretningen er også helt i top. Det er faktisk nemt at få noget ret simpelt til at ligne en million, hvis man bare anretter det med lidt omtanke.

Måske du skulle prøve en lille pikant forret med grillet gedeost med rødbeder næste gang en forret er på menuen?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.