Appelsinsalat - spændende salat med appelsiner

I denne uge præsenterer vi en meget spændende salat med appelsiner og gratineret gedeost.

Appelsiner med en vis sødme, sprød og besk salat og gratineret gedeost er en fantastisk kombi. Den bagte gedeost på toppen giver salaten en skøn pikant fylde og gør salaten mættende.

Læg dertil ristede solsikkekerner, stegte gulerødder og en dejlig bitter-sød vinaigrette. Så bliver det bare ikke meget bedre.

De let-stegte gulerødder er med til at bringe lidt ekstra sødme til denne spændende salat.

Det er Anna Bartels der igen har været kreativ med Soignon gederulle. Tak Anna for endnu en meget fin opskrift.

Det er i øvrigt Anna’s tredje opskrift i hendes samarbejde med os. Hun har tidligere kreeret en Aspargestærte med gedeost og dild og Spinatpandekage-hapsere med laks, gedeost og rødbedecreme. Tjek dem ud – de er begge meget lækre.

Soignon's gederuller, konventionel og økologisk

Soignon gederulle er en yderst velegnet ingrediens i salater. Det aller-smarteste er at den både fungerer godt som den er eller, som her, gratineret i ovnen.

Gedeost i ovn er gedialt, da skiverne af gedeost ikke flyder ud, som en komælksost gør. Se mere i blogindlægget gedeost i ovn.

Husk at gederullen både findes i en konventionel og en økologisk udgave.

Få meget mere inspiration til salater med gedeost.

Hvis du leder efter en anden spændende salat med gratineret gedeost, er den franske salatklassiker Chevre Chaud med bagte vindruer et rigtigt godt bud.

Hvis den skal være ’rå’, så prøv denne Salat med bær, gedeost og grillede nektariner.

Ikke mere snak, her kommer opskriften.

Opskrift på salat med appelsiner, gulerødder og gratineret gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, forret, tilbehør

Bagetid: 5 – 6 min.

Personer: 2 – 4

Tilberedning: 25 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 180 g Soignon gederulle
  • 100 g blandede salater
  • 3 søde appelsiner
  • 4 gulerødder
  • Extra jomfru olivenolie
  • 1 dl solsikkekerner

Vinaigrette med sennep og honning

  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 stor tsk honning
  • Salt og peber
  • ½ dl appelsinsaft fra skrællerne

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Se tabel til omregning til normal ovn.

Start med at riste solsikkekernerne på en tør pande. De er færdige når de er let gyldne, de må endelig ikke blive for mørke.

Skræl derefter 4 mindre gulerødder og skær dem i skrå skiver á knap 1 cm’s tykkelse. Steg dem på panden på medium-varme med en sjat god olivenolie. Tag dem af, når de har fået lidt farve, men stadig har masser af bid.

Skær din Soignon (økologiske) gederulle i 8-10 skiver. Placer skiverne af gedeost på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 5 min. De skal ud når de er let gyldne og ser let-smeltede ud. Sæt dem til side og lad dem køle lidt af.

Skyl salaten og lad den dryppe af, eller brug en salatslynge. Gedialt redskab!

Skær skrællerne af appelsinerne.

Tip: Det nemmeste er klart at skære både top og bund af og stille dem på bunden. Skær ned langs siderne hele vejen rundt med en skarp kniv, så man får alt det hvide bitre skind af.

Skær derefter appelsinerne i runde skiver. Det er en stor fordel at kniven er skarp, så appelsinerne ikke ’mases’.

Tip: Smag altid på appelsiner inden du bruger dem i en salat som denne, hvor de er det bærende element. Der er stor forskel i smag. Det tip gælder i øvrigt også for et hav af andre ingredienser i et ocean af andre retter 😊

Behold skrællerne, da der er masser af saft tilbage deri. Det skal bruges til vinaigretten.

Pres saften ud af skrællerne og rør saften sammen med dijon, honning, salt og peber til en lækker appelsin-vinaigrette.

Anretning og serveringsforslag

Bland salat, gulerødder og appelsinskiver. Hæld det meste af vinaigretten med sennep og honning og de fleste ristede solsikkekerner ved og vend det hele forsigtigt sammen.

Pynt din salat med appelsiner med de bagte skiver Soignon gederulle på toppen.

Dryp til sidst med den resterende vinaigrette og de sidste solsikkekerner.

Denne spændende salat med appelsin, gulerødder og bagt gedeost kan udgøre både en forret, en let frokostret eller være tilbehør til en hovedret. Den blev lavet som en let frokost, men redaktøren forestiller sig denne salat med appelsin som en omgang meget lækker porchetta-tilbehør.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.