Skøn frittata i ovn med gedeost på toppen er en lækker og nem frokostret. Men den kan også sagtens fungere til aftensmad. Det er igen Julie Karla der står bag.
Vi var ellers på vej med en smuk sommersalat, men den blev lige sat på hold, indtil vejret igen minder om sommer. Men den kan du glæde dig til senere….
Hvis du ikke kender frittata, så er det en italiensk-inspireret æggekage, som bages færdig i ovnen.
Det karakteristiske ved en frittata i ovn er, at den er meget luftig og at der indgår andre ingredienser i æggemassen. Det kan både være ost, grøntsager eller kød.
Vi har valgt de to førstnævnte i denne vegetariske frittata opskrift. I æggemassen indgår grillede peberfrugter, og så er der skønne skiver af Soignon økologisk gedeost på toppen.
For at gøre den luftig og let, skal æggene piskes rigtig godt, så man får tilføjet masser af luft. Samtidig skal frittataen indledningsvis steges på lav varme på komfuret. Se hele opskriften og fremgangsmåde herunder.
Husk derudover at bruge en pande med et håndtag, der kan tåle at komme i ovnen.
Julie Karla har med denne frittata igen fremtryllet en ny spændende ret med Soignon økologisk gederulle. I samme boldgade finder du bl.a. denne skønne Franske omelet. Du finder alle Julie’s andre kreationer her.
Denne frittata er en ’let’ ret, og vi forslår en simpel grøn salat og godt brød til. Hvis retten skal være lidt mere fyldig, kan man med fordel tilføje nye kartofler. Denne frittata-opskrift med kartofler tilføjet er også lækkert.
Du kan også afprøve frittata med squash, spinat, broccoli eller chorizo, som lækre alternativer. Husk gedeost på toppen 😊
Hvis du mangler yderligere inspiration, kan du fornøje dig på oversigten over alle vores opskrifter med gedeost.
Opskrift på Frittata i ovn med grillede peberfrugter og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Aftensmad, frokostret
Bagetid: 12 + 10 min. = 22 min.
Personer: 4
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 150 g Soignon økologisk gederulle
- 2 røde peberfrugter
- 1 gul peberfrugt
- 2 spsk Extra jomfru olivenolie
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Frisk timian
- 8 æg (str. M/L)
- 1 dl mælk
- ½ tsk salt
- Friskkværnet sort peber
Tilbehør (salat + vinaigrette)
- 150 g salat
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk agavesirup
- 1 tsk æblecidereddike
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Start med at tænde ovnen på grillfunktion.
Skyl, rengør og halvér de 3 peberfrugter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. Læg peberfrugterne med skindsiden opad.
Lad dem grille i ovnen i ca. 10 minutter indtil skindet er blevet sort.
Stil dem på køl indpakket i en frysepose i et kvarters tid, derefter kan skindet nemt pilles af.
Imens forberedes de sidste ting i frittata-opskriften.
Sæt ovnen på 200 °C (normal ovn). Find en tabel til omregning til varmluftsovn.
Skær 10 tynde skiver af en Soignon økologisk gederulle.
Pil og finhak hvidløget og løget og sauter det på en pande i lidt olivenolie. Tilsæt timian og lad det sautere, til løget er gyldent.
Tip: Husk at panden skal i ovnen, så der skal ikke være plastic- eller træ-håndtag på panden.
Skær de ’skindløse’ grillede peberfrugter i tykke strimler og fordel dem på panden.
Pisk 8 æg grundigt sammen i en skål. Der skal piskes længe for at give den luftighed til frittataen som er karakteristisk for den. Tilsæt derefter mælk, salt og friskkværnet peber. Smag til – man skal kunne fornemme både salt- og pebersmagen.
Tilsæt æggeblandingen til panden og lad den stege i ca. 5 minutter på lav til middelvarme, indtil siderne begynder at løsne sig.
Fordel gedeostskiverne på din frittata og stil panden i ovnen, hvor den skal bage færdig i ca. 10 min. Den er færdig når den er helt fast og gedeostskiverne er let gyldne.
Klargør den grønne salat.
Klargør vinaigretten ved at piske alle elementerne sammen (dijonsennep, agavesirup, æblecidereddike og olivenolie). Vend vinaigretten sammen med salaten.
Servér den varme frittata direkte fra ovnen med den grønne salat og godt brød (både lyst og mørkt kan fungere). Pynt den af med et par kviste af den friske timian.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!