Rødbederösti med Soignon økologisk gedeost, friske krydderurter og en lækker aioli med karamelliserede løg som det syndige tilbehør, er vores bud på en elegant lille og lækker nytårsforret.
Det er altid dygtige og kreative Julie Karla, der står bag opskriften. Find alle Julie’s andre opskrifter lige her.
Rødbeder er en af gedeostens allerbedste venner. De to ting passer bare umådeligt godt sammen. Læg dertil et frisk pust af eksempelvis brøndkarse eller citrontimian og en sødlig og cremet aioli. Det bliver ikke mget bedre. Smagene er varierede og sanserne er på overarbejde.
Hvis du ikke kan få kombinationen af rødbede og gedeost ud af hovedet, så prøv for øvrigt at søge på ’rødbede’ her på siden, så kommer der mange gode bud frem.
Julen er ovre og måske er det tid til at planlægge nytårsforretten. Denne lille rødbederösti med gedeost kan sagtens serveres for sig selv, nok 2-3 stk pr. person.
Men man kan også vælge den som en del af en tallerken-servering med andre små-retter. Den kunne sagtens flankeres af disse lækre bruschetta med løgpure, mørt oksekød og gedeost samt én af de 3 lækre tapas med gedeost. Og masser af andre retter, hvis der ikke SKAL gedeost i det hele.
Så er der ikke andet tilbage end at ønske alle et rigtig godt Nytår – forhåbentlig bliver 2021 bedre end 2020.
Opskrift på rødbederösti med aioli og gedeost – lækker nytårsforret
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret
Bagetid: 2-3 min. (grillfunktion)
Personer: 4
Tilberedning: 45 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 180 g Soignon økologisk gederulle
- Friske krydderurter (ex. Brøndkarse, citrontimian mv.)
Aioli med karamelliserede løg
- 2 løg
- Extra jomfru olivenolie
- 2 æggeblommer
- 1 tsk Dijon sennep
- 1 tsk citronsaft
- Ca. 1½ dl solsikkeolie (eller anden smagsneutral olie)
- Salt
Rødbederösti
- 400 g rødbeder
- 200 g pastinak
- 3 æg
- 2 spsk hvedemel
- Finthakket frisk rosmarin
- Salt
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Pil og hak løgene. Tilsæt olivenolie på en pande og steg løgene gyldne ved middelvarme. Det er vigtigt at de ikke tager farve (bliver mørke). Man skal være lidt tålmodig, det kan godt tage 15-20 min. Vend rundt i dem af og til.
Tip til de utålmodige: Man kan speede processen lidt op, ved at tilsætte et lille drys sukker.
Imens laves aiolien. Pisk æggeblommerne godt sammen med sennep og citronsaft. Tilsæt den smagsneutrale olie i en tynd stråle under kraftig omrøring. Det er vigtigt at piske godt, ellers vil aiolien nemt skille. Fortsæt med at tilsætte olie indtil aiolien har den rette konsistens. Jo mere olie der tilsættes, desto tykkere bliver aiolien. Smag til med salt og citron og stil den i køleskabet.
Tag løgene af varmen når de er let-karamelliserede, hæld dem over på en tallerken, og stil også dem i køleskabet.
Rösti på pande
Skræl rødbeder og pastinakker og riv dem groft på et rivejern.
Bland æg, hvedemel, rosmarin, salt og peber sammen og tilsæt derefter de revne rodfrugter til blandingen.
Tænd ovnen på 300 °C (grillfunktion).
Opvarm 2 pander med et godt skvæt olivenolie. Med en spiseske placeres små kugler af rodfrugts-blandingen på de 2 varme pander. Tryk dem flade med skeen og form dem langs kanten, så de bliver runde. Steg röstierne et par minutter på hver side indtil de er lækre og sprøde.
Læg de pæneste over på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal bruges 12 i alt til denne anretning, som eksempelvis kan bruges som en nytårsforret. Snack-spis resten!
Skær 12 skiver af en Soignon økologisk gederulle.
Bland de karamelliserede løg (kan evt. grofthakkes lidt) med den hjemmerørte aioli, så den er klar til servering.
Placér en skive gedeost midt ovenpå hver rødbederösti. Bag dine rødbederösti med gedeost på ovnens grillfunktion i 3-4 minutter indtil gedeosten bliver gylden og let smeltet.
Man kan selv vælge om disse rødbederösti skal portionsanrettes til eksempelvis en nytårsforret eller om de skal serveres på et fad.
Anret dine små elegante rødbederösti med lidt friskkværnet peber og friske krydderurter på toppen og servér dem med aiolien med karamelliserede løg.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!