I denne uge byder vi indenfor med en meget lækker vegetarisk pastaret.

Det er igen Julie Karla, der har været kreativ i køkkenet – hun kan bruge ged i alt. Derfor er vi så utroligt glade for samarbejdet med hende.

De bærende elementer i denne vegetariske pastaret er ’grønne’ grøntsager og gedeost. Mere specifikt sæsonaktuelle friske ærter i bælg, grønne asparges og den lækre krydderurt mynte.

Til at skabe balance i pastaretten har vi tilsat lidt citron som et syrligt modspil.

Det er få ting, der er bedre end en lækker pastaret. Især hvis den er lavet ordentligt.

Opskriften på en vegetarisk pastaret med et Julie Karla-twist får du nederst på siden. Men læs lige vores tips til pastakogning først, så vinder din pastaret hæder og berømmelse 😊

Husk også at vi har masser af andre opskrifter med gedeost.

Kogning af pasta

Der findes 5 simple, grundlæggende og altafgørende tip, når man laver pastaretter:

  1. Kog pastaen i rigeligt vand
  2. Kom (overraskende) meget salt i vandet
  3. Tag pastaen op når den er al dente (med bid)
  4. Brug lidt af kogevandet i pastaretten
  5. Vend pastaen sammen med de øvrige ingredienser før servering

Kilde: Kogebogsskribent Andreas Harder i Politiken

Langt de fleste danskere putter for lidt salt i vandet. Pastaen og hele retten får derfor ikke den karakter som den bør. Hvis det skal smage autentisk italiensk, skal der være bid og effekten af salt.

Størrelsesforholdet er: 1 liter vand = 10 gram salt!

Derudover skal pasta og fyld ikke serveres separat og der skal lidt kogevand i pastaretten. Det er en helhed, og retten skal vendes sammen af køkkenchefen.

Husk når du koger pasta:

VAND – SALT – BID

Og når du laver pastaretter:

VAND – VEND – VIND

Opskrift på vegetarisk pastaret med grøntsager og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, aftensmad

Bagetid:

Personer: 2

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 130 g. Soignon økologisk gederulle
  • 200 g pasta (vi har brugt Orecchiette)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt grønne asparges (250 g)
  • 500 g friske ærter i bælg (eller ca. 100 gram frosne ærter)
  • Fintrevet skal fra ½ øko citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk smør
  • En håndfuld frisk mynte
  • Extra jomfru olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt revet citronskal og frisk mynte til pynt

FREMGANGSMÅDE

Start med at bælge ærterne og stil dem til side.

Skær 6-8 skiver af en Økologisk Soignon gederulle og stil også dem til side.

Sæt derefter vand over og tilsæt salt. Se guide til pastakogning ovenfor.

Kog pastaen til den er al dente. Den må endelig ikke overkoges. Husk at gemme lidt af vandet.

Skold evt. asparges i kogende vand. Skær dem derefter ud i mindre stykker.

Snit hvidløget fint og steg det i en dyb pande (evt. wok) med god olivenolie. Hvidløget skal ikke tage farve, så det skal steges på middelvarme.

Tilsæt asparges-stykkerne og lad dem stege med et par minuttter under omrøring.

Derefter tilsættes de frisk-bælgede ærter og 1 tsk smør.

Tilsæt også citronsaft, citronskal, salt og friskkværnet peber.

Vend den grofthakkede mynte i, og smag til så pastaretten med grøntsager har den rette balance.

Vend til sidst den kogte pasta i og tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen.

Anret pastaretten med grøntsager på 2 tallerkener. Dryp med lidt extra jomfru olivenolie og læg 3-4 skiver gedeost på toppen af hver anretning.

Drys til sidst med lidt frisk mynte, citronskal, salt og friskkværnet sort peber.

Servér pastaretten varm evt. sammen med lidt godt brød og/eller en lille tomatsalat.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.