HJEMMELAVET PIZZA MED MASCARPONE
Hjemmelavet pizza er en videnskab. Det er en kode man skal knække – og pludselig – så er den der. Man er lykkedes med at lave en hjemmelavet pizza, som både ligner og smager som en ægte italiensk pizza.
Her er det en såkaldt hvid pizza med mascarpone, græskar, pancetta (italiensk ‘bacon’), mozzarella og gedeost. Pizzabunden er lavet med tipo 00 mel (italiensk pizza-mel).
Det er i hvert fald en videnskab, hvis pizzaen ikke ‘bare’ skal minde om en bolledej, der er dynget op med masser af fyld og med et brunt lag (ost) på toppen. sådan så hjemmelavede pizza’er ud i 1980’erne og 1990’erne.
For at ramme noget der minder om en italiensk pizza, skal fyldet være enkelt og lækkert og bunden skal være sprød (denne pizza er bagt med tipo 00 hvedemel, som giver mere saftighed og sprødere skorpe).
Julie Karla har uden tvivl knækket koden.
Som følgerne af bloggen ved, så har Julie Karla i nogen tid udviklet opskrifter med Soignon økologisk gederulle. Faktisk er vi meget stolte over at kunne annoncere, at vi netop har forlænget samarbejdet. Så denne pizza-opskrift med et Julie Karla-twist, er kun én i rækken af nye lækre kreationer fra hendes hånd.
Vi fejrer forlængelsen med denne hvide pizza med mascarpone, græskar, pancetta og naturligvis gedeost.
Græskar er i sæson her sidst på efteråret, men hvordan bruger man dem egentlig i madlavningen? Hvis du mangler inspiration til retter med græskar, er denne hvide pizza med mascarpone et godt bud. Derudover bruges der pancetta i denne opskrift – samt mozzarella og gedeost. Pancetta er en italiensk pendant til bacon. Forskellen er at pancetta ikke er røget, så smagen er anderledes end den traditionelle danske bacon.
Pancettaen, gedeosten og det sødlige græskar er lige blevet rigtigt gode venner, hvis de ikke var det i forvejen. Find den lækre opskrift på pizza med tipo 00 mel i pizzabunden her:
Opskrift på pizza med mascarpone, gedeost, græskar og pancetta
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad
Bagetid: 15 min.
Personer: 2
Tilberedning: 25 min. (+1 times hævetid)
Sværhedsgrad: Let/middel
INGREDIENSER
Pizzadej
- 2½ dl vand
- 20 g gær
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
- 1 tsk salt
- Ca. 400 g Tipo 00 hvedemel
Fyld
- 140 g Soignon økologisk gederulle
- 20 tynde skiver hokkaido græskar
- 80 g pancetta
- 1 frisk mozzarella (Netto’s ØGO er lækker)
- 5-6 spsk mascarpone
- 2 håndfulde frisk salvie
- Extra jomfru olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Lav pizzadejen, ved at røre gæren ud i vand i en skål. Derefter tilsættes olivenolie og salt og tipo 00-melet lidt ad gangen. Hvis du har en køkkenmaskine kan du bruge den, ellers er det fint med håndkraft. Fortsæt med at tilsætte mel indtil dejen er let mættet. Den skal stadig være smidig og lidt klistret, men den skal ikke hænge fast i bordet, når du ælter den færdig på køkkenbordet.
Fordel lidt mel eller olivenolie i bunden af den tomme skål, så dejen ikke hænger fast. Læg dejen deri og lad den hæve tildækket i 1 time.
Forvarm ovnen til 200 °C (normal ovn), når dejen har hævet halvdelen af tiden.
Skræl hokkaido-græskaret (butternut-squash kan alternativt benyttes) og skær ca. 20 tynde skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Stænk med olivenolie og salt og bag skiverne i ovnen i ca. 10 minutter. Græskarskiverne er færdige når de begynder at blive lidt møre.
Skru ovnen op til 250 °C (normal ovn).
Når pizzadejen er hævet til dobbelt størrelse, rulles den ud til én stor eller to små pizzabunde med lidt ekstra mel.
Fordel mascarpone på bunden(e) med en ske og læg derefter de bagte hokkaido-skiver ovenpå. Riv mozzarellaen, skær skiver af Soignon økologisk gederulle og fordel begge oste på din pizza. Til sidst lægges pancettaen på og der drysses med friske salvieblade.
Pizza skal bages ved høj varme for at blive sprød og lækker. Bag den i ca. 20 minutter eller indtil den er gylden og bunden mærkes færdigbagt. Stænk med olivenolie og servér den rygende varm.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!