NY LÆKKER PIZZA-OPSKRIFT
I denne uge er der pizza på ménuen her på bloggen. Det er Maria Vestergaard, der står bag bloggen af samme navn, der har været i køkkenet. Vi kan derfor stolt præsentere en top-lækker pizza med parmaskinke og gedeost.
Som tidligere annonceret har vi etableret et blogger-samarbejde med 2 meget dygtige gedeost-entusiaster. Maria har tidligere stået bag en flot salat med bær, gedeost og grillede nektariner. Heldigvis er samarbejdet langt fra slut endnu, så vi kan vente nye kreationer fra Maria.
Tilbage til pizzaen. Som det ses på billedet, så serveres pizzaen med parmaskinke og gedeost med rucola på toppen. Det er det! Så er der selvfølgelig også lige en god bund og tomatsovs under fyldet.
Med lækre råvarer, er enkeltheden ofte den allerbedste fremgangsmåde. Enkelthed gælder især på pizza. Der skal ikke ALT for meget på en god pizza. Tre ingredienser, som her gedeost, parmaskinke og rucola, er nok.
Opskriften på pizza med parmaskinke og gedeost er beregnet til 2 runde pizza’er eller en hel bradepande. Lav runde pizza’er, hvis du ønsker et autentisk italiensk præg.
Anvendelsesmulighederne med Soignon gederulle er næsten uendelige. Hvis du har fået lyst til andre retter med gedeost, kan du finde masser af inspiration i opskrifter med gedeost.
Herunder fås opskriften på pizza med parmaskinke og gedeost:
Opskrift på pizza med parmaskinke og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad
Bagetid: 10 – 12 min.
Personer: 2
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
Pizzadej
- 2,5 dl lunken vand
- 10 g gær
- 2 spsk Extra jomfru olivenolie
- 1 tsk salt
- én knivspids sukker
- 50 g durummel
- 400 g hvedemel (gerne tipo 00)
Pizzatopping
- 180 g Soignon gederulle
- 150 g tomatsovs
- 100 g parmaskinke
- 75 g frisk rucola
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen på 245 °C (normal ovn) og lad en bageplade blive i ovnen, så den bliver meget varm (alternativt kan en pizzasten eller bagestål benyttes).
Tip: Pizzaen med parmaskinke og gedeost bliver bedst i normal ovn med over-under-varme. Find en tabel til omregning, hvis du alligevel foretrækker varmluft, da flere pizzaer kan bages samtidigt på varmluft.
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olivenolien. Durummel, salt og sukker blandes og tilsættes væskeblandingen. Derefter skal hvedemelet tilsættes lidt ad gangen indtil dejen er glat og smidig. Det allerbedste er at forberede dejen i en røremaskine og lade den ælte godt igennem i ca. 10 min. Ellers skal du ælte den godt igennem på køkkenbordet.
Tildæk pizzadejen og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. 60 min.
Tomatsauce kan købes færdiglavet. Alternativt kan du selv forberede en lækker tomatsauce på komfuret. Lad den simre til 10 min. før hævningen af dejen, så den kan nå at køle lidt af. Det er nemt og det smager top-lækkert.
Når dejen er hævet færdig, rulles den ene halvdel ud til 1 rund pizzabund.
Fordel et tyndt lag tomatsovs på pizzabunden.
Placer derefter skiver af Soignon gederulle og parmaskinke tilfældigt ovenpå.
Bag din pizza med parmaskinke og gedeost i ca. 10-12 min. ved 245 °C (normal ovn).
Gentag proceduren med pizza nr. 2. Rul den ud, fordel tomatsovs, placer gedeost og parmaskinke.
Jo kortere tid før den skal i ovnen, desto bedre. Pizza nr. 2 skal ikke stå og efterhæve for længe.
Drys med frisk rucola lige inden servering.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!