Madtærte er stort, men det bliver endnu større

Velkommen til 2019 – et nyt år fyldt med nye lækre opskrifter med gedeost. Efter sidste uges startskud med denne tomatbruschetta er det i denne uge en dejlig broccolitærte med fløde, sesam og gedeost, som vi har klar til jer!



Broccoli er i det hele taget en undervurderet grøntsag. Broccoli smager toplækkert. Her i en lækker tærte med letristede sesamfrø og gedefriskost, som de vigtigste ingredienser.

For at gøre det hele endnu nemmere, har vi lavet en lille video af denne opskrift. Se videoen – og så kan du faktisk lave tærten. Den er nemlig ligeså simpel, som den er lækker.

I denne opskrift har vi brugt en færdig tærtedej, som man kan købe i langt de fleste dagligvarebutikker. Hvis man synes at broccolitærten med fløde, gedeost og sesam fortjener en hjemmelavet tærtebund, så har vi en god tærtedejsopskrift. Den finder du i Den store Madtærteguide 2018, hvor man udover tærtedejsopskriften kan finde alt om fyldet, osten, tærtebunden, æggemassen og bagningen.

Selvom vi lagde ud med at sige at broccoli er undervurderet så er der en undtagelse. Broccolitærte er nemlig en af de allermeste populære varianter. Derfor har vi selvfølgelige også et bud på, hvordan sådan en skal laves.

Alternativt kan man blanchere (koge i få minutter) broccolistængler med en lille buket på i vand med rigeligt salt og bruge dem som en snack. Du kan evt. dyppe den i denne tzatziki. Broccoli kan anvendes i utrolig mange retter.

Denne dejlige madtærte med broccoli fortjener en god salat som tilbehør. Se et forslag til den salaten i opskriften. Hvis man mangler kød, kan man passende tilføje masser af sprødstegt bacon på toppen. 

Opskriften på broccolitærte med fløde, sesam og gedeost er lige her. Se også videoen, for en hurtig gennemgang.

Opskrift på broccolitærte med fløde, sesam og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, frokostret

Bagetid: 35 – 40 min.

Personer: 4

Tilberedning: 15 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 150 g Soignon gedefriskost naturel (125 g pr. pakke)
  • 1 pakke tærtedej
  • 300 g broccoli
  • 2 dl mælk
  • 2 dl fløde
  • 2 hele æg
  • 2 æggeblommer
  • 100 g revet emmentaler (el. revet mozzarella)
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 spiseskefulde sesamfrø
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning til almindelig ovn.

Skyl broccoli og skær det ud i små buketter. Kog broccolibuketterne i 5 min i saltet vand (saltet vand til kogning, skal smage af saltvand/havvand, så der skal mere end et nip salt i).

Bland æg, æggeblommer, mælk, fløde og sesamolie og pisk det sammen. Tilsæt salt og peber til æggeblandingen.

Rist sesamfrø på en tør pande. Vær opmærksom, de skal ristes lysebrune ikke mørke.

Pak den færdige tærtedej ud og placér den i en tærteform beklædt med bagepapir. Prik huller med en gaffel. Hvis du foretrækker at lave tærtebunden selv, så lav den 1 time før og stil den på køl før udrulning. Find en lækker tærtebunds-opskrift og en vejledning til tærtebunden.

Placér 6-8 skiver af Soignon gedefriskost naturel på tærtebunden.

Fordel derefter broccolibuketterne og drys med revet emmentaler.

Hæld forsigtigt æggeblandingen over og drys med de let-ristede sesamfrø.

Bag broccolitærten med fløde, sesam og gedeost i ca. 35-40 min.

Servér broccolitærten med fløde og gedeost og lækre sesam rygende varm med en god ’grøn’ salat til. Prøv eksempelvis en salat med hjertesalat, agurk, ærter, pærer, feta og en god vinaigrette (olie-hvidvinseddike-honning-salt).

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.