Fyldte auberginer i en vegetarisk variant med gedeost er denne uges nye opskrift på bloggen. Auberginer smager himmelsk i mange retter, men de skal krydres og have lidt god olie for at blive rigtig gode.

De fleste kender nok bedst auberginer fra den klassiske græske moussaka. Som i en meget fordansket version kaldes musaka. Men de senere år er der heldigvis opstået masser af nye retter med auberginer.

Fyldte auberginer vegetariske med gedeost

Vi stiger også på aubergine-expressen og propper masser af smag på og list ekstra ost på toppen. Brug disse fyldte auberginer til lette vegetariske retter med en god grøn salat til eller servér dem som tilbehør til kødretter.

Aubergine og tomat smager lækkert sammen. Det er 2 grøntsager som komplementerer hinanden så godt. Og til sidst toppet med masser af god ost. Her en kombination af modnet Soignon gedeost og revet gruyere/emmentaler.

Tilføj evt. også hvidløg i retter med aubergine og tomat. Det bliver det bestemt ikke dårligere af. Det har vi dog ikke i her, da der er masser af smag i krydderierne og de honning-karamelliserede løg.

Anretninger, som er serveret på denne måde i egen grøntsagsskal fungerer bare godt. Det er dekorativt, lækkert og smart. Opskriften på fyldte auberginer (vegetariske) med gedeost får du lige her:

Opskrift på Fyldte auberginer – vegetariske med gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Tilbehør, vegetarret

Bagetid: 35 min.

Personer: 2 – 4

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

Fyldte auberginer

INGREDIENSER

  • 180 g. Soignon gederulle
  • 2 auberginer
  • 1 løg
  • 2 tsk honning
  • 2 tomater
  • Extra jomfru olivenolie
  • Timian
  • Oregano
  • Salt og peber
  • Evt. citron
  • Revet gruyereost (eller emmentaler)

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning her.

Flæk auberginerne på langs og kværn lidt salt henover den opskårne side. Lad dem trække i ca. 30 min.

Skyl dem og bag dem derefter i 5 min, så de er en lille smule møre. De må endelig ikke få for meget, så er de nærmest umulige at arbejde med.

Tip: En aubergine er meget fersk i smagen. Men lidt salt kan gøre underværker. Det er en god idé altid at ’forbehandle’ auberginer på denne måde, uanset om de skal tilberedes som hele/halve eller i tern.

Snit løg og steg det på panden i lidt olivenolie. Det skal ikke blive mørkt, så hold blusset på middelvarme. Tilsæt 2 tsk honning og lad det langsomt karamellisere (det tager ca. 10-12 min.).

Skyl og hak de 2 tomater og hæld tomaterne på panden.

Skrab det meste af kødet ud af de halve auberginer. Vær forsigtig når du skraber kødet ud, og undgå at der går hul. Placer de udhulede ’aubergine-skaller’ på en bageplade beklædt med bagepapir.

’Aubergine-kødet’ tilsættes også på panden og derefter krydderierne (timian, oregano, peber og evt. salt).

Skær en 180 grams Soignon gederulle ud i mindre stykker hæld ternene på panden. Smag til med krydderierne og evt. med lidt citron/lime.

Anret blandingen i aubergine-skallerne, giv dem et stænk olivenolie og drys til sidst med revet ost (gruyere eller emmentaler).

Bag disse skønne fyldte vegetariske auberginer med gedeost ved 180 °C i 30 minutter.

Servér dem med en grøn salat som en let vegetarisk anretning eller brug dem som tilbehør til en større kødret.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.