Æggekage med spinat, bacon og gedeost

Så er der æggekage med spinat, bacon og gedeost til de heldige.

Æggekage er i vores øjne en undervurderet ret. Det smager altså bare tæskegodt. Prøv!

Man kan spise en æggekage som den er, som en let lille frokost-anretning. Eller hvis der skal mere fylde i, kan den serveres sammen med groft rugbrød.

Det er Camille Maja, som vi kan takke for opskriften på denne æggekage med spinat. Kig gerne nærmere på alle Camilles andre opskrifter med gedeost.

Opskriften er samtidig den sidste i rækken fra Camille i denne omgang. Derfor vil vi gerne benytte anledningen til at sige en stor ekstra tak for de mange fine opskrifter.

I denne æggekage med spinat er de bærende elementer derudover gedeost, bacon og tomater.

Hvis man skal kræse om sådan en æggekage, så brug et rigtig godt stykke bacon og skær nogle tykke stykker. Når denne type bacon steges sprød, er der nemlig stadig fornemmelsen og smagen af kød. Alle æggekager med bacon bliver bare bedre på denne måde.

Det er klart en fordel at lave denne æggekage i en pande med stålhåndtag, der kan holde til at komme i ovnen.

Når æggemassen har sat sig lidt, smækker man nemlig gedeost, tomater og rødløg ovenpå. Disse ting tilberedes bedst i en ovn, da gedeosten kan smelte og tomaterne kan bage. Men til nøds, kan man godt bage æggekagen med spinat færdig på komfuret.

Husk at passe på med genopvarmning af spinat, hvis der er rester, men det er der nok heller ikke 😉 Læs evt. mere om genopvarmning af spinat i vores Store Madtærte-guide.

Opskrift på æggekage med spinat, bacon og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, frokostret, brunchret

Bagetid: 10 min.

Personer: 2 (serveret med rugbrød til)

Tilberedning: 25 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • Ca. 120 g Soignon gederulle
  • 100 g bacon
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • ¼ rødløg
  • Ca. 75 g spinat
  • 6 – 8 cherrytomater
  • 1 tsk grøn pesto (kan udelades)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 160 °C (varmluft). Find en tabel til omregning af grader.

Skyl spinat grundigt.

Skyl og skær cherrytomater i halve og skær lidt rødløg i ringe.

Varm en pande med høj kant og stålhåndtag og steg bacon i mindre stykker. Læg det på køkkenrulle, så det bliver dejlig sprødt. Gem noget af fedtstoffet, som baconen har afgivet, på panden.

Pisk æg, mælk, evt. pesto, salt og peber sammen med et piskeris. Vend spinat i æggeblandingen.

Når panden igen er brandvarm, hældes æggeblandingen på. Rør rundt, indtil æggemassen begynder at sætte sig og skru ned til middelvarme.

Skær ca. 6 skiver af en Soignon gederulle.

Læg gedeostskiverne, de halve tomater og løgringe ovenpå.

Sæt panden i ovnen og bag æggekagen med spinat færdig i ca. 10 – 12 minutter. Æggekagen i pande kan også bages færdig på komfuret, men oftest får man et bedre resultat i ovnen.

Tag panden ud og drys til sidst æggekagen med bacon. Server din æggekage med spinat, bacon og gedeost sammen med lækkert groft rugbrød.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.