I denne uge præsenterer vi en elegant tomattærte med gedeost og ricotta. Desuden er der både timian i æggemassen og som pynt på toppen, som de primære smagsgivere.
Solmodne sommertomater i en tærte – det kan altså noget. I denne tærte med cherrytomater bruges cherrytomater i flere forskellige farver (røde, mørkerøde, orange og gule). Det ser nemlig bare så lækkert og indbydende ud.
Gedeosten er en Soignon økologisk gederulle, som giver tomattærten fylde og kant.
Tærtebunden i denne tærte med tomat udgøres af en grov-tærtedej, suppleret med en smule valnødder. Valnødder er jo en af gedeostens bedste venner, så det er oplagt at tilføje i tærtedejen.
Opskriften på tomattærte med gedeost og ricotta står altid inspirerende Julie Karla bag. Find mange flere af Julie Karla’s opskrifter.
Gederulle er både lækkert og æstetisk smukt i tærter. Gedeosten holder formen og derfor bliver osten også en naturlig del af det visuelle udtryk modsat revet ost.
Da gedeost er SÅ oplagt at benytte i madtærter, har vi faktisk lavet en stor guide hvor alle elementer i madtærten behandles. Find masser af inspiration i vores store Guide til Madtærter.
Servér tærten med en let grøn salat med en vinaigrette.
Tomattærten kan serveres som aftensmad eller som en dejlig let frokost i sommersæsonen.
Husk at vi har masser af inspiration til madtærter – find flere skønne tærter med gedeost.
Opskrift på Tomattærte med gedeost og ricotta
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad
Bagetid: 10 + 30 min.
Personer: 4
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 100 g Soignon økologisk gederulle
- Ca. 20 cherrytomater (gerne i flere farver)
- 250 g ricotta
- 3 æg
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
- Frisk timian (grofthakket)
- 25 g pinjekerner
Grovtærtebund
- 125 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 30 g valnødder
- 100 g smør
- ½ tsk flagesalt
- 3 spsk vand
FREMGANGSMÅDE
Start med tærtedejen, som med fordel kan forberedes i god tid.
Blend 30 g valnødder indtil det ligner brødkrummer. Tilsæt mel, grahamsmel, koldt smør, salt og 3 spsk vand og blend det kortvarigt til dejen samler sig. Hvis man ikke har en køkkenmaskine/blender kan tærtedejen sagtens samles i en skål. Den skal ikke æltes, men blot samles.
Tryk den lidt flad og pak den ind i en frysepose eller i husholdningsfilm.
Stil tærtedejen i køleskabet i min. 30 minutter efter den er samlet.
Tænd ovnen på 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning til normal ovn.
Opvarm en pande og rist pinjekernerne til de begynder at tage lidt farve. Stil dem til side.
Læg dejen på et meldækket bord og rul den flad med en kagerulle. Flyt den over i en tærteform og pas den til i kanterne.
TIP: Evt overskydende dej, kan bruges til en mini-galette. Hvis du ikke kender galette, så er det en rustik madtærte. Se ex. vores opskrift på Fransk galette med bacon, rødbeder og gedeost (link).
Prik 15 – 20 gange i tærtedejen med en gaffel og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Imens forberedes det øvrige fyld.
Pisk de 3 æg godt sammen og tilsæt derefter ricotta, salt og friskkværnet peber samt timian. Pisk det hele sammen og tilsæt til slut de ristede pinjekerner.
Vask og skær tomaterne i halve på langs.
Skær 5 – 6 skiver af en Soignon økologisk gederulle.
Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen og fordel æggeblandingen deri. Fordel derefter tomaterne med den flade side opad og placer gedeostskiverne rundt omkring.
Bag tomattærten med gedeost og ricotta færdig i ovnen i ca. 30 min.
Anret med friske timiankviste og server med en god salat.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!