Denne herlige tærte med bacon, squash og gedeost får mundvandet til at løbe. Butterdej + bacon kan altså noget. Det er syndigt og hamrende lækkert.

Det er en helt klassisk opbygget tærte fra det franske køkken. Sprød butterdej, simpelt og lækkert fyld, æggemasse og (gede-)ost på toppen.

Hvis du er blevet lun på tærter med squash og gedeost i kombination, er du heldig. Prøv også denne dejlige friske Squashtærte med gedeost og citron, som Julie Karla står bag.

Julie har i lang tid udviklet opskrifter til os. Du kan kigge nærmere på alle vores opskrifter med et Julie Karla-twist lige her.

Tilbage til denne tærte med bacon. Bacon er jo danskernes favorit-kød-krydderi og en af de allerstørste favoritter som tærtefyld. Bacon pifter bare en tærte op, næsten uanset det øvrige fyld.

Husk også at vi har lavet en stor guide til madtærter. I vores store Madtærte-guide kan du finde masser af inspiration om alt fra tærtebund til fyld til bagning.

Bacon, løg og squash passer bare rigtig godt sammen. Men det er en madtærte i den federe ende med fløde i æggemassen og butterdejsbund. Men nogen gange må man godt 🙂

Man kan jo bare sørge for at matche den med en frisk og krydret salat. Eksempelvis en vandmelon-salat med chili, hvis man ønsker at tage toppen af tærtens fedme.

Ikke mere snak, opskriften på tærte med bacon, squash og gedeost kommer her.

Opskrift på tærte med bacon, squash og gedeost

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, aftensmad

Bagetid: 10 + 30 = 40 min.

Personer: 4 – 6

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 180 g. Soignon gederulle
  • 1 pk butterdej i rulle
  • 1 løg
  • 200 g bacontern
  • 1 squash
  • 2 dl madlavningsfløde/kaffefløde (8 – 15 %)
  • 2 æg
  • Salt
  • Peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning.

Vask squashen og riv den groft på et rivejern.

Skær løget i strimler/skiver.

På en varm pande tilsættes bacon i tern og løg-skiverne. Lad det stå og stege på middelhøjvarme indtil baconen begynder at blive lidt sprød.

Rul butterdejen ud og placér den i en smurt tærteform. Prik 10 – 15 gange med en gaffel og forbag tærtebunden i 10 min. Det er vigtigt at ’prikke’ en tærtebund før den forbages, så den ikke svulmer op. Læs meget mere om bagning er tærter i vores Store Madtærteguide 2018.

På panden tilsættes squash-strimlerne. Lad dem stege med i ca. 5 min.

Skær 6 – 7 tykke skiver af en Soignon gederulle.

Slå æggene ud i en skål og tilsæt madlavningsfløden. Pisk det godt sammen og tilsæt salt og peber.

På den let-afkølede butterdejsbund fordeles bacon-løg-squash-blandingen.

Hæld æggeblandingen henover og fordel til sidst gedeost-skiverne på toppen af tærten med bacon og squash.

Bag tærten med bacon, squash og gedeost færdig i ca. 30 min. Server den varm med en lækker salat til. Det er en dejlig sommerret, hvor især en tomatsalat eller en vandmelonsalat (med eks. rødløg, chiliflager og feta) passer fremragende til.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.