Salade Chevre Chaud med bagte vindruer

Prøv en Chevre Chaud

‘Vi er meget glade for at præsentere denne uges opskrift; Salade Chevre Chaud (salat med gedeost), som er blevet til i samarbejde med Julie Karla.

Den anerkendte blogger Julie Karla er stor fan af Soignon økologisk gederulle. Hun var derfor meget hurtig til at sige JA til at udvikle en ny opskrift på Salade Chevre Chaud.

Til denne klassiske franske salat med gedeost har Julie Karla bibeholdt de klassiske elementer. Derudover har hun tilføjet lækre bagte vindruer. Det ligner en ny-klassiker!

 

Som det fremgår af opskriften nedenfor, skal der beregnes 3 stykker brød med gedeost til hver anretning af Salade Chevre Chaud. Julie Karlas kunstneriske sans tillod kun 2 på billedet, for også at få god plads til vindruerne. Redaktøren vil klart anbefale 3 skiver brød med gedeost pr. tallerken – eller måske endda  4 😉

Udover brød bagt med gedeost og selvfølgelig salat, er der to meget vigtige ingredienser i en Salade Chevre Chaud. Den første er valnødder eller rettere sagt valnøddekerner.

Valnøddekerner kommer nemt til at smage af plastic, hvis de opbevares forkert. Hvis man åbner emballagen og ikke bruger en hel pose, skal valnødderne i en anden beholder. Hvis valnøddekerner gemmes i original-emballagen, kommer de hurtigt til at smage grimt. Gør jer selv den tjeneste at fylde en åbnet pose med valnødder i en ny beholder.

Den anden vigtige ingrediens er honnning. Man kan bruge akaciahonning som den er, eller blande honning op i en dressing.

Chevre Chaud dressing

Den helt klassiske dressing til en Salade Chevre Chaud er ganske simpelt honning. Oftest en akaciehonning, da den nemt kan fordeles hen over salaten.

Men man kan også lave en Chevre Chaud-dressing med forskellige smags-nuancer. Honning eller sirup er oplagt som det søde element. Derudover kan man tilsætte eddike, citron eller lime for et syrligt pift. Hvis man vil give sin Chevre Chaud-dressing lidt varme, kant og et svirp på tungen er lidt sennep lækkert.

Derudover lidt god olivenolie, salt og peber. Husk ALTID at smage din Chevre Chaud-dressing til, så du opnår den rette balance mellem sødt, salt, surt og kant.

Find mange flere opskrifter med gedeost og tjek også vores klassiske Chevre Chaud salat lige her.

Julie Karla har heldigvis lovet at udvikle yderligere opskrifter med Soignon økologisk gederulle. Vi glæder os super meget til at præsentere disse opskrifter i resten af efteråret 2018.

Opskriften på Salade Chevre Chaud ala Julie Karla får du lige her:

Opskrift på Salade Chevre Chaud

 

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokost/forret

Bagetid: 15 min. (10 min for Chevre Chaud)

Personer: 2

Tilberedning: 10 min.

Sværhedsgrad: Let

 

Salade Chevre Chaud med bagte vindruer

INGREDIENSER

Bagte vindruer

  • 2 klaser stenfri grønne druer
  • 2 kviste timian
  • Extra jomfru olivenolie
  • salt

Vinaigrette

  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk agavesirup
  • 2 spsk extra jomfru olivenolie
  • salt og peber

 

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 °C (normal ovn) og begynd derefter med de bagte vindruer. Skyl forsigtigt de grønne druer og lad dem derefter tørre på et stykke køkkenrulle. Kom druerne på bagepapir, dryp olivenolie over og drys med frisk timian og lidt salt. Bag druerne i ca. 15 min, indtil de sprækker let.

Brug evt. daggammelt brød, som du skærer i 6 passende stykker, der passer med omkredsen af den økologiske Soignon gederulle. Skær 6 skiver af den økologiske gederulle og placér skiverne ovenpå brødene. Bag dem i ovnen på samme plade som druerne i ca. 10 min. De er færdige når osten tager lidt farve og konsistensen bliver blød og lækker.

Chevre Chaud, salat med gedeost og bagte vindruer

Rist valnødderne på en pande. Vær opmærksom på at de ikke bliver for mørke, de skal kun ristes let. Lad dem køle af og hak dem derefter groft.

Pisk alle ingredienserne i vinaigretten sammen. Find en god balance mellem sødt, surt og bittert og smag til med salt og peber.

Sammen med honning er valnødder det mest traditionelle tilbehør i en Salade Chevre Chaud. Brød bagt med gedeost er selvfølgelig essensen af retten.

Skyl salaten grundigt og anret på 2 tallerkner og fordel derefter tynde skiver af rødløg ovenpå.

Anret 3 brødskiver med gedeost ovenpå på tallerknerne. Læg en klase med bagte vindruer, hæld vinaigrette over og drys til sidst med valnødder.

Servér din lækre Salade Chevre Chaud som en forret eller en let frokostret.

Gedialt – Bon Appetit!

#elskergedeost #Soignon #gedeost #gedeostendk

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.