Julie Karla har fremtryllet en yderst lækker vegetarlasagne med spinat og Soignon økologisk gedeost. Og smuk ser den ud 😊

Lasagne er generelt en fantastisk ret. Denne vegetarlasagne med spinat og gedeost er bestemt ingen undtagelse.

Udover gedeost og spinat består vegetarlasagnen af en fyldig grøntsagssauce, mornaysauce og pesto. Ja, du læste rigtigt – der er en dejlig pesto i, som får hele herligheden til at spille godt sammen.

Der er også en lille overraskelse på toppen. Den kan du læse om i opskriften nedenfor.

Lasagne er en klar favorit hos både store og små. Derfor er det ofte på bordet i langt de fleste børnefamilier. En vegetarlasagne som denne grøntsagslasagne med masser af god ost Læs mere

Intro til fransk mad

Fransk mad og franske retter er kendt og elsket i hele verden. Fransk mad er uden tvivl i verdensklasse og det samme er fransk gastronomi.

Fransk mad har samtidig dannet grobunden for udviklingen af resten af den vestlige verdens køkkener. Både hvad angår retter, metoder og selve måltidet.

Kort sagt kan fransk mad ikke underkendes i dens betydning for hele verdens madkultur. Naturligvis af en primær grund – god smag!

FRANSK MAD = GOD SMAG

Derfor er det naturligt at dykke helt ned på bunden af den store gryde, der udgør fransk madlavning. Denne artikel handler altså om arven Læs mere

Julie Karla har tryllet igen. Denne gang står der laksetærte med butterdej på menuen. Hertil disker Julie op med sprøde og syrlige lynsyltede blomkål.

Julie har lavet et utal af retter med gedeost i samarbejde med os. Find alle Julie’s kreationer her.

Tærten med laks er på en butterdejsbund og naturligvis med Soignon økologisk gedeost i centrum sammen med laksen. Derudover giver dild et lille ekstra pift til denne skønne madtærte.

Husk at vi har lavet en stor guide til madtærter, hvor man kan finde alt muligt lækkert om madtærten.

Denne laksetærte er med fersk laks. Man kan også godt bruge røget laks i en laksetærte, men den ferske variant er klart at foretrække i en tærte med laks.

Laksetærte med butterdejsbund giver retten en god kombi af fiskens lethed og fed smøragtig fylde. Æggemassen er tilsat creme fraiche og Læs mere

Salat med bagte rødbeder, grape og gedeost

Denne dejlige ‘runde’ rødbedesalat med gedeost og bagt grape er fremtryllet af Julie Karla.

Kender du det, at simpelheden og lækkerheden smelter sammen. Sådan er det med denne salat med bagte rødbeder. Udelukkende bestående af ‘runde’ ingredienser, er den tilmed æstetisk flot.

Det er Soignon økologisk gederulle, som Julie har benyttet, ligesom de fleste andre råvarer også er økologiske, når Julie er i køkkenet.

Økologiske rødbeder er generelt mindre end de konventionelle, og så er de oftest lidt blødere, når de bliver tilberedt. Så i denne salat med bagte rødbeder var de oplagte af flere grunde.

Den overskydende saft fra den bagte grape bruges for øvrigt som vinaigrette. Til slut er rødbedesalaten toppet Læs mere

Ny video-opskrift

Denne uges opskrift er en omgang skønne squashpandekager. De serveres med let-stegte løg, honning og naturligvis Soignon gedefriskost naturel.

For at gøre det hele endnu nemmere har vi lavet en kort video, hvor du hurtigt kan få en gennemgang af opskriften og se det færdige resultat.

Nemt og lækkert!

Pandekager er en dejlig ret, både som dessert, men også som her i det ’salte køkken’. For at gøre pandekager mere måltids-agtige er det oplagt at tilføje Læs mere

Så er der lækkerier med røget ørred, fløde, gedefriskost og kiks. Prøv denne skønne ørredmousse opskrift serveret på kiksebund. Denne ørredmousse er et friskt pust som en skøn forret.

Vi har masser af andre forretter med gedeost. Prøv eksempelvis at kigge i vores bruschetta-kategori, da bruschetta jo altid er en lækker appetizer. Eller i dette nylige blogindlæg, med et lille tema om forretter.

Med både kiksebund og blød ostecreme fristes man næsten til at kalde det en mini-cheesecake. Men da den indeholder ørred, er kage en smule misvisende. Så vi holder fast i røget ørredmousse på kiksebund, som det mundrette navn til denne mundvands-løbende forret.

Kiksebunden består af Digestive (fuldkorn) og lidt smør til at binde det sammen. Så det er en overflod af lækre ingredienser, som giver denne forret masser af karakter.

Ørred er en smule overset i redaktørens øjne. Det smager super lækkert både røget, varmrøget og fersk. Man kan bruge ørred Læs mere

En forret med gedeost er gedialt! Vi har naturligvis masser af gode forslag til forretter med gedeost her på siden.

Bruschetta

En af de allermest oplagte forretter med gedeost er bruschetta. Bruschetta er genialt på så mange måder.

  • Fyldet kan varieres i det uendelige = få masser af afveksling
  • Brug daggammelt brød = minimer madspild
  • Optimalt til gæster = kan forberedes på forhånd
  • Brød som forret = få appetit på mere
  • Ristet brød med lækkert fyld og ost på toppen = yderligere argumentation unødvendig

Vi er faktisk så vilde med bruschetta, at vi har lavet en særskilt kategori i vores store opskriftsindex. Dyk ned i kategorien bruschetta med gedeost og find masser af inspiration til netop den type forret med gedeost.

Vi nævner i flæng; Lækre bruschetta med mørt oksekød, løgpure og gedeost, Bruschetta med hvidløg, svampe og gedeost Læs mere

Vegetarisk samosa i ovn med gedeost og æbler

I denne uge præsenterer vi en skøn vegetarisk samosa, som tilberedes i ovn. Samosaer er en skøn lille snack, og de kan fyldes med alt muligt lækkert. Oftest er der som her tale om vegetariske samosa.

I vores udgave er der naturligvis Soignon gedeost i. Gedeosten får følgeskab af 2 af sine bedste venner; honning og valnødder.

Som de fleste der spiser gedeost nok ved, så er den allermest kendte ret med gedeost en Salade Chevre Chaud. Det karakteristiske ved den salat er gedeost bagt på brød, anrettet på salat og drysset med netop honning og valnødder.

Gedeost, honning og valnødder er bare en treenighed af fryd for ganen!

Disse samosa er derudover fyldt med lækre små æblestykker. Så de kan sagtens fungere som en lille dessertsnack, da der er masser af sødme og friskhed. Måske et frisk pust på et ostebord?

Du kan i øvrigt finde både en klassisk Salade Chevre Chaud, en Chevre Chaud med bagte vindruer og en Chevre chaud uden brød (!), men med ananas i vores store opskriftsindex.

Samosaer stammer fra Mellemøsten, og de er som nævnt oftest vegetariske. De er også meget udbredt i det nordøstlige Afrika og i Indien. I den ’oprindelige version’ Læs mere

Så er vi klar med endnu en afsnit i føljetonen ’Bloggernes bedste’. Denne gang er vi nået til bloggernes bedste ’ANDRE’ opskrifter.

Med andre opskrifter, mener vi dem der ligger ud over de 5 velkendte kategorier; salat, tærte, bruschetta, pizza og tapas, som vi opererer med på Gedeosten.dk. Så vi kommer vidt omkring i denne guide med alt fra forretter, over fastfood til desserter med gedeost.

Vi har tidligere udgivet både Bloggernes bedste salater, Bloggernes bedste tærter, Bloggernes bedste bruschetta og Bloggernes bedste tapas.

Bloggernes bedste pizzaer er også på tegnebrættet.

Der er mange velkendte ansigter bag de spændende opskrifter på denne liste. Eksempelvis Læs mere

Lakseterrine med fennikel og gedefriskost

Lakseterrine er old-school, men uanset hvad en skøn lille ret. Lakseterrinen er naturligvis med Soignon gedefriskost naturel samt fløde, som de bærende elementer i terrinen.

Med et fint lag røget laks yderst og med øvrige smagsgiverne som fennikel, dild og citron er der ikke et øje tørt.

Lakseterrinen fortjener helt klart en renæssance. Lakseterrine på en bund af spinat og med rejer til, er redaktørens foretrukne anretning. Ja og HUSK naturligvis godt brød.

Lakseterrine er især velegnet som en forret. Som til de fleste (fiske-)forretter, så passer brød og smør bare rigtig godt til.

Lakseterrine er ikke svært at lave. Så hvis du ser ‘husblas’ og tænker ’Puha’, så fortvivl ej.

Husblas skal opblødes i koldt vand og bagefter tilsættes til den varme fløde. Pisk det godt sammen, så husblassen Læs mere