Porretærte med fløde og gedeost, opskrift på porretærte

Porretærte med fløde og gedeost er denne uges lækre indslag. Porretærte er en af danskernes favorit-tærter. Se meget mere om de mest populære madtærter i vores Store guide til madtærter.

Porrer er en vanvittigt dejlig grøntsag, som klæder mange retter, som eksempelvis denne tærte med porre og gedeost.

I æggemassen er der desuden fløde for at gøre den endnu mere delikat. Bunden er lavet med butterdej, så der er skruet op for lækkerheden.

Man behøver ikke flere ingredienser end disse, når de alle sammen tilføjer smag og tekstur. Butterdej, porrer, fløde, æg og gedeost. BUM!

Det er derfor en oplagt ret til ugens kødfrie dag, for den voksende gruppe af flexitarer.

Alternativt kan man lave den med en normal grov tærtebund. Man kan også sagtens tilføje eksempelvis sprødstegt bacon som pynt efter bagningen, hvis man ønsker kød i sit måltid.

Find yderligere inspiration i vores kategori; tærter med gedeost.

Men opskriften på porretærte med fløde og gedeost får du lige her:

Opskrift på porretærte med fløde og gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad, frokostret

Bagetid: 10 + 25 = 35 min.

Personer: 4

Tilberedning: 20 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅDE

Forvarm din ovn til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning til normal ovn her.

Rul butterdejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Husk at prikke bunden med en gaffel, så den ikke svulmer op under forbagningen. Forbag bunden i ca. 8-10 minutter.

Se også vores store guide til madtærter, med masser af tricks til gode tærter.

TIP: Hvis der er overskydende butterdej, så brug det eksempelvis til minitærter med fyld af rester fra køleskabet.

Skyl porren grundigt og skær den ud i ringe. Sauter porre-ringene i en gryde med extra jomfru olivenolie i ca. 10 minutter på middelvarme.

Bland æg, mælk, fløde, salt og peber og pisk det sammen med et piskeris.

Lad den forbagte tærtebund afkøle let. Hæld derefter porrerne på og hæld æggeblandingen henover.

Skær din Soignon gederulle ud i 7-8 skiver. Placer skiverne øverst.

Den normale gederulle findes både i en konventionel og en økologisk gederulle.

Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter. Server den varm med en lækker salat til. Eksempelvis en salat med pærer, edamamebønner, valnødder i og en eddike-honning-vinaigrette.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.