Bruschetta er en konge-snack. Disse bruschetta med tomat og løg-salsa og gedeost fungerer bare super godt – altid 😊
Vi bringer her opskriften på en af de, efter vores mening, allerbedste kombinationer. Bruschetta med tomat- og løg-salsa, gedeost og balsamico. Så bliver det ikke meget bedre.
Sprødt brød, delikat gedeost, sød-sur balsamico, umami-tomat og bitterhed fra rødløg. Alle smagssanser vækkes til live, og det er naturligvis en af grundene til at denne snack er så lækker.
Det er dygtige Camille Maja, der har lavet denne delikatesse. Vi har for nyligt etableret et samarbejde med Camille, som vi er rigtigt glade for.
Vi har indtil videre udgivet hendes opskrift på Spinattærte med frisk spinat og gedeost. Men bare vent, der kommer masser af nye lækkerier fra hendes hånd i løbet af sommeren.
Hvis du er blevet lun på bruschetta med gedeost, så kan du finde masser af inspiration hos os. Vi har både en variant med sweet potato og svampe eller den helt luksus-lørdags-lækre med løgpuré, mørt oksekød og gedeost.
Sommeren er over os. Forhåbentlig bliver der vejr til masser af sommeraftener på terrassen med let og lækker sommermad og kolde drikke. Både en kold Sauvignon Blanc og en kold pilsner passer godt til denne bruschetta med tomat- og løg-salsa og gedeost.
Ikke mere snak, her kommer opskriften – endnu engang tak til Camille!
Opskrift på bruschetta med tomat- og løg-salsa og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret, appetizer
Bagetid: 5 + 7 = 12 min.
Personer: 2
Tilberedning: 15 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- Ca. 120 g. Soignon gederulle
- ½ flute/baguette/ciabatta
- 10 cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- ½ rødløg
- Citronsaft
- Salt og peber
- Frisk basilikum
- Extra jomfru olivenolie
- Balsamicoeddike eller balsamico-glace (se evt. opskrift her)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning her.
Skyl og hak cherrytomaterne og hak også løg, 1 fed hvidløg og basilikum. Tilføj citronsaft og smag til med salt og peber.
Tomatsalsaen kan sagtens laves på forhånd. Jo længere den har stået i køleskabet desto mere vil hvidløgssmagen trænge igennem.
Skær et godt brød/flute/ciabatta i skiver. Forbag bruschetta-skiverne i ovnen i 5 min, så de får lidt skorpe.
Tag dem ud og pensl dem derefter med en god olivenolie og gnid dem med et halvt overskåret fed hvidløg.
Skær 8 skiver af en Soignon gederulle og læg 2 skiver på hvert stykke brød.
Placer derefter en god skefuld tomatsalsa ovenpå.
Bag dine bruschetta med tomat- og løg-salsa og gedeost i 6 – 8 minutter indtil osten tager lidt farve i kanterne.
Man kan også sagtens placere gedeosten øverst ovenpå tomat-løg-salsaen. Eller blot bage bruschettaerne med gedeosten på og tilsætte tomatsalsaen efter ovnen. Det er en smagssag.
Stænk bruschetta’erne med tomat-løg-salsaen med lidt balsamico-eddike eller balsamico-glace. Man kan også finde balsamico-perler i enkelte butikker, som giver det et ekstra pift. Eksempelvis fra Tang-huset.
Servér dem lune som en snack, appetizer eller som en forret på en lille bund af grøn salat.
Gedialt – Bon Appetit! #gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!