Hos Soignon udvikler vi os hele tiden. Samtidig er vi meget stolte af vores lange historie. I mere end 120 år har vi nemlig produceret gedeost. De to ting forenes i det nye logo.

NYT LOGO

Nyt Soignon-logo på Sainte Maure Sélection

I forbindelse med lanceringen af det nye Soignon-logo, påbegyndes det samtidigt at lancere nye indpakninger.

Osten er den samme, som den altid har været – bare i ny og mere lækker indpakning.

NYHED: Sélection i ny flot indpakning

I første omgang er det den intense og fremragende Sainte Maure Sélection (200 g.), som kommer i en ny indpakning.

De er i dagligvarebutikkerne fra uge 26. Man finder bl.a. Soignon Sainte Maure Sélection i Irma og Meny.

Soignon Sainte Maure Sélection’s nye design er kun første skridt på vejen. Det friske look forenet med stoltheden over vores historie bliver gradvist overført til vores andre danske produkter.

Omkring uge 32 følger den økologiske variant af gederullen op med dens nye friske design.

Vi kan næsten ikke vente med at præsentere den!

Så er der en ny lækker opskrift på bloggen.

‘Det er en klassiker med et twist – alle kender den – du har måske gættet det – den altid herlige Lasagne Bolognese. Lasagne serveres traditionelt med oksekød og hvid sovs (bechamel- eller mornay-sauce).

Men kan denne italienske klassiker blive lidt triviel i længden?

Lasagne bolognese med gedeost

Prøv vores nye variant der er peppet lidt op – Lasagne med hvid sovs og ekstra gedeost. Det er Gedialt!

Lasagne bolognese er en ret, som de allerfleste mennesker kan lave. Det smarte ved den er, at alle kan være med.

Den lette er at købe en convenience-pakning, hakket oksekød og måske mornay-sauce i dagligvarebutikken. Det fungerer, og det passer ofte godt med det travle hverdagsliv. REMA 1000’s egen serie med lasagne, lasagnette og fuldkornslasagne er redaktionens favoritter. Lasagne bliver altid lidt bedre, når man tilsætter en hvid sovs (mornay- eller bechamel-sauce)

Hvis du omvendt vil give den mere gas, kan du Læs mere

varmluft eller almindelig ovn

Er du i tvivl om hvordan du omregner/justerer grader mellem en almindelig ovn og en varmluftsovn?

HOP TIL TABEL


I mange opskrifter er det ikke opgivet om det er en varmluftsovn eller en almindelig ovn der er benyttet.

Her på gedeosten.dk vil vi bestræbe os på at angive hvilken type ovn retterne i opskrifts-sektionen er tilberedt i.

Først og fremmest er det dog vigtigt at huske at alle ovne er forskellige. Når man laver mad i en ovn man ikke kender, er det klogt at holde ekstra øje med tiden.

Hvis man ikke kan huske hvad 200 °C varmluft omregnes til i en almindelig ovn, så find hjælp herunder. Der er stor forskel på om man hæver eller sænker temperaturen.

Forskellen mellem almindelig ovn og vamluft har især stor betydning, når det er de højere temperaturer.

Se eksempelvis en lækker opskrift på galette med bacon og rødbeder herunder (galette er en rustik tærte med dejen bukket indover).

Galette opskrift med bacon, rødbeder og gedeost
Galette med bacon, rødbeder og gedeost

Forskellen på varmluft eller almindelig ovn

Hovedreglen er at ovn-termostaten skal indstilles ca. 10 % lavere i en varmluftsovn end i en almindelig ovn. Det skyldes at luftcirkulationen i en varmluftsovn naturligt skaber mere varme, og derfor kan du sætte temperaturen lidt ned.

Hvis en bagetemperatur eksempelvis er angivet til 200 °C i en almindelig ovn, så skal termostaten indstilles på 180 °C i en varmluftsovn. Se tabellen nedenfor.

Bagetiden skal som udgangspunkt være den samme, om man benytter varmluft eller almindelig ovn, hvis man husker at justere termostaten.

Se også blogindlægget gedeost i ovn.

Hvad er almindelig ovn?

For at undgå forvirring, så er en almindelig ovn (konventionel ovn) en ovn med over-under-varme. Det er oftest markeret med en lille streg øverst og nederst i en firkant.

Til sammenligning er varmlufts-symbolet en vifte med 3 arme i en firkant, som symboliser at luften cirkuleres. Dette symbol er nogen gange kombineret med grill og andre ovn-funktioner.

Varmluft vs. almindelig ovn

Herunder kan du finde en nem tabel til omregning.

Omregning fra varmluft til almindelig ovn:

VarmluftsovnAlmindelig ovn
50 °C 50 °C
70 °C 75 °C
90 °C 100 °C
110 °C
120 °C
125 °C 140 °C
140 °C 155 °C
160 °C 175 °C
180 °C 200 °C
200 °C 220 °C
220 °C 245 °C

Som det fremgår af tabellen, så er varmluftscirkulationen så lille ved de lave temperaturer, at termostaten kan stilles på det samme.

Billede på EU Dataforordningen eller GDPR - General Data Protection Regulation

GÅ DIREKTE TIL COOKIES- OG PRIVATLIVSBETINGELSER

Dette bliver med sikkerhed ikke det mest spændende opslag på gedeosten.dk. Men lovgivningsmæssigt bliver det et af de mest påkrævede.

Vi ønsker naturligvis at overholde de nye europæiske regler om datasikkerhed, der træder i kraft idag.

I folkemunde kaldes de nye regler GDPR, som står for the General Data Protection Regulation. På dansk kaldes det også EU’s Databeskyttelsesforordning.

Grundlæggende handler GDPR om at brugerne skal have rettighederne til deres data (tilbage). Derfor skal alle kunne redegøre for hvordan de indsamler og lagrer brugernes data.

Her på gedeosten.dk har vi derfor tilføjet Cookies- og privatlivsbetingelser. Her kan du læse om hvordan vi behandler data, hvad vi indsamler og til hvilket formål.

De kommende ugers indlæg kan kun blive mere smagfulde 🙂

God weekend!

Gedeost i ovn er en meget lækker måde at tilberede gedeost på. Når man bager gedeosten i ovnen bliver gedeosten blødere i konsistensen og naturligvis varm og lækker. Du kan finde masser af gedeost-opskrifter her.

Gedeost findes i flere varianter. Den mest kendte er den traditionelle gedeost-rulle med hvidskimmel, som nu også fås i en økologisk variant. Derudover findes en gedefriskost, som også er i rulle men uden hvidskimmel.

Begge disse varianter af gedeost-ruller er lækre, når de bages i ovnen. Den traditionelle gedeost kan bages, så overfladen ændrer sig, hvorimod friskosten stort set bevarer sin form og udseende. Se en præsentation af gedeost.

Gedeost er en fastere ost Læs mere