Bruschetta med hvidløg, svampe og gedeost

PORTOBELLO OG KANTARELLER

Svampesæsonen er på sit højeste her i efteråret. Hvis man går en tur i skoven, spirrer svampene op alle steder. Nogle kan man spise mens andre er giftige. Hvis man ikke har svampe-kendskab og selv kan plukke dem, må man ‘nøjes’ med at købe de spiselige svampe i dagligvarebutikkerne 😉

Svampene skal nydes til overmål, mens de er i sæson. Derfor byder vi i denne uge på disse indbydende bruschetta med hvidløg, svampe og gedeost a la Maria Vestergaard.

 

Til venstre med lækre kantareller og til højre med portobello-svampe. Man kan finde kantareller i naturen eller købe dem, mens de store lækre portobello-svampe skal købes i dagligevarebutikkerne.

Bruschetta er altid lækkert som en lille snack, som appetizer, til tapas eller som forret med en let grøn salat. Disse bruschetta med hvidløg, svampe og gedeost passer perfekt i alle disse sammenhænge.

Som nævnt ovenfor, er det bloggeren Maria Vestergaard der står bag. Marias variation af bruschetta er 3. opskrift i rækken med Soignon gederulle. Hun står også bag Lire la suite

Tzatziki med et twist af mynte

Her på bloggen er det vores helt store mål, at inspirere til nye måder at bruge gedeost i madlavning.

Derfor kan vi i denne uge introducere en lækker opskrift på tzatziki med mynte og gedefriskost. Den er lækker!

Opskrift på tzatziki med mynte og gedefriskost

En opskrift på tzatziki forbinder de fleste ikke umiddelbart med gedefriskost. Men nogen gange skal man udfordres og prøve nye ingredienser. Engang var denne type dressing altid kun lavet med græsk youghurt. Men så blev det creme fraiche, så skyr og nu altså denne opskrift på tzatziki med gedefriskost.

På samme måde kan man udskifte agurken med rødbeder, squash, æbler eller andre grønsager der kan rives. En klassisk tzatziki med græsk youghurt og agurk er Lire la suite

NY OPSKRIFT

Rødbeder og gedeost er en af de allerbedste kombinationer man kan forestille sig. Du er nok enig, siden du er havnet  her på gedeosten.dk.

De bagte rødbeder med gedeost flankeres i opskriften her af bagte gulerødder og kikærter. Gedeosten er Soignon gedefriskost med smag (peber og hvidløg & urter). Hvem elsker ikke bagte rødbeder, der oftest serveres som en del af bagte rodfrugter. Eller som her i en meget lækker garniture til en større ret eller som en selvstændig salat med tilberedte grønsager.

Find flere salater med gedeost i sektionen ‘Opskrifter‘.

Bagte rødbeder med gedeost

Gedeost kan bruges i madlavning i stort set alle typer af retter. Gedeosten kan indgå som den er, eller som her hvor den bages i ovnen på grill-funktion.

Udover de bagte rødbeder har vi valgt 2 andre ingredienser, der også  Lire la suite

Ovnbagte figner med gedeost

NY OPSKRIFT

Denne uges opskrift er skønne ovnbagte figner med gedeost. Figner er en af de ting, der passer allerbedst sammen med gedeost. De to ting komplimenterer bare hinanden helt utrolig godt.

Figner er en sæsonvare, så det er med at udnytte det, mens de er tilgængelige. Friske figner er i sæson i juli/august/september. Så i de måneder, er det med at lave mange forskellige kreationer med figner.

Opskriften på bagte figner med gedeost og honning står dygtige Julie Karla bag.

 

Apropos Julie Karla, så kan vi med stor glæde annoncere, at vi har forlænget samarbejdet. Julie vil i de kommende uger skabe endnu flere smukke og smagfulde retter med Soignon økologisk gederulle. Det glæder vi os utrolig meget til.

Vi kan blandt andet afsløre at der kommer pizza på ménuen. Læs mere om vores blogger-samarbejde.

Tilbage til figner og opskrifter. Figner modner som nævnt hen over sensommeren. Friske figner er søde som de er, men de kan også med fordel tilberedes. Når figner Lire la suite

3 lækre tapas med gedeost

NYE LÆKRE TAPAS-OPSKRIFTER

Til alle os der elsker gedeost, kan vi med stolthed præsentere 3 lækre tapas med gedeost. I disse skønne tapas med gedeost er der eksperimenteret med mange forskellige former, udtryk, smagsindtryk og ingredienser.

Det er endnu engang dygtige Julie Karla, der har været kreativ. Der er én tapas med filodej, én med sweet potato (sød kartoffel) og én med panering . Det er Gedialt!

Tapas er med god grund et fænomen der er fremadstormende i Danmark. Tapas-retter er små lækre hapsere, som man kan spise i få mundfulde. Tapas stammer fra Spanien, men har i mange år været populært i Danmark. Men de seneste år har populariteten igen fået et gevaldigt boost.

Det kan vi godt forstå, og derfor rider gedeosten.dk selvfølgelig også med på tapas-bølgen. Udgangspunktet for vores kommende kategori; ‘tapas med gedeost’ kunne næppe være bedre end disse godbidder ovenfor. 

Julie Karla har tidligere været på banen med to velsmagende opskrifter. Hvis du ikke fik prøvet dem, kan du her finde opskrifterne på Salade Chevre Chaud med bagte vindruer og Squashtærte med gedeost og citron.

Små retter, som disse lækre tapas med gedeost, kendes også fra de andre lande ved Middelhavet. I Italien kaldes det bare antipasti, og i Grækenland hedder det meze. Uanset hvad Lire la suite

Pizza med parmaskinke og gedeost

NY LÆKKER PIZZA-OPSKRIFT

I denne uge er der pizza på ménuen her på bloggen. Det er Maria Vestergaard, der står bag bloggen af samme navn, der har været i køkkenet. Vi kan derfor stolt præsentere en top-lækker pizza med parmaskinke og gedeost.

 

Som tidligere annonceret har vi etableret et blogger-samarbejde med 2 meget dygtige gedeost-entusiaster. Maria har tidligere stået bag en flot salat med bær, gedeost og grillede nektariner. Heldigvis er samarbejdet langt fra slut endnu, så vi kan vente nye kreationer fra Maria.

Tilbage til pizzaen. Som det ses på billedet, så serveres pizzaen med parmaskinke og gedeost med rucola på toppen. Det er det! Så er der selvfølgelig også lige en god bund og tomatsovs under fyldet.

Med lækre råvarer, er enkeltheden ofte den allerbedste fremgangsmåde. Enkelthed gælder især på pizza. Der skal ikke ALT for meget på en god pizza. Tre ingredienser, som her gedeost, parmaskinke og rucola, er nok.

Opskriften på pizza med parmaskinke og gedeost er beregnet til 2 runde pizza’er eller en hel bradepande. Lav Lire la suite

Så kan vi endelig præsentere det nye design på Soignon økologisk gederulle. Den er blevet SUPER flot – hvis vi selv skal sige det. Gedeosten er naturligvis den samme – men nu i ny flot indpakning.

NYHED: Den økologiske i ny indpakning

Lækker økologisk gedeost, Soignon gederulle

Soignon økologisk gederulle i den nye indpakning er allerede nu på hylderne i  dagligvarebutikkerne. Så kig efter den næste gang der står økologisk gedeost på menuen. Husk at du kan finde masser af opskrifter med gedeost her.

Læs meget mere om Soignon økologisk gederulle og alle vores andre danske Soignon produkter.

En af de vigtigste forbedringer på den nye emballage er, at det europæiske ØKOLOGI-mærke er blevet mere tydeligt. Det er vigtigt Lire la suite

Squashtærte med gedeost og citron

NY LÆKKER OPSKRIFT

Så har Julie Karla igen tryllet! Denne gang er det en lækker squashtærte med bund af butterdej, gedeost, citron og rosmarin. Den anerkendte blogger Julie Karla bruger stort set kun økologiske varer, så hun har naturligvis brugt Soignon økologisk gederulle i denne squashtærte-opskrift.

Her på gedeosten.dk har vi tidligere annonceret vores nye blogger-samarbejde med hele 2 meget dygtige mad-kunstnere.

I denne uge er det Julie Karlas tur og hun har kastet sig over lækre madtærter. Find flere tærter med gedeost her.

Resultatet er blevet lige så godt, som vi håbede og forventede. Citron og rosmarin Lire la suite

Salat med bær, gedeost og grillede nektariner

Ny farverig salat med gedeost

Som tidligere annonceret, har vi lavet en aftale med 2 meget dygtige madbloggere. De er begge pjattede med Soignon gedeost, så de har begge haft meget let ved at finde på nye idéer til opskrifter med gedeost.

I denne uge kan vi med stolthed præsentere en meget lækker, indbydende og farvestrålende salat med bær og gedeost. Maria Vestergaard, der står bag den succesfulde blog af samme navn, er nemlig (ENDELIG – fordi vi har været så spændte) klar til at afsløre nye tryllerier med Soignon gederulle.

Det er blevet til denne lækkerbisken af en salat med bær, gedeost og grillede nektariner.

De let syrlige hindbær og de søde grillede nektariner passer perfekt til Soignon gederulle. Derudover er der tilsat Lire la suite

NYHED: Blogger-samarbejde

De kommende måneder vil der komme en masse nye lækre opskrifter med gedeost.

På gedeosten.dk har vi nemlig etableret et samarbejde med hele 2 fantastisk dygtige madbloggere. Kan du kende dem?

Blogger-samarbejde om gedeost, Julie

Blogger-samarbejde med gedeost, Maria

Hvis ikke, kan vi afsløre at det drejer sig om Lire la suite