I denne uge præsenterer vi en simpel forret med avocado og gedefriskost. Nogle gange er det simpleste det bedste.

Denne avocado-forret med få og lækre ingredienser er ingen undtagelse. Lidt avocado smagt til med citron og salt og en luftig creme på gedefriskost og honning. Så er der serveret.

Husk i øvrigt altid at give avocado et pift citron og lidt salt. Det løfter oplevelsen fra godt til lækkert.

Honning og jo en af gedeostens allerbedste venner. De klæder bare hinanden så godt.

For at tilføje mere fylde til retten, kan man med fordel servere lækkert brød til.

Mange avocado-forretter indeholder også enter rejer eller fisk. Eksempelvis er en forret med avocado og laks meget brugt og meget lækkert, hvis du spørger redaktøren.

Er du derimod ikke er så meget til fisk eller skaldyr er denne opskrift et godt bud på en forret med avocado uden fisk i.

Hvis du er på jagt efter andre typer forretter med gedeost, kan du kigge nærmere i vores artikel, som sjovt nok har titlen; Forret med gedeost.

Du kan også finde yderligere inspiration til forretter ved hjælp af vores forrets-tag.

Sidst men ikke mindst, kan du finde en samlet oversigt over alle vores opskrifter med gedeost i Opskriftsarkivet.

Opskrift på forret med avocado og gedefriskost

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Forret

Bagetid:

Personer: 2 – 3

Tilberedning: 15 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅDE

Dette er en meget simpel forret med avocado. Den består i al sin enkelhed af avocado i tern med citronsaft og en gedefriskostcreme på toppen. Begynd med at forberede sidstnævnte.

Bland 100 g Soignon gedefriskost naturel og ca. 30 cl fløde. Mas det kort sammen med en gaffel og pisk derefter med elpiskeren. Tilsæt flydende honning, salt og peber og smag det til. Det skal være en let og luftig gedeostcreme, tilsæt evt. mere fløde.

Put det derefter i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl. Læg sprøjteposen i køleskabet.

Tip: Husk at en tur gennem en sprøjtepose altid tykner en creme/skum yderligere. Så cremen skal hellere være for let end for tung. På samme måde, som når man pynter er kage med flødeskum ved hjælp af en sprøjtepose. Der skal flødeskummet også være letpisket.

Hvis du er den heldige ejer af en sifon, kan gedeostecremen også tilberedes ved hjælp af denne.

Befri dernæst de 2 avocadoer for sten og skræl og skær dem i tern. Giv dem en generøs overhældning med citronsaft og et lille drys salt.

Anret avocadoternene i et portionsglas.

Sprøjt en flot top af gedeostecremen ovenpå avocadoternene med sprøjteposen.

Drys din forret med avocado med en smule honning og anret evt. med krydderurter (brøndkarse, citrontimian) på toppen.

Server straks din avocado-forret med gedeostcreme sammen med lækkert brød for lidt mere fylde.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.