Julie Karla har fremtryllet en yderst lækker vegetarlasagne med spinat og Soignon økologisk gedeost. Og smuk ser den ud 😊

Lasagne er generelt en fantastisk ret. Denne vegetarlasagne med spinat og gedeost er bestemt ingen undtagelse.

Udover gedeost og spinat består vegetarlasagnen af en fyldig grøntsagssauce, mornaysauce og pesto. Ja, du læste rigtigt – der er en dejlig pesto i, som får hele herligheden til at spille godt sammen.

Der er også en lille overraskelse på toppen. Den kan du læse om i opskriften nedenfor.

Lasagne er en klar favorit hos både store og små. Derfor er det ofte på bordet i langt de fleste børnefamilier. En vegetarlasagne som denne grøntsagslasagne med masser af god ost gør at man slet ikke savner kødet.

Denne vegetarlasagne med spinat og gedeost er langt fra den første kødfri opskrift her på siden. Vi har bl.a.  både en Vegetarisk pastaret med grønne grøntsager, en Vegetarburger med portobellosvampe med gedeost og mangosalsa og 2 lækre stykker vegetarisk smørrebrød.

Julie Karla er endnu engang kvinden bag. Du kan finde alle Julie’s kreationer her.

Der er flere delelementer der skal gøres klar i forberedelsen, men så passer vegetarlasagnen ellers sig selv i ovnen før spisetid.

Ingredienslisten herunder ser lang ud, men mange at tingene er ’standard-varer’ for de fleste.

Velbekomme!

Opskrift på Vegetarlasagne med spinat og gedeost

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad

Bagetid: 30 min.

Personer: 6

Tilberedning: 60 min.

Sværhedsgrad: Let/middel

INGREDIENSER

Grøntsagsfyld

  • 1 spsk Extra jomfru olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bladselleri/blegselleri
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 200 g mørke champignon
  • 100 g shiitake svampe
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk balsamico
  • 2 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 ds grønne linser (eks. 400 g fra Urtekram)

Mornaysauce

  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 4 dl sødmælk (andre mælketyper kan fungere, men mindre fylde)
  • 20 g fintrevet parmesan (fra et helt stykke Parmigiano Reggiano eller Grana Padano)
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet peber

Basilikumpesto

  • 1 potte basilikum
  • ¾ dl Extra jomfru olivenolie
  • 50 g fintrevet parmesan (fra et helt stykke Parmigiano Reggiano eller Grana Padano)
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 dl mandler
  • ¼ tsk salt

FREMGANGSMÅDE

Begynd med at lave basilikumpestoen. Pesto smager forrygende og det er nemt og hurtigt at lave.

Blade med lidt stængler plukkes af en potte basilikum og puttes i en minihakker/blender. Tilsæt en stor sjat Extra jomfru olivenolie, parmesan i mindre stykker, mandler, salt og æblecidereddike. Blend og tilsæt evt. mere olivenolie. Pestoen skal nemlig ikke være for fast, da den skal kunne smøres ud. Smag til med salt.

Tip: I disse dage er ramsløg på sit højeste i den danske natur. Det er oplagt at bruge ramsløgspesto som et sæson-aktuelt alternativ til basilikumpestoen i denne grøntsagslasagne.

Sæt pestoen til side og gør klar til grøntsagssaucen.

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning til normal ovn.

Pil og hak løg, hvidløg og bladselleri og steg dem gyldne i en stor gryde eller dyb pande sammen med lidt olivenolie.

Aubergine og squash skæres ud i mellemstore stykker og tilsættes.

Rens svampene og skær dem i mellemstore stykker og hæld også dem i gryden.

Lad grøntsagerne stå og småstege og tilsæt krydderierne (oregano, rosmarin og laurbærblade).

Når grøntsagerne er lidt møre, men ikke smattede, tilsættes tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, balsamico, salt og sukker. Smag til og find en god balance i smagen. Juster evt. med tomatkoncentrat, balsamico, sukker eller salt.

Til sidst hældes de grønne linser i og der skrues ned for varmen, så grøntsagssaucen bare står og småsimrer.

Imens kan mornaysaucen forberedes som det sidste delelement i denne skønne vegetarlasagne.

I en gryde smeltes smør og derefter tilsættes mel imens der piskes godt.

Derefter skal mælken i lidt ad gangen under omrøring til saucen er lind og begynder at tykne.

Tilsæt fintrevet parmesan, salt og friskkværnet peber og smag den til.

Skyl babyspinaten godt og lad den dryppe af.

Skær en Soignon økologisk gederulle ud i 12-14 tynde skiver.

Fjern laurbærbladene fra grøntsagssaucen.

Saml lasagne i lag

De fleste har prøvet at samle en lasagne i lag, og det er ret ligetil. Det vigtigste er (som altid), at der er tilstrækkeligt mornaysauce tilbage til sidst, samt her en skefuld af pestoen.

Der er en del elementer i denne grøntsagslasagne, så der kommer en lille guide, hvis det kan hjælpe med flotte lasagne-lag.

  1. Smør et stort fad og læg et lag lasagneplader i bunden.
  2. Læg et helt lag grøntsagssauce på og derefter lag 2 af lasagneplader.
  3. Hæld derefter lidt mornaysauce på (behold nok til toppen) og fordel skiver af gedeost over det hele. (Gem evt. nogle gedeostskiver til pynt og bag dem med de sidste 5 min.)
  4. Læg lag 3 af lasagneplader og smør 2 store spsk pesto på dette lag plader. Fordel de friske spinatblade ovenpå.
  5. Læg 4. lag lasagneplader på og fordel resten af grøntsagssaucen og evt. lidt mornaysauce, hvis du fornemmer at du har for meget tilbage til kun at dække toppen.
  6. Læg det 5. og sidste lag plader og afslut med et lag mornaysauce.
  7. Bland pankorasp og 1 spsk pesto og fordel det jævnt ovenpå mornaysaucen.

Bag denne lækre vegetarlasagne med spinat og gedeost i ovnen i ca. 30 min. Hold øje med at pankoraspen ikke bliver for mørk. Hvis den er flot brun, så dæk fadet med stanniol i resten af bagetiden.

Jo længere den står, desto mere fast bliver den at skære i. Så hvis den skal anrettes pænt, skal den køle lidt af. Servér den skønne vegetarlasagne med en god salat til.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.