Tærte med røget laks er nok ikke så velkendt, som den variant med fersk laks. Men hvis du ikke har prøvet det, så er sådan en laksetærte med røget laks bestemt et forsøg værd.

Den røgede laks har som bekendt en mere kraftfuld smag end den ferske laks og derfor får du mere smag for skillingerne.

I denne tærte med røget laks består det øvrige fyld af stegte squash, en æggeblanding med purløg og naturligvis Soignon gedeost på toppen.

Bunden en i denne version af en laksetærte med butterdej, men den kan også sagtens fungere med en traditionel (grov-) tærtebund.

Vi har faktisk en lang artikel om tærter med alt om bund, fyld, ost, æggemasse og bagning. Få masser af inspiration i Den store guide til Madtærter.

Hvis du har fået lyst til en tærte med fersk laks så prøv denne opskrift på Laksetærte med butterdej, gedeost og lynsyltede blomkål, hvor den sprøde blomkål fungerer som tilbehør.  

Tærte med laks er oplagt både som en frokostret, som en del af en buffet eller som aftensmad. Den er naturligvis bedst varm/lun, men kold laksetærte på madpakken smager altså også godt.

Salat til laksetærte kan varieret i det uendelige. Men en god salat, som redaktøren ofte serverer til laksetærte består bl.a. af salat, rød peber, asparges og hindbær og en vinaigrette. Især de syrlige hindbær giver noget friskhed og modspil til denne tærte med laks  

Opskriften på laksetærte med røget laks, squash og gedeost får du lige her.

Opskrift på laksetærte med røget laks, squash og gedeost

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, aftensmad, buffet.

Bagetid: 10 + 30 min.

Personer: 4

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 180g Soignon gederulle
  • 1 rulle butterdej (alternativt én rulle tærtedej)
  • 2 squash
  • Ca. 200g røget laks
  • 3 æg
  • 1 dl fløde
  • Purløg
  • Extra jomfru olivenolie
  • Salt
  • Peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft).

Vask og skær de 2 squash i jævne skiver. Opvarm en pande med et godt skvæt olivenolie og lad squashskiverne stege ved middelvarme et par minutter til de er lidt brunede og let møre.

Læg dem over på en tallerken og giv dem et godt drys salt. Lad dem stå i 10 – 15 minutter.

Fordel butterdejen (el. tærtedejen, for et sundere alternativ) i et tærtefad beklædt med bagepapir. Stik 15-20 gange med en gaffel og forbag butterdejsbunden i ca. 10 min. Det er vigtigt at stikke huller, ellers svulmer butterdejen op under forbagningen.

Butterdejsbunden kan også blindbages. Læs mere om blindbagning.

Imens forberedes det øvrige fyld til denne skønne tærte med røget laks.

Skær en Soignon gederulle i 7 – 9 skiver.

Pisk æg og fløde (el. mælk for et sundere alternativ) sammen og tilsæt dernæst peber og hakket purløg til æggeblandingen.

Pres let på squashskiverne på tallerkenen og hæld den overskydende væske fra.  

Efter forbagningen af tærtebunden, fordeles skiverne af røget laks nederst.

Ovenpå placeres de brunede squashskiver, som jævnes lidt ud med bagsiden af en ske.

Hæld æggeblandingen over og top tærten med røget laks med gedeost-skiverne.

Bag din tærte med røget laks, squash og gedeost i ovnen i ca. 30 min.

Servér den varm med en lækker salat til eller dit eget yndlingstilbehør til tærte.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.