NY LÆKKER OPSKRIFT
Så har Julie Karla igen tryllet! Denne gang er det en lækker squashtærte med bund af butterdej, gedeost, citron og rosmarin. Den anerkendte blogger Julie Karla bruger stort set kun økologiske varer, så hun har naturligvis brugt Soignon økologisk gederulle i denne squashtærte-opskrift.
Her på gedeosten.dk har vi tidligere annonceret vores nye blogger-samarbejde med hele 2 meget dygtige mad-kunstnere.
I denne uge er det Julie Karlas tur og hun har kastet sig over lækre madtærter. Find flere tærter med gedeost her.
Resultatet er blevet lige så godt, som vi håbede og forventede. Citron og rosmarin sammen med gedeost plus den fede butterdej og serveret med pinjekerner er bare godt tænkt. Gedialt!
For nogle uger siden præsenterede Julie Karla sin fortolkning på den franske bistro-klassiker Salade Chevre Chaud med bagte vindruer. Heldigvis varer det ikke mange uger, før hun igen er på banen med en ny opskrift med gedeost.
Du får opskriften på den lacto-vegetariske squashtærte med gedeost og citron lige herunder.
Opskrift på Squashtærte med gedeost og citron
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad
Bagetid: 25 – 30 min.
Personer: 2 – 3
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad
Bagetid: 25 – 30 min.
Personer: 2 – 3
Tilberedning: 15 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 90 g. Soignon økologisk gederulle
- 1 rulle butterdej
- ½ stor squash
- 3 æg (M/L)
- 1 dl creme fraiche (18 %)
- ½ tsk salt
- 1 knivspids muskatnød
- Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
- Flydende honning
- 3 stilke frisk rosmarin
- Extra jomfru olivenolie
- Friskkværnet peber
- 2 spsk ristede pinjekerner
- Revet citronskal af 1/2 økologisk citron
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).
Smør en aflang tærteform med lidt olie og fordel butterdejen, så kanterne er dækket. Hvis der er overskydende butterdej, kan det rulles ind i bagepapir og opbevares et par dage i køleskabet. Du kan lave et par lækre små tærter med butterdejen og tilsætte de rester du har i køleskabet. Madspild er spild af ressourcer.
Sammenpisk æggene og tilsæt derefter creme fraiche, salt, friskkværnet peber, muskatnød og fintrevet citronskal. Hæld æggeblandingen på tærtebunden.
Skær tynde skiver squash, evt. på et mandolinjern, og fordel skiverne jævnt på tærten.
Skær skiver af Soignon økologisk gederulle og fordel også dem.
Den friske rosmarin hakkes groft og drysses over tærten.
Dryp gedeost-skiverne med lidt flydende honning, og drys med friskkværnet peber.
Bag squashtærten med gedeost og citron på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 25-30 minutter. Den er færdig når den er fast og gylden i overfladen.
Mens tærten er i ovnen ristes pinjekerner let på en middelvarm pande. De skal ikke blive mørke/sorte. De skal ristes let, så hold godt øje med dem, hvis panden er varm.
Den færdigbagte squashtærte med bund af butterdej, gedeost og citron drysses med de letristede pinjekerner og revet citronskal. Slut af med friskkværnet peber og nogle dråber extra jomfru olivenolie.
Servér squashtærten med gedeost varm med en grøn salat.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!