Vi opdagede, at en salat med pærer og valnødder og selvfølgelig gedeost var en mangelvare på hjemmesiden. Nu er den her – og vi er vilde med resultatet.
Som altid, når det er Julie Karla der skaber nye kreationer, er denne salat med gedeost og pærer nemlig både smagfuld og æstetisk flot.
Find mange flere af Julie’s opskrifter lige her.
Pærerne og valnødderne får i denne salat med gedeost følgeskab af rødbeder og perlebyg på en bund af ruccola. Som prikken over I’et en honning-balsamico-dressing, som binder det hele sammen.
Det er dermed flere af gedeostens bedste venner med i denne opskrift. Som bekendt er honning og valnødder, som også indgår i en klassisk Salade Chevre Chaud, meget lækre sammen med gedeost. Derudover er rødbede også en skøn følgesvend, som spiller godt sammen med Soignon gederulle.
Find yderligere inspiration blandt alle vores salater med gedeost.
Dette er en ’let’ ret, som ikke kræver megen tid i køkkenet. Sæt rødbederne over i god tid inden spisning, men så passer de faktisk sig selv, mens du selv kan lave noget andet.
De øvrige ingredienser i denne salat med pære og valnødder kan forberedes mens perlebyggen koger.
Vi har valgt at koge rødbederne møre, for at spare lidt tid. Denne salat kunne også sagtens tilberedes med bagte rødbeder i stedet.
Pærerne skal være middelfaste og let sødlige for at opnå den bedste smagsoplevelse.
Hvis man ikke er så meget til ruccola, så kan man naturligvis udskifte den med andre salattyper.
Denne salat med pærer, valnødder, rødbeder og gedeost er en måltidssalat. Spis den til frokost eller til en let aftensmad i forårs- og sommersolen. Et stykke bagt laks eller en dampet/bagt hvid fisk (ex. hellefisk) kunne være et serveringsforslag til dem der mangler fisk/kød.
Opskrift på Salat med pærer, valnødder, rødbede og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, aftensmad, salat
Kogetid: ca. 45 min. (rødbeder)
Personer: 2
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 140 g Soignon økologisk gederulle
- 2 rødbeder
- Extra jomfru olivenolie
- 200 g perlebyg
- Salt
- 50 g ruccola
- 1 pære
- 1 håndfuld valnødder
Honning-balsamico-dressing
- 4 spsk Extra jomfru olivenolie
- 2 spsk balsamico
- 1 tsk akaciehonning
FREMGANGSMÅDE
Læg rødbederne i en stor gryde med kogende vand. De skal ikke skrælles inden. Lad dem koge i ca. 45 minutter, afhængig af størrelsen. De skal være møre. Skyl dem under koldt vand og efterfølgende kan skrællen let gnubbes af. Stil dem til side og lad dem køle af.
Alternativt kan man bage rødbederne i ovnen. Det ville nok tage ca. 1½ time, men samme fremgangsmåde med skræl på. Når skrællen er ret rynket, er de bagte rødbeder færdige. Lad dem køle af inden skrællen pilles/gnubbes af.
Skyl altid perlebyg inden kogning. Hæld den derefter i en gryde med kogende vand. Tilsæt salt. Kog dem efter anvisning på posen eller til de er møre. Lad dem køle af, eksempelvis i en si.
Mens perlebyggen koger skylles ruccola godt og dryppes af. Anret det på et stort fad eller på tallerkener ved portionsanretning.
Flæk de afskrællede rødbeder på langs og skær dem derefter i halve skiver. Drizzle dem evt. med en lille smule olivenolie og lidt god salt og vend dem rundt.
Skær 8 skiver af en Soignon økologisk gederulle, så du bruger ca. ¾ af rullen.
Vask pæren og skær den i både.
Hak valnødderne groft.
Vend til sidste honning-balsamico-dressingen sammen.
Anret nu perlebyggen ovenpå ruccolaen og drys derefter med skiver af rødbede.
Fordel gedeostskiverne og pærebådene og drizzle dressingen rundt over salaten.
Drys til sidste salaten med pærer og gedeost med de grofthakkede valnødder.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!