Rødbedetærte med gedeost og en rå rødbede

Rødbedetærte med gedeost, dampet spinat og rødløg er denne uges lækkerbisken her på bloggen.

Tusind tak til Camille Maja, som har lavet denne fine rødbedetærte med gedeost. Du kan finde mange flere af Camilles kreationer med gedeost.

For at fremhæve et par stykker, har hun blandt andet lavet en gedeostsalat og en meget lækker toast med gedeost.

Rødbede og gedeost er to ting der komplimenterer hinanden rigtig godt. Sødmen fra de bagte rødbeder med timian og den pikante gedeost er et formidabelt match. Her i en lækker tærte og med følgeskab af dampet spinat og rødløg. Det er en sammensætning, der tilfredsstiller alle smagsløg.

Vi har faktisk også lavet en fransk galette med disse to ingredienser. Den opskrift kan du finde lige her.

Rødbedetærten er lavet på en klassisk grov tærtebund. Som et lille twist er der dog sesamfrø i.

I æggemassen er der også tilføjet et lille twist i form af revet parmesan.

Her på gedeosten.dk elsker vi tærte. Vi har i derfor lavet en kæmpe artikel, der behandler alle madtærtens elementer. Se mere i vores Store Madtærte-guide.

Men lad os få opskriften på bordet, den kommer lige her.

Opskrift på rødbedetærte med gedeost og rødløg


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, aftensmad

Bagetid: 25 + 10 + 30 = 65 min.

Personer: 4

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let/middel

INGREDIENSER

Tærtebunden

  • 220 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel (eller anden grov meltype)
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 30 g kold smør
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk vand

Fyldet

  • 180 g. Soignon gederulle
  • 2-3 store rødbeder
  • 2 rødløg
  • 3 store håndfulde spinat
  • 4 stilke af bladbede
  • Frisk timian
  • Extra jomfru olivenolie

Æggemassen

  • 3 æg
  • 3 spsk creme fraiche
  • 40 gram parmesan (friskrevet)
  • Lidt frisk timian
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200 °C (alm. ovn). Find en tabel til omregning til varmluft.

Lav derefter tærtedejen. En tærtedej har godt af at stå i køleskabet min 30 min. før udrulning.

Bland de tørre ingredienser (mel, grahamsmel, salt, sesam) sammen. Skær smør ud i mindre stykker og bland det sammen. Tilsæt til sidst olie og vand og ælt det hurtigt sammen. En tærtedej skal ikke æltes. Overdæk skålen og sæt den i køleskabet.

Forbered derefter fyldet. Skræl og skær rødbederne i tynde både og skær løgene i kvarte.

Vend rødbederne og løgene med olivenolie, timian, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 25 min. Vend gerne lidt rundt i dem undervejs.

Tip: Varmluft har en tendens til at udtørre rodfrugter, så brug over-under-varme (alm. ovn).

Damp bladbederne og spinaten, til de falder sammen.

Skær en Soignon gederulle i 7-8 skiver.

Rul tærtedejen ud på et let meldækket bord. Placér den i en smurt tærteform og prik huller med en gaffel. Forbag tærtedejen i 10 min ved 200 °C (normal ovn).

Mens tærtebunden er i ovnen, kan æggemassen forberedes.

Bland æg, creme fraiche, parmesan, timian, salt og peber og pisk det sammen. Smuldret feta kan evt. også tilsættes.

Placer først de bagte rødbeder og rødløg på den forbagte tærtebund.

Tilsæt også den dampede spinat og bladbederne og hæld forsigtigt æggemassen udover.

Placér til sidst skiverne af Soignon gedeost på toppen af rødbedetærten.

Bag din rødbedetærte med gedeost færdig i ca. 30 min., til den er gylden på toppen.

Servér rødbedetærten med en lækker salat til.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.