NY VIDEO-OPSKRIFT
Det er svært ikke at blive glad, når man smager denne pizza med røget laks, creme fraiche, æbler og gedefriskost. Det er en nem og lækker pizza-opskrift, som vi i denne uge har på bloggen.
Denne pizza er i kategorien ‘hvid pizza’, da den ikke indeholder tomatsauce/pesto. I stedet består ‘saucen’ af creme fraiche med lidt purløg. Denne hvide pizza med laks og creme fraiche og naturligvis gedeost udmærker sig derudover ved en anderledes pizza-topping. De fleste kender rucola, men på toppen af denne pizza er der også lækre æble-stave.
For at gøre det hele lidt nemmere, har vi lavet en hurtig video af opskriften på denne lækre pizza.
Pizzabunden kan være nem, især hvis man køber dejen i dagligvarebutikken. I denne video er det en convenience-udgave der er benyttet. Hvis du derimod hellere vil lave pizzadejen selv, har vi flere gode opskrifter på pizzadej.
Find bl.a. en lækker pizzadej i opskriften på Hvid pizza med gedeost og honning eller i opskriften på Pizza med parmaskinke og gedeost, som Maria Vestergård står bag. Julie Karla har også et godt bud i opskriften pizza med mascarpone, pancetta og gedeost.
Essensen i denne ret er den røgede laks, den pikante gedefriskost og de sød-syrlige æbler. Har du fået lyst til at prøve en lækker og anderledes pizza med laks og creme fraiche? Og med den dejlige Soignon gedefriskost naturel, så får du opskriften lige her.
Opskrift på pizza med laks og creme fraiche
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret
Bagetid: 10 – 15 min.
Personer: 4 – 6
Tilberedning: 15 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 6 skiver Soignon gedefriskost naturel (alternativt benyt Soignon gedefriskost pakning med 3 * 2 skiver med smag)
- I pk pizzadej (se nem opskrift på pizzadej)
- 4 spsk 18 % creme fraiche
- 2 skiver røget laks
- ½ Granny Smith (eller anden type æble)
- Citronsaft
- Purløg
- 2-3 cherrytomater (til afpyntning)
- En lille håndfuld rucola
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 220 °C (normal ovn). I videoen er det varmluft på 200 °C, find tabel til omregning her.
Vælger man den nemme model, som i videoen herover, så rulles pizzadejen ud direkte fra pakken. Hvis man selv laver en pizzadej, skal den æltes og hæves. Når dejen er klar (på den ene eller anden måde) rulles den ud og creme fraichen fordeles i et tyndt lag.
Skyl og hak purløg og drys det ovenpå creme fraichen.
Skær de 2 skiver laks over midt på til 4 mindre stykker og rul dem sammen til 4 små ruller. Skær derefter laksen ud, så der fremkommer små cirkler.
Skær 6 skiver af Soignon gedefriskost naturel. Alternativt kan man bruge vores convenince-pakning med 6 skiver gedefriskost med smag.
Placér skiverne af gedefriskost og fordel derefter de små ringe af laks.
Bag din pizza med laks og creme fraiche og gedefriskost i ca. 10 min ved 220 °C (normal ovn). Man kan alternativt vælge en højere temperatur, hvis man vil have en mere hård afbagning på pizzaen.
Skær æblet i tynde pinde og hæld citronsaft over æble-pindene. Syren fra citronsaften modvirker at æblet bliver brunt og så giver det et lille pift til retten.
Skyl rucola og cherrytomater.
Pynt af med rucola, æblepinde, cherrytomater og lidt purløg, når pizzaen er let afkølet.
Servér din pizza med laks, creme fraiche, gedeost og æbler som en lille snack eller en let forret.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!