Så er der en ny lækker opskrift på bloggen.
‘Det er en klassiker med et twist – alle kender den – du har måske gættet det – den altid herlige Lasagne Bolognese. Lasagne serveres traditionelt med oksekød og hvid sovs (bechamel- eller mornay-sauce).
Men kan denne italienske klassiker blive lidt triviel i længden?
Prøv vores nye variant der er peppet lidt op – Lasagne med hvid sovs og ekstra gedeost. Det er Gedialt!
Lasagne bolognese er en ret, som de allerfleste mennesker kan lave. Det smarte ved den er, at alle kan være med.
Den lette er at købe en convenience-pakning, hakket oksekød og måske mornay-sauce i dagligvarebutikken. Det fungerer, og det passer ofte godt med det travle hverdagsliv. REMA 1000’s egen serie med lasagne, lasagnette og fuldkornslasagne er redaktionens favoritter. Lasagne bliver altid lidt bedre, når man tilsætter en hvid sovs (mornay- eller bechamel-sauce)
Hvis du omvendt vil give den mere gas, kan du lave det hele fra bunden. Nogen har tid til dette i hverdagen, for andre er det et weekend-projekt. Her er der bedre tid til at tomatsaucen kan stå og småsimre i flere timer.
Opskriften på Lasagne med hvid sovs, oksekød og ekstra gedeost får du lige her:
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Aftensmad
Bagetid: 45 min.
Personer: 4
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let/middel
INGREDIENSER
- 180 g. Soignon gederulle
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatkoncentrat (stor)
- 2 dl vand
- 500 g hakket oksekød
- 70 g margarine
- 70 g mel
- 5 dl mælk
- 40 g revet parmigiano reggiano (parmesanost)
- 2 spsk extra jomfru olivenolie
- salt og peber
- basilikum
- en knivspids muskatnød
- ca. 12 lasagneplader
FREMGANGSMÅDE
Hak løg og hvidløg og steg over svag varme i en gryde med en spiseskefuld extra jomfru olivenolie indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater og vand. Smag til med salt, peber og basilikum.
Lad tomatsaucen reducere og simre over lav varme i min. 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Se her hvordan du omregner til almindelig ovn.
Opvarm lidt olivenolie i en gryde og brun det hakkede oksekød. Smag til med salt og peber og bland derefter kødet sammen med tomatsauce.
Til bechamelsaucen smeltes 70 g smør i en gryde og derefter tilsættes 70 g mel. Rør det godt sammen og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen ved middelvarme. Fortsæt med at røre kraftigt rundt med et piskeris for at undgå klumper. Tilsæt revet parmesanost og lad bechamelsaucen tykne i nogle minutter. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en knivspids muskatnød.
Skær Soignon gederulle ud i 10-12 skiver.
Du kan evt. smøre fadet, men det behøver man faktisk ikke. Start med et tyndt lag kødsauce, lidt af den hvide bechamelsovs og derefter et lag lasagneplader. Gentag indtil kødsaucen og pladerne er brugt, men sørg for at have ca. halvdelen af den hvide sovs tilbage.
Når du har lagt det sidste lag, fordel da gedeost-skiverne og slut af med resten af bechamelsaucen.
Lasagne med hvid sovs, oksekød og ekstra gedeost bages i ca. 45 min. Den skal være gylden på toppen.
Servér med en god salat og måske en lækker bruschetta med gedeost som tilbehør.
Gedialt – Bon Appetit!
#elskergedeost #Soignon #gedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!