Så er det tid til at bringe endnu en lækker gedeostsalat på banen. Her med gratineret gedeost og knækbrød. Det er næsten en fortolkning på den traditionelle gedeostsalat Chevre Chaud – næsten.
Du kan finde en meget lækker opskrift på en klassisk Chevre Chaud i vores store opskriftsindex.
Denne skønne gedeostsalat er det Camille Maja der står bag. Du kan finde flere opskrifter med Camille Maja, hvis du ligesom os er vild med hendes kreationer. Mange tak til Camille for at dele denne opskrift med os, som en alternativ Chevre Chaud.
Til denne opskrift på gedeostsalat er det den honning-gratinerede gedeost og knækbrødet der er i umiddelbar fokus. Olie og honning på panden og så en hurtig stegning af gedeost-skiverne. Smart at gederullen ikke flyder ud, og derfor kan tilberedes på denne måde.
Men smagsmæssigt er de syltede rødløg og senneps-vinaigretten i høj grad også med til at give karakter til salaten.
På billedet er det én skive af en 450 grams Soignon-gederulle, som er gratineret. 450 grams-rullen er ikke i fast sortiment i dagligvarebutikkerne. Den er heldigvis på kampagne af og til og derudover kan man finde den ved nogen af de mindre ostegrossister.
Ellers fungerer det også fremragende med den helt normale Soignon gederulle (180g), som kan købes i stort set alle dagligvarekæder. Den findes de fleste steder også i en økologisk variant.
Når man siger knækbrød, må man nævne ’verdens bedste knækbrød’. En af de hyppigst søgte opskirfter hvor ’verdens bedste’ indgår. Der er sjovt nok rigtig mange, der har lavet deres egen udgave af ’verdens bedste knækbrød’ rundt omkring på nettet. Vi anbefaler at prøve denne.
Opskrift på gedeostsalat ala chevre chaud med gratineret gedeost og knækbrød
TIDSFORBRUG
Måltidstype: frokostret, forret osv.
Bagetid:
Personer: 2
Tilberedning: 10 + 15 = 25 min. (syltede rødløg + gedeostsalaten)
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 120 g Soignon gederulle (på billedet er der brugt én skive af en 450 g Soignon gederulle)
- Olie (smagsneutral)
- Akaciehonning
- 75 g Mixsalat
- 50 g spidskål
- 8 Cherrytomater
- Knækbrød (eller andet groft brød)
Syltede rødløg
- 2 mellemstore rødløg
- 1½ dl vand
- 40 g sukker
- 10 g salt
- 1 dl lagereddike
Vinaigrette
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk honning
- 4 spsk olie (smagsneutral)
- 2 spsk æblecidereddike
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
For at lave denne gedeostsalat ala Chevre Chaud, er der lidt forberedelse – gerne dagen før.
Syltede rødløg
Lav syltede rødløg og lad dem stå 1-2 dage i køleskabet, før de er klar til brug.
Hæld vand, salt og sukker i en lille gryde og kog det op. Tag gryden af blusset og tilsæt lagereddike og smag til med salt og sukker.
Skær de 2 mellemstore rødløg i både og put dem op i gryden.
Skyl et sylteglas med kogende vand og derefter atamon. Hæld løg og lage på glasset og sæt det på køl.
Det er kun ca. den kvarte mængde syltede rødløg der skal bruges til gedeostsalaten. Resten kan stå i køleskabet og fungerer godt til et hav af retter. Som tilbehør til ost, på rugbrødsmadder/smørrebrød i sandwich eller på en hjemmelavet hotdog.
Vinaigrette og gedeostsalaten
Bland dijonsennep, honning, olie og æblecidereddike. Rør det godt sammen og tilsæt salt og peber. Stil det til side.
Skær 8 skiver af en Soignon gederulle. Eller som på billedet her, 2 skiver af en Soignon gederulle med 450 g.
Varm en pande op, og tilsæt lidt smagsneutral olie og en lille smule akaciehonning. Placer gedeost-skiverne på panden og lad dem blive varme og let ’stegte’.
Tip: Gedeost flyder ikke ud i modsætning til komælksost. Så disse skiver af gederulle kan sagtens steges på en pande. Vær dog forsigtig og brug en palet, når de tages af igen.
Skyl salat, kål og tomater. Snit spidskål og skær tomaterne i halve. Anret begge dele på en tallerken.
Fordel et par skefulde af de syltede rødløg.
Placer den ’lune’ gedeost ovenpå og derefter et par teskefulde vinaigrette på toppen.
Servér gedeostsalaten med lækkert knækbrød eller andre meget grove brødtyper.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!