Franske madpandekager med karamelliserede løg, æbler og gedeost er en simpel og nem ret. De franske madpandekager passer perfekt som en let frokostret om sommeren, med en grøn salat til.
De karamelliserede løg og de let-stegte æbler passer rigtig godt sammen med gedeostens fyldige og pikante smag. Disse franske madpandekager er lavet på en pandekagedej med boghvedemel.
Boghvedemel benyttes ikke så ofte i det danske køkken. Boghvedemel er fuldkornsmel, indeholder ikke gluten og fås i specialbutikker og velassorterede supermarkeder. Opskriften på disse franske madpandekager er altså glutenfri.
Boghvedemel anvendes udover til madpandekager oftest i blinis, grød og tærtebunde.
Man kan også bruge boghvedepandekager i det søde køkken. I det tilfælde skal der tilføjes en god teskefuld sukker til pandekagedejen.
Vi har masser af andre lette sommerretter med gedeost. Se eksempelvis vores Salater med gedeost eller vores Tærter med gedeost.
Hvis du har fået lyst til madpandekager med fyld, kan vi også friste med disse Quesadillas med kylling og pesto eller disse Spinatpandekager med laks og rødbedecreme.
Opskrift på franske madpandekager med æbler og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, frokostret osv.
Personer: 4
Tilberedning: 45 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 180 g Soignon gederulle
- 4 små løg
- Honning
- Salt
- 2 æbler
- Friskkværnet peber
Boghvedepandekager
- ¾ dl boghvedemel
- 1 nip salt
- 2 dl mælk
- 1 æg
- Ca. 10 g smør til stegning
FREMGANGSMÅDE
Pil og skær løgene i skiver. Hæld dem i en kasserolle med lidt smør/olie og lad dem stege blanke over middelvarme i 6-8 minutter.
Tilsæt honning, et nip salt og evt. en lille smule vand. Lad løgene reducere og karamellisere langsomt (ca. 15 minutter).
Imens løgene langsomt karamelliserer, forberedes de stegte æbler.
Skær æblerne i grove både og steg dem på en pande i lidt smør på lav varme. De skal holde formen, men blive lidt bløde og lækre.
Lav derefter boghvedepandekagedejen til de franske madpandekager.
Bland boghvedemel, et nip salt og halvdelen af mælken og pisk det sammen. Tilsæt resten af mælken og ægget og pisk det i.
TIP: Pandekagedejen kan evt. forberedes tidligere og stilles i køleskabet indtil den skal bruges.
Steg pandekagerne gyldne i smør på en varm pande. Læg dem på en tallerken og dæk dem til, så de holder sig lune. Stil evt. tallerkenen i ovnen på ca. 50 – 75 °C.
Skær 12 skiver af en Soignon gederulle.
Anret de 4 pandekager med de karamelliserede løg og 3 skiver gedeost i hver. Fold eller rul dem og pynt med nogle æblebåde og lidt friskkværnet peber.
Server de franske madpandekager med en let grøn salat med en vinaigrette, som vi har toppet med pekannødder.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!