Gedeosten.dk har 1-års fødselsdag! Det skal fejres 😊

Naturligvis med kage – ostekage. Eller i folkemunde – CHEESECAKE.

Og naturligvis med Soignon gedefriskost naturel i ostecremen.

Ja, gedefriskost kan sagtens bruges i kager, som eksempelvis cheesecake eller i frosting ovenpå kager. Der er masser af muligheder.

Cheesecake er en total lækker kage. Sprød kiksebund, luftig ostecreme og sød/syrlig topping/gele. Det er bare en overflod af lækre delelementer,som sammen skaber en fantastisk helhed.

I denne opskrift på cheesecake har vi tilføjet lidt valnødder i kiksebunden, da valnødder jo er en af gedeostens gode venner, så det var oplagt.

Cremen indeholder både lidt syre, sødme, fedme og kant. Og toppingen er de delikate amarena-kirsebær.

Amarena-kirsebær er nok bedst kendt som et alternativ til kirsebærsaucen juleaften. Eller fra de mange is-butikker, hvor alle med respekt for sig selv har en amarena-kirsebær-is. Forståeligt!

Men de fungerer altså også super godt som topping på cheesecake.

Tilbage til fødselsdagen, som vi fejrer idag d. 18 maj.

TAK for det 1. år. Vi glæder os til de kommende, hvor vi igen vil udgive masser af nye spændende opskrifter med Soignon gedeost.

Fødselsdagsgaven til vores læsere serverer vi lige herunder.

Bemærk at kagen er bagt i en lille springform (20 cm i diameter).

Opskrift på lækker fødselsdagskage – cheesecake med amarena og gedefriskost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Dessert

Bagetid: 10 min.

Personer: 6

Tilberedning: 45 min.

Sværhedsgrad: Middel

INGREDIENSER

Kiksebund

  • 120 g Digestive classic
  • 20 g valnødder
  • 50 g smør

Ostecreme

Topping

  • 350 g amarena kirsebær
  • 2 blade husblas

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200 °C (normal ovn). Find en tabel til omregning.

Smelt 50 g smør og lad det afkøle let. Imens mases Digestive og valnødder til fint smulder. Enten i en skål i en pose, som bankes. Der må godt være lidt struktur i blandingen, når du er færdig.

Bland det let afkølede smør deri, til du har en grov rasp.

Beklæd en lille springform (20 cm i diameter) med bagepapir og hæld blandingen på. Tryk den sammen og pres bunden så jævn som muligt.

Bag kiksebunden i ovnen i ca. 10 minutter.

Imens forberedes ostecremen. Start med at sætte 1½ blad husblas i blød i iskoldt vand i ca. 10 min.

Rør en rulle Soignon gedefriskost naturel sammen med saften fra en ½ citron og 25 g flormelis med en gaffel.

Tilsæt også 1 dl creme fraiche og vend det sammen med en dejskraber.

Pisk 4 dl fløde til flødeskum og vend ligeledes det i med dejskraberen.

Vrid vandet ud og smelt husblas over vandbad og rør rundt med en gaffel.

TIP: Hvis man er uvant med husblas, er her en simpel tommelfingerregel. Tilsæt ikke husblas til cremen – men tilsæt cremen til husblassen, lidt ad gangen. På den måde udlignes temperaturforskellen gradvist og man undgår trevler.

Hæld en lille teskefuld af ostecremen ned i den smeltede husblas og rør rundt med en gaffel indtil massen er jævn. Tag den af varmen.

Gentag med en stor teskefuld og rør rundt igen. Tilsæt evt. en 3. gang, hvis ostemassen er meget kold. Når de 2 masser har ca. samme temperatur kan de blandes i den store skål.

Når kiksebunden er afkølet hældes ostemassen i springformen. Glat den ud, så den er helt jævn og stil den på køl i et par timer.

Vores amarena-kirsebær havde stået i køleskabet siden jul og var meget faste. Hvis det er tilfældet, varm dem forsigtigt op i en gryde, så væske og bær adskiller sig.

Når ostecremen har sat sig, stilles 1½ husblas i blød i iskoldt vand. Gentag samme procedure som før. Vrid – smelt og rør rundt med en gaffel.

Tilsæt igen lidt saft fra kirsebærrene lidt ad gangen til husblassen. Bland det hele sammen og mærk efter at kirsebærrene ikke er varme.

Hæld forsigtigt amarena-blandingen ovenpå kagen. Kær gelemassen rundt, så den dækker det hele. Stil den på køl et par timer, til geleen har sat sig.

En cheesecake bliver nærmest kun bedre og bedre. Den kan sagtens forberedes dagen før fødselsdagsgæsterne kommer.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.