Fisk en papilotte - fiskepakke i ovn, fiskepakke med torsk og gedeost

Fisk en papilotte er en super lækker måde at tilberede fisk på. Men bevarer al saften og kraften og smagen bliver intens og lækker. Det er fransk når det er bedst.

’Fisk en papilotte’ betyder ganske enkelt ’fisk i pergament-papir’ (bagepapir). Man kan også tilberede andre ting ’en papilotte’, men fisk er det allermest almindelige.

I en klassisk fisk en papilotte er bagepapiret foldet, så pakken er helt lukket.

Det er igen altid dygtige Julie Karla, der har været i køkkenet og kreeret denne lækkerbisken. Find en liste med alle Julies andre kreationer.

Det er faktisk ikke særligt svært at folde bagepapiret, så man får en klassisk ’en papilotte’-indpakning. I denne video illustreres det hvordan man folder bagepapiret, så alle gaverne bliver derinde. Foldningen starter ved 1:10.

Den nemme løsning er omvendt at folde hjørnerne op og binde en knude med lidt snor.

Men det ekstra lækre ved foldningen er, at fiske-pakken kan serveres direkte på tallerkenen og samtidig være elegant at se på. Når man ’bryder’ pakken, så rammes man af alle aromaerne og der er ’styr på bagepapiret’.

Essensen ved tilberedning af fisk en papilotte er at fisken damp-tilberedes. Derfor skal der altid være en lille smule vædde i fiskepakken. Der skal også altid lidt syre med, her kombinereret i form af citron og hvidvin. Der skal også altid smør eller en god olie med, samt gode friske krydderurter.

Derudover har vi valgt skønne oliven, fennikel, cherrytomater og gedeost til denne opskrift på fisk en papilotte, som giver den masser af saft, kraft og velsmag.

Opskriften på fisk en papilotte med gedeost får du lige herunder.

Opskrift på fisk en papilotte – fiskepakke i ovn med gedeost


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Aftensmad

Bagetid: 15 min.

Personer: 2

Tilberedning: 15 min.

Sværhedsgrad: Let/middel

INGREDIENSER

  • Ca. 60 g. Soignon økologisk gederulle (4 tynde skiver)
  • 225 – 250 g hvid fisk (eks. torsk)
  • 4 cherrytomater
  • 8 skiver fintskåret fennikel
  • 8 kalamata oliven (de er bedst med sten, men findes også i en god stenfri variant)
  • 2 skiver citron – plus lidt ekstra saft
  • En smørklat
  • 4 spsk hvidvin
  • Frisk basilikum (8 blade)
  • Fennikeltoppe
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning her.

Begynd ikke med indpakningen, før alle delelementer er klar. Klargør 2 stykker bagepapir og smag på vinen 😊

Skær 4 skiver af en økologisk Soignon gederulle, halvér cherrytomater, snit fennikel meget fint og skær også et par skiver citron.  

Skær den hvide fisk i 2 stykker. Torsk er oplagt, men mange andre hvide fisk fungerer også godt.

Placer halvdelen af fisken på et stykke bagepapir. Drys salt og friskkværnet peber på og stænk med lidt citronsaft.

Læg de halve tomater, fennikel, oliven, citronskive og 2 skiver gedeost ovenpå.

Placér en smørklat på toppen sammen med basilikumblade, et lille stænk hvidvin og fennikeltoppene.

Så skal der foldes. Se her hvordan man kan gøre det. Det er er vigtigt at pakke bagepapiret stramt om fisken og sørge for at den er forsvarligt lukket.

Gentag proceduren med den anden fisk en papilotte med gedeost.

Placer fiskepakkerne med torsk på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

TIP: Man kan også grille ’fisk en papilotte’. Men da skal bagepapirspakken pakkes yderligere ind i stanniol, som igen lukkes godt og placeres direkte på gløderne.

TIP: Man bør ikke pakke citroner, lime, tomat og andre syrlige fødevarer direkte ind i stanniol (aluminiumsfolie). Det skyldes at syren fra disse fødevarer kan frigive aluminium, som er skadelig. Læs mere hos Fødevarestyrelsen. Lav derfor fisk en papilotte i bagepapir. Ved grilning kan bagepapiret pakkes yderligere ind i stanniol, da der ikke er direkte kontakt mellem citron og stanniol.

Servér fiskepakkerne med torsk og gedeost straks, eksempelvis med nye kartofler og en let grøn salat. Husk at åbne fiske-pakken ved bordet.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.