Spinatpandekager med fyld

I denne uge har vi lækre spinatpandekager med laks klar til jer kære læsere.

Det er igen dygtige Anne Bartels, der har været kreativ og skabt disse farvestrålende hapsere. Udover røget laks har Anna brugt 2 af gedeostens bedste venner, nemlig spinat og rødbede.

Frisk spinat bruges både i pandekagedejen og som et frisk indslag inde i pandekagen sammen med det øvrige fyld. Rødbederne er revet og indgår i en skøn creme.

Spinatpandekager med fyld er super flot og lækkert. Samtidig føler man sig bare sundere, når man spiser ’grøn mad’. I det hele taget er farvestrålende mad bare så indbydende og skønt.

Disse spinatpandekager med fyld af laks, gedeost og rødbedecreme er nærmest definitionen på ’smuk mad’.

Husk at Soignon gederulle både findes i en konventionel og en økologisk udgave.

Af denne portion pandekagedej, blev der lidt spinatpandekager i overskud, da hapserne var lavet. Dagen efter kan spinatpandekager med kylling eller med oksekød også være lækkert som alternativt kødfyld. Grøntsagerne kan naturligvis varieres i det uendelige, ligesom i en ’normal’ madpandekage/tortilla.

Soignons gederuller (konventionel og økologisk)

Pandekagedejen er baseret på æg og vand, og derfor er det spinatpandekager uden mælk.

Jeg synes, at der skal mel i en pandekagedej. Men hvis man prøver at undgå det, kan man evt. forsøge sig med spinatpandekager med havregryn (som dog også indeholder gluten) som erstatning. Spinatpandekage-opskriften får du nederst på siden.

Efter anretning er spinatpandekage-hapserne drysset med hampefrø. Hvis man ikke har det i køkkenet, så er et godt alternativ at riste lidt sesam på panden og drysse med dem.

Endnu engang ’Tak’ til Anna for at inspirere til god og farvestrålende mad. Anna’s første opskrift var en skøn Aspargestærte med dild. Vi glæder os allerede til den næste…

Opskrift på spinatpandekager med laks, gedeost og rødbedecreme


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Snack, forret, aftensmad, tapas

Bagetid:

Personer: 2 – 10 (2 til aftensmad, hvis de serveres som tapas er de ca. 35 hapsere nok til 10)

Spinatpandekager

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

Pandekager

  • 1,5 dl vand
  • 3 æg
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 1,75 dl hvedemel
  • 1 spsk olivenolie (+ ekstra til stegning)
  • Et nip salt

Fyld

  • 180 g Soignon gederulle
  • Ca. 200 g rødbede
  • 2 spsk creme fraiche
  • Et lille fed hvidløg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 200 g røget laks
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • Hampefrø eller sesam til pynt

FREMGANGSMÅDE

Tip: Spinatpandekagerne skal være helt kølet ned, inden de rulles med fyldet. Så det er en fordel at starte med stegningen af spinatpandekagerne i lidt god tid.

Blend alle ingredienserne (spinat, vand, æg, mel, olivenolie og salt) til spinatpandekagerne sammen. Afhængig af æggenes størrelse, skal der måske tilsættes lidt mere eller mindre mel. Det afgørende er, at man ender med en normal pandekagedej-konsistens.

Tænd en stor pande på middelvarme og steg pandekagerne i lidt olivenolie. Læg dem løbende til side på en tallerken og lad dem køle helt af.

Imens du steger pandekager, kan du begynde at forberede fyldet.

Skræl rødbeder og riv dem groft på et rivejern. Pres det allermeste af væden ud.

Bland creme fraiche med lidt presset hvidløg, salt og friskkværnet peber. Tilsæt revet rødbede og evt lidt citron. Smag til og tilsæt evt. mere citron, hvidløg eller salt.

Skær en Soignon gederulle ud i små tern.

Hak til slut en håndfuld frisk spinat helt fint.

Nu er du klar til at samle de lækre spinatpandekager med laks. Se billedet herunder.

Begynd med at smøre rødbedecremen på den ene halvdel af pandekagen og læg røget laks på den anden side. Placér derefter en række hakket gedeost i midten og drys lidt hakket spinat ovenpå.

Rul spinatpandekagerne med fyld stramt sammen. Skær dem ud i 2 cm tykke skiver og anret de lækre spinatpandekage-hapsere på en tallerken eller fad. Vupti så er de klar til servering på et tapas-bord eller som en skøn forret.

Drys til sidstmed lidt hampefrø. Alternativt kan lidt ristede sesamfrø også være både lækker og fin pynt.

De kan også sagtens fungere som aftensmad med en god salat til.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.