Så er der lækkerier med røget ørred, fløde, gedefriskost og kiks. Prøv denne skønne ørredmousse opskrift serveret på kiksebund. Denne ørredmousse er et friskt pust som en skøn forret.

Vi har masser af andre forretter med gedeost. Prøv eksempelvis at kigge i vores bruschetta-kategori, da bruschetta jo altid er en lækker appetizer. Eller i dette nylige blogindlæg, med et lille tema om forretter.

Med både kiksebund og blød ostecreme fristes man næsten til at kalde det en mini-cheesecake. Men da den indeholder ørred, er kage en smule misvisende. Så vi holder fast i røget ørredmousse på kiksebund, som det mundrette navn til denne mundvands-løbende forret.

Kiksebunden består af Digestive (fuldkorn) og lidt smør til at binde det sammen. Så det er en overflod af lækre ingredienser, som giver denne forret masser af karakter.

Ørred er en smule overset i redaktørens øjne. Det smager super lækkert både røget, varmrøget og fersk. Man kan bruge ørred til mange af de samme retter som laks. Men der er væsentlig forskel i smag. Begge fisk smager godt, men på hver deres måde.

I andre ørredmousse opskrifter indgår husblas. Men i denne bæres ørredmoussen alene af fløde og Soignon gedefriskost. Man skal bare huske at den skal sætte sig 12 timer i køleskabet.

Husk at vi har et stort katalog af opskrifter med gedeost, hvor du kan finde masser af inspiration til madlavning med gedeost. Kig nærmere på vores kategorier, eksempelvis tærte med gedeost.

Denne forret på røget ørredmousse er genial da dan kan forberedes dagen før. Så kan du gøre alt arbejdet inden gæsterne kommer. Den skal stå på køl natten over og blot anrettes før servering med lidt topping.

Opskrift på ørredmousse med gedefriskost på kiksebund


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Forret

Bagetid:

Personer: 4

Tilberedning: 30 min (forberedes dagen før)

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 150 g. Soignon gedefriskost naturel
  • 2 dl fløde
  • Frisk dild
  • 100 g røget ørred
  • ½ økologisk citron (saft og skal)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 100 g kiks (ex. Digestive fuldkorn)
  • Ca. 30 – 40 g blødt smør

FREMGANGSMÅDE

Start med at forberede kiksebunden. Put kiksene i en frysepose og mas dem med hånden eller forsigtigt med en kødhammer. Det skal smuldres helt.  

Hæld ’kikse-raspen’ i en lille skål og tilsæt blødt smør lidt ad gangen. Mas det sammen med klør 5 (hånden – dit bedste køkkenredskab 😉). Det skal hænge nogenlunde sammen, men skal også mases ned i en ringform, så det skal ikke være helt ensartet.

Smag til og tilsæt evt. lidt salt, hvis du synes kiksen er for sød.

Dine anretter-ringe (ringforme/mousse-ringe) (diameter: 7 cm) beklædes indvendigt med kageplast/bageplast og placeres på bagepapir på et fladt underlag.

Tip: Klip kageplasten med en længde på: π * 7 cm = 22 cm

Kært barn har mange navne, kageplast/bageplast kaldes også kagefolie.

Fordel kiksemassen i de 4 kageplast-beklædte ringforme og mas det godt ned.

Forberedelse af ørredmousse

Så er det i gang med ørredmoussen. Opskriften er uden husblas og meget meget nem.

Hæld 150 g Soignon gedefriskost (125 g pr. pakke) i en mellemstor skål og mas den let med en gaffel.

Riv skallen af ½ økologisk citron og pres derefter saften ud af den.

Tilsæt det til ostemassen.

Pisk piskefløden til en let flødeskum.

Tilsæt flødeskummet lidt efter lidt. Så er det nemlig nemmere at ensarte massen og man bibeholder mere af flødeskummens luftighed.

Hak halvdelen af den røgede ørred fint og hak også lidt dild og tilsæt det til oste-/flødemassen.

Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

Fordel blandingen i ringformene og stil dine røget ørredmousse på kiksebund på køl i minimum 12 timer.

Afmonter kageplast og ringforme og placer din ørredmousse på tallerken til servering.

Skær den resterende røgede ørred i 4 stykker og placér et stykke på hver ørredmousse. Tilsæt en lille kvist dild og riv tilslut lidt citronskal øverst.

Servér din røget ørredmousse på kiksebund som forret evt. med lidt grøn salat.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.