Ovnbagte figner med gedeost

NY OPSKRIFT

Denne uges opskrift er skønne ovnbagte figner med gedeost. Figner er en af de ting, der passer allerbedst sammen med gedeost. De to ting komplimenterer bare hinanden helt utrolig godt.

Figner er en sæsonvare, så det er med at udnytte det, mens de er tilgængelige. Friske figner er i sæson i juli/august/september. Så i de måneder, er det med at lave mange forskellige kreationer med figner.

Opskriften på bagte figner med gedeost og honning står dygtige Julie Karla bag.

 

Apropos Julie Karla, så kan vi med stor glæde annoncere, at vi har forlænget samarbejdet. Julie vil i de kommende uger skabe endnu flere smukke og smagfulde retter med Soignon økologisk gederulle. Det glæder vi os utrolig meget til.

Vi kan blandt andet afsløre at der kommer pizza på ménuen. Læs mere om vores blogger-samarbejde.

Tilbage til figner og opskrifter. Figner modner som nævnt hen over sensommeren. Friske figner er søde som de er, men de kan også med fordel tilberedes. Når figner bages i ovnen, kommer sødmen endnu mere til udtryk.

Bagte figner med honning som her, brændte figner eller figenkompot er andre lækre tilberedninger. Prøv eksempelvis disse bruschetta med gedeost og figenkompot.

Bagte figner med cognac eller rom fungerer også godt. Da figner er søde, er de især velegnede i desserter.

Denne ovnbagte version med gedeost og honning kan også sagtens fungere som en del af ‘ostebordet’ efter middagen, eller som en lille forret med grøn salat til.

Hvis man vil tilføre lidt kød til retten, er figner med gedeost og parmaskinke et rigtig godt bud.

Opskrift på ovnbagte figner med gedeost

 

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Snack, dessert, mellemret, forret

Bagetid: 15 min.

Personer: 4

Tilberedning: 5 min.

Sværhedsgrad: Let

Bagte figner med honning

 

INGREDIENSER

 

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen på 200 °C (normal ovn)

Efter at du har skyllet fignerne, skæres et kryds i toppen og ned til midt i fignerne.

Skær 4 skiver Soignon økologisk gederulle og placer en skive nede i hver figen i ‘krydset’.

Dryp herefter med flydende honning og drys med den friske rosmarin.

Hak valnødderne og placér dem ovenpå.

Kværn til sidst med peber og et lille strejf salt.

Bag dine figner med gedeost i ca. 15 min.

Servér de ovnbagte figner med gedeost med det samme som en lille snack, dessert eller som en forret med grøn salat til.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.