Naan-pizza med grønne asparges og gedefriskost er denne uges indiske in(d)spirerede indspil. Naturligvis med fransk gedefriskost på toppen.

Pizza kan varieres i det uendelige. Hvis det skal gå stærkt en dag, kan man sagtens lave en pizza på en ’færdig’ bund. Til det formål er naan-brødet oplagt til mini-pizza’er.

I denne naan-pizza udgøres fyldet af grønne asparges, squash og Soignon gedefriskost med hvidløg/urter. Både squash og grønne asparges er 2 af gedeostens bedste venner, så det var oplagt at kombinere dem på denne naan-pizza.

I Frankrig har de en creme fraiche 30 %, som vi har benyttet her. I Danmark er den ’fede’ creme fraiche en 38 %-variant.

Hvis man synes den er lidt for fed kan man evt. lave en blanding af en stor spsk 38 % og 3 små spsk 18 % for at opnå det samme resultat. Men man kan altså sagtens lave denne lækre naan-pizza kun med 18 % creme fraiche.

Husk at vi har masser af andre opskrifter på pizza med gedeost i vores omfattende opskriftsindex.

Der er ikke tomatsauce involveret i denne naan-pizza, så det er en såkaldt ’hvid’ pizza’. Vi har flere pizzaer af denne type. Prøv eks. denne Pizza med mascarpone, græskar og pancetta.

Find opskriften på naan-pizza med grønne asparges og gedefriskost lige her:

Opskrift på naan-pizza med grønne asparges, squash og gedefriskost

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Snack, let frokostret

Bagetid: 10 min.

Personer: 2

Tilberedning: 10 min.

Sværhedsgrad: Let

Pizza med grønne asparges, naan-pizza

INGREDIENSER

  • 100 g. Soignon gedefriskost med hvidløg/urter
  • 2 naan brød
  • 4 spsk creme fraiche (I Frankrig findes en 30 %, som vi har brugt her, men 18 % kan godt fungere.)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ squash/courgette
  • 5 grønne asparges
  • Græskarkerner
  • Extra jomfru olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200 ° C (normal ovn). Find en tabel til omregning her.

Knæk den hårde del afde grønne asparges og skræl dem derefter forsigtigt. Skær dem i 2 halve, hvis de er meget lange.

Vask den halve squash og skær den i tynde skiver.

Skær 4 tykke skiver af en Soignon gedefriskost med hvidløg/urter. Alternativt kan man finde en convenience-pakning med gedefriskost i skiver med forskellige smag, med 6 * 25 g.

Snit et fed hvidløg fint og bland det med creme fraiche.

Spred hvidløgscremen på 2 naan brød, lad 1 cm fra kanten være udækket.

Placér squash-skiverne og apsarges ovenpå.

Læg derefter 2 skiver gedefriskost på og drys med lidt salt og friskkværnet peber.

Bag dine naan-pizza med grønne asparges og gedefriskost i ca. 10 min.

Tilsæt nogle dråber god olivenolie og nogle (ristede) græskarkerner, når de tages ud af ovnen.

Server dem straks som en snack eller som en let frokost, med en tomatsalat til.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.