Luksus bruschetta til en særlig lejlighed – eller måske bare en hverdagsaften, hvis man er selvforkælelsestypen. Disse top-lækre bruschetta er med løgpuré, gedeost og mørt oksekød. Så bliver det bare ikke ret meget mere lækkert!
Det er Julie Karla der igen har været i køkkenet og frembragt disse lækre bruschetta. Julie har igennem længere tid lavet opskrifter til os med den økologiske gederulle.
Hun er indtil videre repræsenteret i alle vores andre kategorier, men endnu ikke i kategoerien ’bruschetta med gedeost’. Man må sige at Julie stempler ind med stil. Se alle hendes andre opskrifter lige her.
Den klassiske italienske antipasti bruschetta er i denne uge kommet under særdeles kærlig behandling. Julie Karla har med hendes karakteristiske twist givet den klassiske bruschetta et gevaldigt løft.
Løgpuréen er super lækker og kan samtidig bruges i mange andre retter. Det møre oksekød og gedeosten komplimenterer puréen virkelig fint. Prikken over I’et i disse top-lækre bruschetta er en lille snert chili og frisk timian.
Opskriften på lækre bruschetta med løgpuré kan du finde lige her:
Opskrift på lækre bruschetta med løgpuré, mørt oksekød og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Snack, forret, tapas, appetizer
Bagetid: 5 min.
Personer: 6 – 8 (14 stk.)
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let/middel
INGREDIENSER
Løgpuré
- 4 løg
- Extra jomfru olivenolie
- 1 spsk balsamico-eddike
- 1 spsk finthakket frisk timian
- 2 spsk creme fraiche
- Flagesalt/havsalt
- Friskkværnet peber
Alt det andet
- 180 g. økologisk Soignon gederulle
- 1 entrecoté eller anden udskæring af okse som giver mørt kød
- 1 flutes
- Chiliflager
- Frisk timian til afpyntning
FREMGANGSMÅDE
Start med at lave løgpuréen. Skær løgene over på midten og skær halve ringe. Steg dem på panden med extra jomfru olivenolie ved middelvarme.
Det er vigtigt at løgene ikke tager farve, de skal steges møre, men bevare farven og kun blive gyldne. Så hav tålmodighed og hold blusset på middelvarme.
Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft).
Når de halve løgringe efter ca. 5 min. er faldet lidt sammen på panden tilsættes timian og balsamico-eddike.
Lad derefter løgene stå og hygge sig på panden i yderligere ca. 10 – 12 min, til de er helt møre og gyldne. Stil dem til side og lad dem køle lidt ned.
Skær tynde skiver af dit flutes og stænk dem med lidt olivenolie. Du kan også gnide dem med lidt hvidløg, hvis du vil være tro mod den traditionelle italienske bruschetta. Rist dem derefter i ovnen i 5 – 7 min.
Steg din entrecoté et par minutter på hver side i lidt smør og olivenolie. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Bøffen skal være medium/rare. Den må endelig ikke blive gennemstegt. Hvis man ikke er til rødt kød, så steg den til den er medium. Det er vigtigt at bruge en udskæring som giver mørt kød.
Kog de letafkølede løg i en foodprocessor eller minihakket og blend dem. Det kan også gøres med en stavblender. Tilsæt creme fraiche, salt og peber og blend det til en blød og lækker puré. Smag til med salt og peber og evt. lidt citron, hvis den mangler lidt syre.
Skær 14 skiver af en økologisk Soignon gederulle.
Læg en skefuld lørpuré på de lune skiver af flutes. Læg derefter en skive gederulle på hver og dernæst en skive mør entrecoté (medium/rare).
Afslut med lidt chiliflager og lidt frisk timian.
Servér disse ultra lækre bruschetta med løgpuré og oksekød med det samme, mens de er lune som en appetizer, forret eller som en lille tapas-ret.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!