Hvem elsker ikke hjemmelavet toast? Det er gedialt! Det burde man altså spise noget oftere. Her en meget lækker toast-opskrift med karamelliserede rødløg og gedeost.
Til at binde det hele sammen har Camille Maja lavet en lækker sennep/honning-vinaigrette. Vi er meget glade for det nyetablerede samarbejde med Camille, som har fremtryllet denne toast-opskrift med karamelliserede rødløg og gedeost.
Du kan finde flere opskrifter med Camille Maja. Og den gode nyhed er, at der kommer endnu flere i fremtiden.
Hjemmelavet toast er så meget mere end billig skinke og endnu billigere ’ost’. Toast kan varieres i det uendelige og kan være en meget lækker frokost.
Husk godt brød, god ost, gode grøntsager og vælg kød af god kvalitet, hvis du foretrækker toast med kød. En god serrano kan gøre en lækker toast endnu mere lækker.
Det er oplagt at lave en lækker toast i et panini-toaster. En køkken-gadget som flere og flere har erhvervet sig. Du kan også sagtens tilberede toast i ovn eller i en gammeldags toaster.
Opskrift på lækker toast med karamelliserede rødløg og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret
Bagetid: (10 min.)
Personer: 2
Tilberedning: 20 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 130 g. Soignon gederulle
- 80 g mixsalat, brøndkarse eller spinatblade
- 4 skiver store sandwichbrød (eller det brød man finder egnet)
Karamelliserede rødløg
- 2 rødløg
- Extra jomfru olivenolie
- 2 spsk sukker
- Ca. ¼ dl balsamicoeddike/æblecidereddike
- Salt og peber
Sennepsvinaigrette
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk honning
- Evt. lidt extra jomfru olivenolie (hvis den er for tyk)
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Hvis man ikke har en toaster eller en panini-grill/toaster kan en lækker toast som denne med karamelliserede rødløg sagtens tilberedes i ovnen. Forvarm i givet fald ovnen til 180 °C (varmluft). Find en tabel til omregning.
Start med at lave de karamelliserede rødløg. Til denne portion er der ekstra til køleskabet, og de fungerer altså super godt som topping på et utal af andre retter.
Skær løgene i skiver og hæld dem på en varm pande med god olivenolie. Steg dem af på middelvarme til de er bløde. Tilsæt derefter sukker og balsamico og lad det koge ind. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra balsamico eller sukker, afhængigt af balancen. Lidt surt, lidt sødt, lidt salt – sådan skal de gerne smage 😊
Skær 4 – 8 skiver af en Soignon gederulle. På et stort sandwichbrød skal der 4 skiver til for at ’dække’. Men man kan også skære skiverne lidt tykkere og ’nøjes’ med 2, hvis man påtænker at skære toasten over diagonalt ved anretning.
Rør vinaigretten sammen og smag den til og tilsæt evt. lidt olivenolie.
Skyl salaten og smør alle 4 skiver brød med vinaigrette.
Læg salat, gedeost-skiverne og de karamelliserede rødløg på og saml toasten. Smid den lækre toast i panini-grill/toaster, i toasteren i eller i ovnen.
Hvis man har brug for kød kan serrano-skinke anbefales.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!