I denne uge præsenterer vi en Cordon Bleu opskrift. Cordon Bleu er en klassisk fransk/schweizisk kødret. Oprindeligt var Cordon Blue lavet af kalvekød, som var fyldt med ost og dernæst paneret.
I det danske ’fusionskøkken’ er Cordon Bleu oftest lavet med kylling. Således også vores version, som derudover består af Soignon gedeost pakket ind i en god skinke. Og selvfølgelig paneret, som i den klassiske udgave.
Hvis man er vild med panering, så er dobbelt-panering vejen frem. Prøv det. Vi bruger i øvrigt pankorasp.
Det er Julie Karla, der er ophavskvinde til opskriften. Julie baserer i høj grad sin madlavning på økologiske produkter og derfor er det Soignon økologisk gederulle, som er benyttet.
Cordon Bleu er i øvrigt fransk og betyder ’blå bånd’. Læs mere om betydningen af Cordon Bleu her.
Da redaktøren første gang stiftede bekendtskab med retten for mange år siden, troede jeg som mange andre, at retten hedder Gordon Bleu. Og jeg er langtfra den eneste, der har lavet den fejl. Men glem alt om Kennedy.
Cordon Bleu udtales [Kordon Bleu]. Det lyder lidt som ’Gordon’, når man siger Cordon, så måske ligger den brede folkelige fejltagelse deri. Prøv at sige det højt for dig selv [Kordon].
Se i øvrigt en liste med 5 retter, som mange danskere udtaler forkert.
Da denne uges Cordon Bleu-opskrift er en kødret, har den brug for følgesvende på tallerkenen. Der er selvfølgelig et utal af muligheder som Cordon Bleu-tilbehør.
Kombiner eksempelvis disse skønne Cordon Bleu med skinke og gedeost med sidste uges opskrift på Efterårssalat med spidskål og østershatte. Eller med denne Pastaret med asparges og ærter. Cordon Bleu med pasta, flødekartofler eller med sovs og kartofler flankeret af en grøn salat er andre gode bud.
Find masser af inspiration til spændende madlavning her på siden, hvis du leder efter en anden opskrift med et pift af gedeost.
Opskrift på Cordon Bleu med paneret kyllingebryst med skinke og gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Aftensmad, frokostret.
Personer: 4
Tilberedning: 30 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 150g Soignon økologisk gederulle
- 4 kyllingefileter
- 4 skiver god skinke (store ’ovale’ skiver)
- Hvedemel (ca. 1 dl)
- 1 æg
- Pankorasp (ca. 1½ dl)
- Salt /flagesalt
- Friskkværnet peber
- Extra jomfru olivenolie
- Smør
FREMGANGSMÅDE
Skær 6 – 8 skiver af en Soignon økologisk gederulle.
Vikl 1½ – 2 gedeostskiver ind i hver skive skinke, så osten er pakket godt ind. Det er afhængigt af kyllingebrysternes størrelse, om der kan være 1½ eller 2 skiver gedeost i lommen.
Skær dybe lommer i de 4 kyllingebryster. Læg gedeostpakkerne viklet med skinke ned i lommerne.
Vend dem i mel, hvori der er lidt salt og friskkværnet peber.
Pisk et æg sammen og vend derefter kyllingebrysterne i ægget.
Endelig vendes de i pankorasp (alm rasp kan også benyttes).
Tænd en pande på middelhøj varme og tilsæt olivenolie og en klat smør. Steg dine Cordon Bleu med skinke og gedeost i ca. 10 minutter på hver side. Tilsæt mere olivenolie og smør når de vendes.
Drys med lidt flagesalt.
Server dine Cordon Bleu med det samme med eksempelvis denne Efterårssalat med spidskål og østershatte eller med denne Pastaret med asparges og ærter.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!