NY OPSKRIFT
Rødbeder og gedeost er en af de allerbedste kombinationer man kan forestille sig. Du er nok enig, siden du er havnet her på gedeosten.dk.
De bagte rødbeder med gedeost flankeres i opskriften her af bagte gulerødder og kikærter. Gedeosten er Soignon gedefriskost med smag (peber og hvidløg & urter). Hvem elsker ikke bagte rødbeder, der oftest serveres som en del af bagte rodfrugter. Eller som her i en meget lækker garniture til en større ret eller som en selvstændig salat med tilberedte grønsager.
Find flere salater med gedeost i sektionen ‘Opskrifter‘.
Gedeost kan bruges i madlavning i stort set alle typer af retter. Gedeosten kan indgå som den er, eller som her hvor den bages i ovnen på grill-funktion.
Udover de bagte rødbeder har vi valgt 2 andre ingredienser, der også passer smukt sammen med den pikante gedeost. Hasselnødder og honning. Hasselnødderne ristes på panden og honningen indgår i den vinaigrette, der binder retten sammen. Derudover er der bagte kikærter, som er meget rige på proteiner og bagte søde mini-gulerødder. Har du fået trang til en lækker salat med bagte rødbeder og gedeost, så er det bare med at komme i gang. Opskriften får du lige her.
Opskrift på bagte rødbeder med gedeost
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Frokostret, tilbehør, salat
Bagetid: 40 – 45 min.
Personer: 2
Tilberedning: 15 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 100 g. Soignon gedefriskost med peber og gedefriskost med hvidløg og urter
- 2 rødbeder (gule eller stribeder bagte rødbeder er også lækkert)
- 10 mini gulerødder (el. 3 normale gulerødder)
- Ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk timian
- Salt & peber
- 100 g kogte kikærter
- 2 håndfulde rucola
- 30 g hasselnødder
- Frisk persille
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- 1 tsk citronsaft
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (normal ovn)
Tip: rødbeder skal ALDRIG bages på varmluft, men ALTID i normal ovn med over-under-varme. Hvis man bager rødbeder på varmluft bliver de små, indtørrede og kedelige.
Hvis du en anden gang skal lave en omregning af grader fra normal ovn til varmluft kan du finde en tabel her.
Skræl rødbederne og skær dem i skiver eller mindre passende stykker. Rødbederne hældes på en bageplade med bagepapir, drysses med olivenolie, timian, salt og peber og bages i ca. 45 minutter.
Skyl og skræl kikærterne (den lille gennemsigtige hud på kikærterne skal fjernes). Tilsæt olivenolie, timian, salt og peber. Placer dem på bagepladen med rødbederne og bag dem med i de sidste 25 minutter.
Forbered mini-gulerødderne ved at vaske dem godt. Drys igen med olivenolie, timian, salt og peber. Placer også dem på bagepladen og bag dem med i de sidste 15 minutter.
Mens grøntsagerne er i ovnen, opvarmes en pande med lidt olivenolie. Skær hasselnødderne i halve med en kniv og steg dem på panden i et par minutter, indtil de er gyldenbrune.
Rør sennep, honning og citronsaft godt sammen og smag til så din vinaigrette har en god balance mellem bittert, sødt og surt.
Lige før grøntsagerne er færdige, lægges 4 (2 + 2) skiver Soignon gedefriskost med peber og gedefriskost med hvidløg og urter på bagepladen. Indstil ovnen på grill og bag gedeoste i 5 minutter.
Skyl rucolaen og placer den i en salatskål. Tilsæt derefter de let nedkølede rødbeder, sprøde kikærter og mini-gulerødder. Placér så skiverne af Soignon gedefriskost og drys med de ristede hasselnødder.
Hæld vinaigrette over salaten og anret med lidt frisk persille.
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!