NYE LÆKRE TAPAS-OPSKRIFTER
Til alle os der elsker gedeost, kan vi med stolthed præsentere 3 lækre tapas med gedeost. I disse skønne tapas med gedeost er der eksperimenteret med mange forskellige former, udtryk, smagsindtryk og ingredienser.
Det er endnu engang dygtige Julie Karla, der har været kreativ. Der er én tapas med filodej, én med sweet potato (sød kartoffel) og én med panering . Det er Gedialt!
Tapas er med god grund et fænomen der er fremadstormende i Danmark. Tapas-retter er små lækre hapsere, som man kan spise i få mundfulde. Tapas stammer fra Spanien, men har i mange år været populært i Danmark. Men de seneste år har populariteten igen fået et gevaldigt boost.
Det kan vi godt forstå, og derfor rider gedeosten.dk selvfølgelig også med på tapas-bølgen. Udgangspunktet for vores kommende kategori; ‘tapas med gedeost’ kunne næppe være bedre end disse godbidder ovenfor.
Julie Karla har tidligere været på banen med to velsmagende opskrifter. Hvis du ikke fik prøvet dem, kan du her finde opskrifterne på Salade Chevre Chaud med bagte vindruer og Squashtærte med gedeost og citron.
Små retter, som disse lækre tapas med gedeost, kendes også fra de andre lande ved Middelhavet. I Italien kaldes det bare antipasti, og i Grækenland hedder det meze. Uanset hvad de små hapsere kaldes, er de super lækre. Tapas er potentielt et bombardement af forskellige smagsindtryk, i stedet for meget af det samme, som i et traditionelt måltid.
Tapas passer perfekt til mange lejligheder. Men tapas og vin og gode venners selskab er en sikker vinder hver gang. Tapas kan være små anretninger, men det kan også være en større ret der er skåret ud i mindre mundrette bidder. Derfor er pizza og bruschetta også oplagt som tapasretter.
Find masser af opskrifter med gedeost i vores kategorier; eksempelvis bruschetta med gedeost og pizza med gedeost.
Du finder opskrifterne på de velsmagende tapas med gedeost herunder:
Opskrifter på 3 lækre tapas med gedeost
1. Tapas med gedeost indbagt i filodej
TIDSFORBRUG
Måltidstype: Tapas, appetizer, forret
Bagetid: 10 min.
Personer: 4 – 8 (8 stk)
Tilberedning: 15 min.
Sværhedsgrad: Let/middel
INGREDIENSER
- 90 g. Soignon økologisk gederulle
- 2 ark filodej (skæres ud til i alt 8 stykker)
- 8 stængler frisk timian
- Flydende honning
- 30 g smeltet smør
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).
Skær 4 rektangler af hver af de 2 ark filodej, så du har 8 aflange stykker filodej i alt.
Smelt ca. 30 gram smør, som skal bruges som klister for at pakke filorullerne godt ind.
Skær tynde skiver af Soignon økologisk gedeost og halvér alle skiverne på midten. Så er det i gang med gederulningen.
Begynd med én rektangel ved at pensle den med lidt smeltet smør. På den ene langside placeres frisk timian på en tynd stribe. Fold derefter kanten ind og pensl med smør for at lukke til. På den anden langside (modsat den lille foldning med timian) lægges 4 halve skiver gedeost på stribe. Dryp med lidt flydende honning og rul igen ind mod midten. Luk filorullen med gedeost med lidt smør. Gentag med de 7 øvrige.
Placér alle filorullene med gedeost og timian på en bageplade med bagepapir. Pensl overfladen med smeltet smør og bag dem i ovnen i ca. 10 min. til de er flotte og gyldne.
Servér dine tapas med gedeost indbagt i filodej straks!
2. Tapas med gedeost og sweet potato
TIDSFORBRUG
Måltidstype: tapasret, appetizer, forret
Bagetid: 20 + 10 min.
Personer: 4 – 8 (8 stk)
Tilberedning: 10 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 90 g. Soignon økologisk gederulle
- 1 sweet potato (sød kartoffel)
- Extra jomfru olivenolie
- Frisk rosmarin
- 8 blåbær
- Flagesalt
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).
Skræl den søde kartoffel og skær den ud i 8 passende mellemtykke skiver. Læg skiverne på en bageplade og pensl med lidt extra jomfru olivenolie. Drys med flagesalt og bag dem i ovnen i ca. 20 min. til de er møre.
Skær 4 skiver af Soignon økologisk gederulle og halvér dem på midten. Placér en halv skive gedeost ovenpå hver skive kartoffel. Læg et blåbær på hver og pynt med frisk rosmarin. Sæt dem tilbage i ovnen i 8-10 min. indtil gedeosten tager lidt farve.
Servér de lækre tapas med gedeost og sweet potato mens de er lune.
3. Tapas med paneret gedeost og bærkompot
TIDSFORBRUG
Måltidstype: tapasret, appetizer, forret
Bagetid:
Personer: 4 – 8 (8 stk)
Tilberedning: 10 min.
Sværhedsgrad: Let
INGREDIENSER
- 180 g Soignon økologisk gederulle
- 1 god skive surdejsbrød (daggammelt)
- Bærkompot af årstidens bær, eksempelvis stikkelsbærkompot
- Lidt smør (eller extra jomfru olivenolie)
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Skær enderne med hvidskimmel af en Soignon økologisk gederulle. Skær 8 tykke skiver af gedeosten. Skær derefter forsigtigt det tynde lag hvidskimmel af alle skiverne, så paneringen kan hænge fast på gedeosten hele vejen rundt.
Blend det daggamle brød i en foodprocessor eller minihakker, til du har en helt fin rasp. Alternativt kan almindelig rasp benyttes. Men det er en god måde at undgå madspild på at bruge daggammelt brød – og så smager det bedre.
Hæld raspen i en dyb tallerken og vend gedeostskiverne deri, så de er godt dækket med raspen.
Hæld smør på en pande og varm den op. Gedeosteskiverne skal steges et par minutter på hver side ved høj varme. De skal blive flotte gyldne, men må endelig ikke blive sorte. Drys med lidt salt og peber og servér dine tapas med paneret gedeost mens de er varme med en lækker bærkompot (eks. stikkelsbær-, solbær-, blåbær- eller æblekompot).
Gedialt – Bon Appetit!
#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!