Vegetarisk smørrebrød med gedeost

Julie Karla har i denne uge fremtryllet 2 forskellige stykker vegetarisk smørrebrød. MUMS siger vi bare!

Smørrebrød findes i utallige varianter, da det jo er en af vores nationalretter. Vi ELSKER højtbelagt smørrebrød med grønt og pynt.

Alle har deres favoritter, men hvis man leder efter en vegetarisk version af smørrebrødet, kan det være svært at finde noget. Kødpålægget præger fortsat den klassiske smørrebrøds-scene 😊

Til dem lancerer vi her 2 bud på nye vegetariske udgaver af smørrebrødet.

Den ene er en nyfortolkning på den klassiske kartoffelmad. Den anden er ’helt ny’ med hummus, gedeost og bagte gulerødder. Den ene kun smukkere end den anden.

Som altid er Julie garant for flotte og velsmagende retter. Husk at du kan finde masser af andre ‘Julie-retter’ med gedeost.

Nogen vil måske bare kalde dem rugbrødsmadder. Men når de er pyntet som her, fortjener de i den grad titlen smørrebrød.

Rugbrødsmadder lyder lidt trist og kedeligt, ik? Lidt karse på toppen og vupti – smørrebrød. Ha’ altid karse ved hånden, så bliver din rugbrødsmad altid lidt mere spændende og smørrebrødsagtige 😉

Opskrift på vegetarisk smørrebrød – 2 varianter med gedeost

TIDSFORBRUG

Måltidstype: Frokostret, smørrebrød

Bagetid: 15 min.

Personer: 2 (4 stykker smørrebrød)

Tilberedning: 30 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

Vegetarisk smørrebrød med kartofler, gedeost og rødløgskompot

  • 120 g Soignon økologisk gederulle
  • 4 kogte mellemstore kartofler
  • 2 skiver godt rugbrød
  • 4 rødløg
  • 1½ dl lagereddike
  • 2 dl muscovado-sukker (hvis du bruger almindeligt sukker, skal du nok bruge noget mindre)
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • Frisk rosmarin (eller alternativt karse)

Vegetarisk smørrebrød med hummus, bagte gulerødder og gedeost

  • 60 g Soignon økologisk gederulle
  • 4 – 6 små gulerødder (el. snack-gulerødder)
  • Extra jomfru olivenolie
  • Salt
  • Grofthakket frisk estragon
  • Flydende honning
  • 2 skiver godt rugbrød
  • 2 spsk hummus

FREMGANGSMÅDE

Vegetarisk smørrebrød med kartofler…

Tip: Til det første stykke vegetariske smørrebrød indgår en lækker rødløgskompot/rødløgsmarmelade. Den kan med fordel forberedes på forhånd. Rødløgskompotten kan opbevares i køleskabet og bruges til topping til en lang række andre typer smørrebrød.

Skær rødløgene i hele lidt grove skiver. Hæld dem i en gryde sammen med muscovado-sukker, eddike, salt og friskkværnet peber. Giv det et hurtigt opkog og skru derefter ned på svag varme. Lad det stå og småsimre indtil næsten al væden er kogt ind. Det varer nok ca. 20 minutter.

Skold et sylteglas/patentglas med kogende vand og derefter atamon. Hæld rødløgskompotten i glasset og sæt det på køl.

Skær de kogte kartofler i skiver (12 skiver).

Skær 8 tynde skiver af en Soignon økologisk gederulle.

Fordel skiftevis skiverne af kartoffel og gedeost på de 2 stykker rugbrød. Start med kartoffel.

Placér en god skefuld rødløgskompot ovenpå.

Drys til sidst med friskkværnet peber og lidt frisk rosmarin.

Kartofler, rosmarin og gedeost er rigtig gode venner. Prøv også denne kombination på pizza, vi har en lækker opskrift på sådan en kartoffelpizza.

Vegetarisk smørrebrød med hummus…

Forvarm din ovn til 200 °C (normal ovn).

Skræl evt. gulerødderne og vend dem derefter med god olivenolie, et godt drys salt og flydende honning. Hvis det er nye gulerødder eller snackgulerødder bevar da lidt af den grønne top, da det er dekorativt.

Bag gulerødderne i ovnen i ca. 15 – 20 minutter (afhængigt af størrelsen). De skal ikke være helt mørbagte men stadig have ’bid’. Når de er taget ud af ovnen vendes de med grofthakket frisk estragon.

Placér en stor skefuld hummus på 2 stykker rugbrød.

Skær 4 tynde skiver Soignon økologisk gederulle og placer 2 skiver på hver.

Anret til sidst de bagte gulerødder ovenpå.

Voila – de 2 vegetariske smørrebrød er klar til servering.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.