Vegetarisk samosa i ovn med gedeost og æbler

I denne uge præsenterer vi en skøn vegetarisk samosa, som tilberedes i ovn. Samosaer er en skøn lille snack, og de kan fyldes med alt muligt lækkert. Oftest er der som her tale om vegetariske samosa.

I vores udgave er der naturligvis Soignon gedeost i. Gedeosten får følgeskab af 2 af sine bedste venner; honning og valnødder.

Som de fleste der spiser gedeost nok ved, så er den allermest kendte ret med gedeost en Salade Chevre Chaud. Det karakteristiske ved den salat er gedeost bagt på brød, anrettet på salat og drysset med netop honning og valnødder.

Gedeost, honning og valnødder er bare en treenighed af fryd for ganen!

Disse samosa er derudover fyldt med lækre små æblestykker. Så de kan sagtens fungere som en lille dessertsnack, da der er masser af sødme og friskhed. Måske et frisk pust på et ostebord?

Du kan i øvrigt finde både en klassisk Salade Chevre Chaud, en Chevre Chaud med bagte vindruer og en Chevre chaud uden brød (!), men med ananas i vores store opskriftsindex.

Samosaer stammer fra Mellemøsten, og de er som nævnt oftest vegetariske. De er også meget udbredt i det nordøstlige Afrika og i Indien. I den ’oprindelige version’ frituresteges samosaer i olie.

I denne udgave af samosa med gedeost er de tilberedt i ovnen. Det er mindre fedtet og faktisk lige så lækkert. Hvis man er ude efter en mellemløsning, så kan man pensle samosaerne med smeltet smør inden de kommer i ovnen. Så bliver de list mere fedtede og sprøde. Vi har i denne opskrift valgt kun at bruge smør til ’lukningen’.

For at lave samosa i ovn er filodej nødvendigt. Man kan godt selv lave filodej, men det fungerer super fint med den filodej, man kan købe i alle dagligvarebutikkerne.

Hvis du har fået lyst til vegetariske samosa i ovn til enten en snack eller på ostebordet, så får du opskriften lige her.

Opskrift på samosa i ovn med gedeost og æble


TIDSFORBRUG

Måltidstype: Snack, tapas

Bagetid: 5 – 10 min.

Personer: 4 – 6

Tilberedning: 15 min.

Sværhedsgrad: Let

INGREDIENSER

  • 180 g Soignon gederulle
  • 6 ark filodej (skæres ud i 12 stykker)
  • 1 æble (Eks. Granny Smith)
  • Lidt frisk citronsaft
  • Flydende honning
  • Valnøddekerner
  • Lidt smeltet smør til pensling

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

Når du skal i gang med at folde samosaerne, skal du have de øvrige ingredienser klar.

Start med at skære en Soignon gederulle i 12 skiver.

Skær æblet i kvarte og fjern kerner. Skær det derefter i 3 til 4 både og skær dem derefter på tværs i små stykker af ca. 1 centimeters tykkelse. Dryp med lidt citron, så æblerne ikke blive brune.

Hak lidt valnødder groft og så er du klar til det vigtigste skridt i en samosa-opskrift, nemlig påfyldning og foldning.

På en helt tør og ren overflade halveres et ark filodej i 2 lige store stykker.

Læg en skive gedeost i hjørnet med lidt afstand til begge kanter.

Placér æbler og nødder ovenpå og et lille dryp honning.

Træk det ene hjørne op på den modsatte langside, så der dannes en trekant. Fortsæt med at folde indover, så den første trekant bibeholdes. Det er svært at forklare, men det giver sig selv, når man står med det i hænderne.

Pensl lukningen med lidt smeltet smør, inden du laver sidste foldning.

Fortsæt på samme måde med de andre 11 vegetariske samosa.

Bag samosaerne i ovnen i 5 til 10 minutter ved 200 °C (varmluft).

Disse vegatariske samosa med gedeost og æbler fungerer godt som snack eller på et tapasbord.

Gedialt – Bon Appetit!

#gedeostendk #Soignon #gedeost #elskergedeost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.